Hopp til hovedinnhold
adelen norsk musikk -norge-730no norway adelen fireboy dml
Ny norsk musikk inkludert blomsterbarnet Adelén (Instagram/iam_adelen)

Topp 11 norske sanger som kom i natt

Norsk musikk-bonanza!

Du vet dealen: Hver fredag kuraterer 730.no et utvalg av nattens mange slipp innen norsk musikk.

Plis ha en god sommerhelg, godsnuter!

Askjell «HEARTPOLICE»

– She smells of raspberries / and looks like the death of me… Askjell alias Askjell Solstrand fra Askøy har lenge produsert for flere av Norges største artister. Blant andre Sigrid og AURORA. Men heldigvis har multitalentet satt av tid til seg selv slik at han endelig kan velsigne oss med sitt debutalbum everything will be ok. Gratulerer med et nydelig verk. La deg friste til hele platen via tøffe «HEARTPOLICE» ❤️‍🩹

 

Yasin feat. Rambow & ORIO «v5 (drept)»

Fuck en sommerlåt, Yasin og Rambow går hardt på denne 🔥 (Og, whoopsie, kommer fort!) Produsert av ORIO som har gjort hele den rå EP-en six v’s 🇳🇴🇸🇪 Sverige x Norge er en bra trend!

 

Amanda Tenfjord «All in»

– There’s been something stuck on my mind ever since you came crashing into my life… Amanda er all in på flere måter – i livet generelt og denne relasjonen. Ikke bare var hun en superstjerne da hun representerte Hellas i ESC, nå har hun blitt lege! 💅🏼 Sunnmøringen tar med sin sterke, særegne stemme på denne rå, catchy låten. Skrevet Amanda Tenfjord, dePresno, SKAAR og Bjørn Helge Gammelsæter. Produsert av Bjørn Helge og Markus Vikstvedt.

 

Nick Strand & Mio «Cruel Summer»

Ouffff. Niklas og Mikkel gir nytt liv til en sertifisert sviske. London-jentene Sara, Siobhan og Keren alias Bananarama herjet på 80-tallet, og fikk en topp 10-hit på Billboard Hot 100 i USA med denne (etter at låten ble med i den globale giganten The Karate Kid). Men nok pophistorie… Nyt den stilige versjonen til de norske gutta. (Og ikke sov på den nye Broiler-smashen!)

Nedenfor er musikkvideoen til Bananarama, filmet i Dumbo i Brooklyn i 1983. I boken I Want My MTV – The Uncensored Story of the Music Video Revolution forteller Bananarama at de var så jet-lagged under filmingen at de under lunsjen tok kokain for første gang. Noe som gjør dem mer gira mot slutten av snutten.

 

Adelén feat. Fireboy DML «Mala»

Adelén Rusillo Steen har bokstavelig fått med en hotboy på sin nye singel. Nigerianske Fireboy DML er så tent utenfor hjemlandet at han i helgen kan vinne pris på BET Awards for årets internasjonale act 🔥 Når Adelén teamer opp med 26-åringen, drar hun frem sine latina-gener og får inn noen lekre, spanske linjer. Og «Mala» betyr slem. Når Horten-jenta synger og skriver på spansk, føler hun at hun kan bli mer leken. Kjærlighetssorgen er ikke så trist, mer feiring over at hun ikke var like slem som ham og at hun nå kan ha det gøy. Produsert av Kastel.

 

Bølgen «Aldri for seint»

– Hvorfor skal du leve som en zombie, når du kan leve summer of ’69 / føler jeg kan se månen, one small step for mankind… Bølgen lirer av seg bars. Det er klart for å legge bort bekymringer, kose seg og huske at om du har kommet deg inn i et spor som tømmer deg for energi, er det ikke for sent å snu. Stjerneskuddet fra TikTok og Drammen som poppet opp for to år siden, byr på sin første låt i år. Like fengende og bekymringsløs som vi kjenner ham. Skrevet og produsert av Niklas Paulsen alias Bølgen og Eric Tryland.

Mer norsk musikk: AURORA teamer opp med (heldig) amerikansk gutt 🇳🇴🇺🇸 

 

Hkeem «Jetter»

– Kommenterer stories, nå vil du tilbake / jeg er ferdig med deg… Det er liten tvil om at Hkeem her er i sommermodus. Det er også tydelig at han er lei av at dama vil gjøre det slutt… For så å forandre litt mening etter at hun har luftet seg? Stovner-gutten har skrevet låten med Jesper Jenset og Omar Mohammed, mens Edvard Normann har produsert.

 

Slopes «I Wouldn’t Be Much»

– Without your love, without your touch, I wouldn’t be much / and without you there to lift me up, I swear I wouldn’t be much… En hyllest til kjærligheten, som Dag Holtan-Hartwig alias Slopes fikk idéen til av sin partner in crime fra Skinny Days. Denne låten startet nemlig som en skisse fra Halvor, som Dag spurte om han kunne bygge videre på. Det fikk han lov til, og – VOILA! – her er resultatet. En øm og deilig perle, skrevet med Halvor Folstad og produsert av Slopes.

 

Lemaitre feat. Anna of the North & Isah «What About U (Remix)»

– There’s something in the water, something in your eyes / I know know want it know, a star is on the rise… Som om Anna Lotterud, Ulrik Lund og Ketil Jansen ikke kler hverandre godt nok, tar de nå med seg Isah på remixen til luksusversjonen av albumet Substellar. Resultatet er svevende og vakkert. Vi tar også med «Bedroom Superstars» med vidunderlige Emilie Adams 🤍

Conan Gray x 730.no: – Håper ikke Heather ble såret av sangen!

 

Embla and the Karidotters «You Don’t Deserve Me»

– I know I shouldn’t try to make all the wrongs right / trouble just seems to find me, especially at night… Tidligere Razika-trommis Embla Karidotter er frontfigur i Embla and the Karidotters, som snart slipper debutalbumet sitt. Det er mer i en retning av country – with an attitude – som viser at hun tar avstand til dårlige menn. Som seg hør og bør. Skrevet av Embla og produsert av Matias Tellez.

 

Mr Melk «Tænetid»

Det er tænetid, nå skal vi bli brun og blid, det er guttastemning / drikke øl, drikke billig vin, å herremin… 😎 TikTok-fenomenet Olly Bowman kom fra Australia og lærte seg norsk på rekordtid. Han har blitt eksepsjonelt god på de mest klassiske glosene: Tænetid, herremin, guttastemning og brunost. Dette kan nesten beskrives som en afterski-låt, bare for sommeren? Ta den med på stranda. Det er gøy. Med seg på låtskriving har han superduoen Helge Moen og Jim Bergsted alias tobago, som også har produsert.

 

KEERA «Lose My Number»

Know it’s hard, hard to let go, so sad / Took a year, that’s allright, too bad
Karina Pieroth alias KEERA har skrevet en del for andre artister, men Ulsteinvik-jenta har heldigvis ikke glemt at hun også kan synge selv! «Lose My Number» er en fierce elektropop-låt om å være så lei av at noen ringer at vedkommende helst bare kan slette nummeret ditt. Skrevet av KEERA, Ylva Øyen Brandtsegg og Ásdis Maria Vidarsdottir. Produsert av Ylva og Coucheron.

Mer norsk musikk:

Ekte prat: Beathoven og Capow x 2G forteller 730.no om sin kolossale sommersmash 🇿🇦

– Tung hjerte: Jack Harlow og Polo G dropper norgesturen

Les mer