Hopp til hovedinnhold
Hkeem (Ousu O. Leigh/Sony)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Hver fredag flommer det over av kliss ny musikk.

I dag ble det sluppet singler fra 44 norske artister. Phew!

Her presenterer vi noen disse sangene – innen flere sjangere.

Hkeem «Madiba»

Ha troa på deg selv, dgb! Godsnuten er tilbake og gir oss et sommerlig feelgood-inspo-anthem. Denne bør bli med i den norske versjonen av nye Løvenes konge. Hkeem har laget sangen med Kastel og Henrik the Artist.

 

Marcus & Martinus «Pocket Dial»

Det er ikke bare bare å gå fra å være norske barnesuperstjerner til snart voksne – med engelske tekster. Mens vi venter på at Nordland-prinsene flytter hjemmefra og får en vill penthouse på Løkka, kan vi kose oss med deres stilige, definitivt mer modne lommeringesang. Skrevet av topliner-vidunderet Tayla Parx («thank u, next», «7 rings» +++), produsert av tenåringen Mike Sabath (Madison Beer, 6BLACK, Lizzo, PRETTYMUCH).

 

Jonas Benyoub med Eddy & Zino «BURSDAG»

Den store dagen og debut-EP-en feirer Ellingsrud-gutten sammen med Furusets trolig mest talentfulle tvillinger. (Når skal de lage låt med sine jevnaldrende labelmates Marcus & Martinus? The Gunnarsens har garantert lyst.) Jonas stiller med SRNO på beaten.

 

ZadeKing med Morgan Sulele «Ta det rolig»

Mer sommer, mer inspo. Her blir du også oppfordret til å ta det med ro. Er du blakk? Slapp av, det ordner seg. Produsert av syden-maestro Anders Nilsen fra Neon Gorilla.

 

Chris Holsten «I’ll Be Alright»

Alt ordner seg også for den dyktige Lillestrøm-hunken. Nå disker han opp med norsk gospel-soul produsert av Coucheron.

 

Sløtface «Telepathetic»

Endelig gitarer! Stavanger-kvartetten vender tilbake med en egenprodusert dose. Hvis du tenker hardt nok, så ordner det seg. Særlig hvis du er telepatisk.

 

Ezzari «Store løven»

Deilig beat fra JNS som Adam – ifølge ham selv – fucker med som faen. Med god grunn. Nå tilbake på sin rap-shit. Løver > slanger.

 

Myra «Dette er mitt navn»

Svevende og stilig Bergens-favoritten, via Øyvind Holmboe Basmo og Mats Ronander.

 

HAVSUN «Alone Too»

Break-up-alarm! Men det lyder heldigvis som om det går seg til. Håvard Sundland teamer opp med svenske Etta Zelmani på vokal og hennes partner Sam Crow.

 

Kamelen «Ba spis»

Marcus har roen på hits. Ferske «Vil ba vekk» har allerede en milli hos Spoti, men indie-helten fra Bergen serverer mer mat til fansen. Han anbefaler dog ikke å spise Xanax. For øvrig med solid singelcover fra NMG/G-Husets designerkollektiv.

PS: Unge Ferrari jukset og slapp kliss ny musikk rett før fredag: Se video 🔥

Nyeste saker fra 730.no

Les mer