Hopp til hovedinnhold
SKAAR ♡ (Warner Music)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk-bonanza.

Med god grunn. I dag bugner det av slipp, og vi har lyttet til kliss ny norsk musikk i hele natt og samlet to håndfuller.

Nyt utvalget nedenfor og vennligst ha en nydelig helg.

SKAAR «Turn of the Tide»

Stord-jenta Hilde Skaar har allerede gjort seg til et kjent norsk artistnavn via blant annet «Higher Ground» fra den norske filmen Battle. Ikke minst slipper hun stadig vekk sterke singler – og trollbinder live – senest med to rå opptredener på by:Larm. (Blir det by:Larm i 2021, mon tro?) Nå har flinkisen endelig sluppet sin ganske lange debut-EP – eller litt korte debutalbum – The Other Side of Waiting. Settet, som har 10 spor, åpner passende nok med «Turn of the Tide». Hilde laget den lekre låten med sine svenske favoritter Fanny Hultmann og Madeleine Eliasson alias MADFUN, som stort sett har produsert hele prosjektet.

 

Kamelen «TILBAKE I CITY»

Velkommen hjem, Marcus! Unge Slim er tilbake på en dum ting – og går ikke rundt grøten. Se opp for intervju med STJERNEN hos 730.no om et par dager. NMG/G-Huset-slippet er produsert av Nado alias Sebastian Jespersen, som er aktuell med duett med Kars og Lars Vaular.

 

L.U:N.A «Anomi»

Mia Roussel alias L.U:N.A, som ble P3 Gull-nominert til årets liveartist, har signert med indielabelen Petroleum Records (Sondre Justad, AURORA, Sigrid), og fortsetter å fange oss med sin stilige stemme. High five for refrenget! Vi håper «Anomi» er starten på en sjuk reise. Bergenserens bror Leo Roussel har produsert sammen med TRXD. Låttittelen refererer til lovløshet.

 

nvm.kenny «Det går rundt»

Rett ut av Vinterbro i Ås ⚡️ Ken Winjar Holsted alias nvm.kenny teamer opp med Oslo-produsenten Levanto og drøfter en litt for fuktig kveld i klubben.

 

Dagny «It’s Only a Heartbreak»

2020 er 2020, men Dagny Norvoll Sandvik har hatt et år med mye oppsving via sin egen label Little Daggers Records. Denne singelen bør også gjøre susen. Tematikken er å ikke lage så mye baluba over hjertesorg. Noe som er lettere sagt (sunget) enn gjort. «When I see you, I’m glad no one reads my mind», synger godsnuten. Hun har laget låten med Jeppe London Bilsby og ringreven Cutfather.

Bonuspoeng for bad bish-coveret 🖤💜 Eksen bør angre.

 

Judah Just Kidding «All My Life»

Smørblid rock fra Bergen! ☀️☀️☀️ 19 år gamle Judah John Kubendran disker opp med sertifisert snop sammen med boy pablo-frontfigur Nicolás Muñoz.

 

AURORA «The Secret Garden»

Den britiske eventyrfilmen The Secret Garden blir velsignet med eventyrlig, norsk musikk fra Aurora Aksnes. Filmen er basert på 1911-romanen med samme navn, skrevet av Frances Hodgson Burnett. Låten, som først het «The Strange Paper Garden», er kyndig komponert av Magnus Skylstad.

 

Ezzari «Nabolaget»

Nygift og voksen – men fortsatt med en fot i gatene. Adam Ezzari serverer en hard singel, hvor han holder det nede for Hauketo og omegn. Rapperen, som minner om at han er både viking og araber, gir Erna Solberg tommelen ned. Makethenoises på beaten. Rått singelcover 💯

 

Maria Mena «You Live and You Learn»

Du lærer så lenge du lever. Maria vet, og hun byr på rolig trøst slik kun Maria kan. «He was like the perfect storm / just cold enough to keep me warm…» 💔❤️ I musikalsk regi ved Olav Tronsmo.

 

Torine «Stupid Things»

Popstjerneskuddet Torine Bjåland, som allerede har turnert med Alan Walker, fortsetter å slippe bops. Denne Avril Lavigne-aktige pop-bangeren får oss til å håpe litt ekstra på at COVID-19 drar til fåkkings helvete…  Fordi det så er mye vi savner å gjøre! Inkludert å gjøre dumme ting. Torine synger heldigvis om det i tillegg. Med seg som låtskrivere og produsenter har hun Jim Bergsted og Helge Moen.

 

Peder Elias «Friend Zone»

Fy søder så nedtur å bli nedgradert til vennesonen? Men slik er livet, noe vår venn fra Peder Elias Eriksrud Kjørholt får føle på kroppen når han blir oppringt med den dårlige nyheten. (På sin mobiltelefon, ikke fasttelefon.) Heldigvis tar han det med ganske gøtt humør, akkompagnert av musikk fra Kris alias Kristoffer Tømmerbakke.

 

Holy Spearit «#freebritney»

LOL! 🔥 Humor – dog med et budskap alle Britney Spears-fans vil skrive under på. Duoen, med det råflotte navnet, består av Magnus Bertelsen og Oda Evjen Gjøvåg. Sett Britney fri!

Les også:

730.no x AURORA: − Det er en ekstremsport å være menneske

Den varmeste norske raplåten i sommer? Siyabong & co tar deg til Urtehagen og Området

Nyeste saker fra 730.no

Les mer