Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Jonas Benyoub ZeroLove deluxe 730no
Prins Jonas Benyoub (Armand Nasiri/Warner)

Norsk musikk: Disse artistene slapp ukens beste låter

Norsk musikk-fredag!

Vel overstått allehelgensaften. Da er det nesten jul. Her får du kun én julelåt, men det er mange artister som gir oss lekker kliss ny norsk musikk som gaver. God helg! ♥️

Jonas Benyoub «Baba sa»

2022 ble det store året Jonas fortjente, etter å ha kriget siden han var en liten pjokk. Nå smir det sertifiserte stjerneskuddet mens jernet er glovarmt og velsigner oss med ZeroLove Deluxe; en utvidelse av debutalbumet med fire nye låter.  – Jeg visste hele veien at jeg ville dele opp albumet i to deler, slik at det ikke skulle bli for mye for folk å gape over på én gang. Det var derimot ikke planen at det var akkurat disse fire låtene som skulle brukes, forteller Oslo-gutten. – Sammensettingen av låtene har vært viktig, og det har vært viktig for meg at det skal være en rød tråd gjennom hele prosessen. Selv om albumet heter ZeroLove, så er det egentlig et rop om mer kjærlighet. Noe jeg selv mener det endelige låtvalget på ZeroLove Deluxe gjenspeiler.

Låten nedenfor, «Baba sa», har med lydklipp av faren til Jonas. – Pappa har fortsatt ikke hørt låta, og vet ikke at jeg har med et klipp der han snakker. Lydklippet består av pappas tanker rundt mitt karrierevalg. Han er veldig åpen om at han mener jeg kunne blitt hva jeg ville. Og at det var vanskelig for han at jeg valgte musikken, som for han var en ukjent verden. Hans meninger om vennskap og livet generelt er viktig for meg, og noe jeg virkelig setter pris på. Derfor føltes det riktig å lage denne låta, som handler om både ekte- og falske venner. Det er en beskrivelse av min egen reise, mine refleksjoner og erfaringer fra egne og andres vennskap, avslutter Jonas. Produsert av HAKZ, PVCIFY og Sondre.

 

Victoria Nadine «Nerve»

– Don’t you know that when you’re with somebody, you can’t tell me that you want my body / do you do this to all your girls, did you play me like you play her?… Victoria Andersen alias Victoria Nadine stiller viktige spørsmål i en nydelig og øm låt om å ikke akseptere ugreie ting i forhold. Som for eksempel utroskap 🤢 Attpåtil har Skien-stjerna en smellvakker stemme, som får skinne over produksjonen. Skrevet med Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad alias Skinny Days. De har også produsert. PS: Victoria er neste gjest i podcasten til 730.no. Vi kunne ikke unngå å spørre om hennes boo Kygo

 

Hkeem med Makosir «Danser videre i livet»

Hitvarsel! Lett å rope det når låten allerede har blitt en umiddelbar hit. Uortodoks nok slapp Hkeem og stjerneskuddet Makosir denne på onsdag, og resultatet ble sporenstreks topp 5 på Spotify. Med god TikTok-oppvarming i forkant. Dette en følelsesladd låt om hvordan en tidligere partner går videre og har det tilsynelatende fint. Mens en selv sitter igjen med følelsen av å ha investert mer enn den andre parten.… Med andre ord noe de aller fleste kan relatere til 💔❤️ Gutta har skrevet låten sammen med Synne Vo alias Synne Vorkinn, mens Flatmate har produsert.

 

Sigrid «Everybody Says They’re Fine»

– What I’m doing can’t be right, I walk around freaking out inside / It’s the whole world telling lies, ’cause everybody says they’re fine… Sunnmøringen serverer oss bonusspor fra albumet How To Let Go. Det setter vi pris på, for det blir ikke nok Siggen. Her har hun tatt for seg hvordan det virker usannsynlig at alle egentlig har det kjempefint. Det ligger noe i det, gitt? (Hellu, Instagram…) Skrevet av Sigrid, Brett Leland, Caroline Ailin og Sylvester Willy Sivertsen alias Sly. Sistnevnte har produsert.

Les også:

730.no x T Section: – Vi er skikkelig støgge under maskene…

 

Flus med Yosef Wolde-Mariam, Jonas Benyoub & Delara «som noen går»

– Hører ekkoet av mammas ord fortsatt / fordi mor du kan ikke bli for opptatt / men jeg prøver å balansere mine barns reise med hvordan jeg selv har blitt oppdratt… Den nye NRK-serien til Yosef akkompagneres ikke bare av et imponerende utvalg av kjente klassikere. Den serverer også kliss ny norsk musikk. Her har serieskaperen med seg to av sine favoritter; Delara severer et nydelig refreng, mens Jonas Benyoub spytter like vakkert. (– Stacket Tore André Flo for å overleve.) Madcon-halvdelen minner om at han gjør hva som helst. Fra The Voice til å spille bongotrommer på Allsang på grensen. Ikke tenk på det. Samtidig minner den grown-ass tungvekteren innen norsk rap at han fortsatt er en av Norges beste. Produsert av Jerry Folk og PVCIFY.

 

Anna of the North «Living Life Right»

Det tredje albumet til Anna Lotterud fra nord (egentlig Gjøvik) er døpt Crazy Life. Den røde tråden er altså livet, som ofte går sinnssjukt opp og ned. Noe Anna får frem via sin funky pop med personlige refleksjoner og ærlige, morsomme tekster som er like fengende som musikken. På denne nedpå godbiten; en av platens seks låter som ikke allerede er ute, synger hun om å alltid prøve å finne noe som ikke funker. Noe som ikke gjør livet lettere. Vakkert produsert av Elias Ivar og Sam Breathwick.

 

Zimmermann «Månen»

– For månen har en helt egen evne til å sette meg ut, lyset i fra oven er det nærmeste jeg kommer en Gud… Debutalarm! Denne stemmen har mange allerede hørt, da Sandefjord-mannen Amund Zimmermann Børresen har vært raus med tolkninger på TikTok. Den særegne stemmen er både gjenkjennelig og nydelig. Debutlåten er en nedpå sviske om tankene man sitter med når man ser månen om kvelden. Skrevet av 22-åringen selv, produsert av Ivar Lindberg.

 

Slopes «Days Like These»

– On days like these oh I remember the God I believed in, when I was a kid / on days like these I still believe in that God… Slopes alias eller Dag Holtan-Hartwig er ikke bare halvparten av Skinny Days, som har skrevet for mange større artister. Når han skriver noe han synes blir for personlig til å gi til andre, tar han dem selv. Slik som denne. Da under artistnavnet Slopes. Den handler om hvordan moren pleide å synge «Kjære gud jeg har det godt», før de ba om at Gud måtte beskytte alle i familien. Siden mistet Dag troen på Gud, men etter at moren døde da han var bare 15 år gammel, tar han seg i blant å tro på den guden de ba til da han var liten. Og at han finner igjen den tryggheten og at noen passer på dem. En rørende og sårbar låt. Skrevet med Skinny Days-kompis Halvor Folstad, og Slopes har produsert selv.

 

Jørgen Dahl Moe «A Play For The Gallery»

– You dressed me up for a part I’ve played for the gallery, you got me falling apart for anyone else to see / just put me in a different spotlight, just let me be the one to rewrite… Wow! Vi har ikke hørt noe fra Jørgen siden han vant The Voice, og nå viser han så tydelig at han har en stemme som artist. Han viser at det er viktig for ham å stå for sine egne meninger i denne bransjen. Med det følger en større trygghet for ham, både som artist og menneske. Og for å si det sånn: Vi skjønner hvorfor han vant 🥵 Skrevet av Jørgen, August Stubø, Maria Petra og Benjamin Fahre. Produsert av sistnevnte.

 

Dutty Dior «V8»

– Hun vil ikke være min venn / men hun vil bare ha min semen… I mai fikk vi albumet det er mindre ensomt alene, og den karakteristiske artisten serverer nå første slipp i etterkant. Singelen er produsert av Marcel Basima, som også gjorde «London». Deilig høst-vibe á la Dutty Dior 🍁

 

Eirik Aas med Zupermaria «Ingen stopp»

– Ingen stopp, eg drikkar mer selv om eg har fått nok… Bergenseren Eirik Aas er ute med sitt andre soloalbum, Maler byen rød. Med seg på denne låten har han Zupermaria, en annen bergenser som kan sette stemningen. Ta denne med på dansegulvet i helgen, men husk at det kan være lurt å faktisk slutte å drikke når du har fått nok. Og gi albumet en god dose rotasjoner. Skrevet av Eirik, Henrik Nicolai Ovenberg og Lars Christian Fredlund. Produsert av Lars Christian.

 

MAIH «Let Him Let Me Go»

– I can’t love enough for the both of us, I’ll make his heart wants something it wants / when he doesn’t love me anymore, so I let him let me go…
Dagen etter at forholdet tok slutt, skrev Martine Håland alias MAIH, fra Dalsfjorden, denne sammen med Håvard Sundland. En sår låt om at den du elsker slutter å elske deg, og at det da er på tide å gi slipp. Produsert av Håvard og Axel Lindroth.

 

Martin Hazy «Beveger meg»

– Kor lavt kan du gå / og hvor skal du og jeg etterpå… Full Effekt-prinsen Martin Hazy har moves. Vel, han beveger seg i alle fall i retning klubben på sin nye singel. Samtidig som han ønsker hjelp til å både danse og finne balanse. Dristig produsert av Stian Gunby.

 

Matilda «Every Christmas»

– I never wanna grow up, and lose the magic it’s got, I wanna feel like this every Christmas… Endelig tid for julelåter 🥹❤️ Matilda Gressberg har en så behagelig og perfekt stemme for å sette julestemningen. Hun elsker jul, men kanskje førjulstiden enda mer. Noen tradisjoner og ting med julen vil hun tviholde på, slik at den fine barndomsfølelsen kommer frem i julen. Julepop du kan glede deg med. Skrevet og produsert av Matilda selv.

Mer norsk musikk:

Taylor Swift tar med seg norsk artist på turné

Nyeste saker fra 730.no

Les mer