Hopp til hovedinnhold
Alltid heisann: Dagny (Polydor/Universal)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

OPPDATERT: Nå kom musikkvideoen til vakre Dagny <3!

Se topp 9 nye norske sanger nedenfor.

Hver fredag er det norsk musikk-buffet.

I denne spalten velger vi ut noen av dagens norske singelslipp – innen flere sjangere.

God norsk musikk-helg!

Dagny «Come Over»

En del kulturjournalister er opptatt av norske popstjerners debutalbum om dagen. Fortvil ei; om ikke lenge slipper Dagny Norvoll Sandvik sin skive. Her er første smakebit, hvor tromsøværingen feirer den digge følelsen man – stort sett – har i begynnelsen av et forhold. Produsert av de norske popmesterne Rat City.

 

Musti «meg selv»

Tro på hypen! 18 år gamle Ugbad Musti er sertifisert flinkis. Etter å ha boblet i undergrunnen gjennom hele 2019 er Oslo-stjerneskuddet ute med det imponerende debutalbumet Qoyskayga. (Si det høyt 10 ganger! Qoyskayga er somalisk for «min familie».) Åpningssporet har Kastel på beaten.

 

Ina Wroldsen «Pale Horses»

Oufff, dette kan bli filmmusikk for en Marvel-blockbuster? Sandefjord/Holmlia-dronningen teamer her opp med produsent Jason Evigan (Maroon «Girls Like You», Madonna’s «Ghosttown», Demi Lovato «Heart Attack», Jason Derulo «Talk Dirty»).

 

Palme «Velur»

Produsenten/rapperen/sangeren som tidligere kalte seg Makko Makeba er i det ømme hjørnet – og holdet det mjukt som velur. Sannsynligvis ute i skauen utenfor snuskete Horten. Deilige toner fra PreGame.

 

Great News «Greedy Little Thing»

Gode nyheter; bergenserne er tilbake med mer lekker retrorock. Forsøk å se dem live i sommer, de er en vibe <3. Produsert av vokalist/gitarist Even Kjellby.

 

Tone Damli «Hurts Sometimes»

Skal hele Norges Tone ta tilbake poptronen? Hjertet til Sogndals-heltinnen pumper ekstra slag på sin svulstige singel, i musikalsk regi ved Helge Moen og Jim Bergsted. Tenk hvis denne låten også får en musikkvideo hvor hun sitter i badekaret? Forrige gang hun gjorde det satte hun presse-Norge på hodet. Se også topp 29 andre viktige Tone Damli-øyeblikk her

 

Ivan Ave «Triple Double Love»

Den unge veteranen Eivind Øygarden fra Rjukan er en av de få norske rapperne med tekst som ikke bare nordmenn forstår. Her er han også tilbake på sin sangting. Produsert av ham selv.

 

JCY «G-Raff»

DJ-duoen Juicy + RykkinnFella = JCY. Du vet, Oslo-trioen som i 2017 skamløst nok tørket støv av Sisqos rumpe-anthem. Denne gangen er de på plass i dyreparken 🦒

 

Eirik Lyng & Stina Talling «En gang til»

Kan du såre meg en gang til? // Vil heller føle smerte enn ingenting 

Den 16/17 år gamle Alta/Bergen-duoen gønner på med knusende brudd-problematikk på sin første duett. Måtte det ikke bli den siste! «BlimE»-stjernen prøver seg til og med på litt nord-norsk på refrenget <$ Skrevet og produsert av Helge Moen og Jim Bergsted.

 

Kantona «Veien»

R&B-duo med Sørreisa-dialekt 💯 Frode Larsen og Kristian Svalestad Olstad har blitt beskrevet som Kari Bremnes møter The Weeknd. Ta veien nordover og nyt dem på Alta Live i sommer.

Mer fra kongeriket Norge:

Topp 7 øyeblikk fra årets kjendisversjon av 71 grader nord

Til helgen slipper Netflix horror-filmen til norske Lars Klevberg

Nyeste saker fra 730.no

Les mer