Hopp til hovedinnhold
norsk musikk gabrielle little big sister
Gabrielle (Tom Ringsby)

Norsk musikk-bonanza dot no 🇳🇴 730.no kuraterer

Norsk musikk-fredag!

En raus del av artistene i Norge bestemte at dette er datoen for slipp. Mer enn 100 nye låter innen norsk musikk. Her får du noen godbiter.

Vennligst ha en vakker helg!

Gabrielle «Og eg lyger så det renner som en foss gjennom rommet»

– Og eg lyger så renner som en foss gjennom rommet, «eg får så ondt av hele dette» sa eg aldri til noen / legger hjertet i en taxi før eg svikter meg sjøl, kor e Jesus når eg e Judas? Albumalarm fra Bergens store popdronning 🚨❤️❗️ Hennes femte skive er et lekent, rått og digg album, som bugner av sterke låter og overraskelser. Nyyyydelig!

– Jeg tror dere vil oppleve at jeg har hatt fokus på mye lek, nye farger, hakket mer organisk instrumentering og en uhøytidelighet som åpner for hagekos, sier Gabby. – Ambivalensen som gikk igjen i forrige album sitter fremdeles sterkt igjen, samtidig som jeg kjemper mot de store følelsene med nebb og klør. Et intenst ønske om å bare være EASYGOING CASUAL 🧘🏼‍♀️. Det er med andre ord fremdeles en sårbarhet der, for jeg klarer jo ikke å holde tilbake når følelsene sprenger på, men det har vært fint å kunne pakke det inn i bossa og stueorgel … Og orkester, legger hun til.

Det lekre tittelsporet er skrevet av Gabrielle Leithaug og Syver Storskogen, produsert av Gabrielle, Syver og Ole Torjus Hofvind.

Følg med på podcasten 730.no med Gabrielle straks!

 

Bargee med Tyr «Brunette & blondine»

– Med en brunette og en blondine, en Jeanette og en Caroline / de vikke mer av dette livet her, men det ser ut som de trives… Filip Bargee skriver ofte følsomme låter, men da han ble singel følte han ikke nødvendigvis helt for akkurat det ☺️ Han skrev heller om hvordan det er på klubben! I tillegg fikk han med seg snart hele Norges Tyr, som alltid setter prikken over i-en. Skrevet av Bargee og Tyr, og produsert av Brage André Abrahamsen. (La oss få Ski Mask the Slump God på remixen?)

 

Kygo feat. HAYLA «Without You»

Kyrre Gørvell-Dahll alias Kygolino gjør klar slippet av sitt selvtitulerte album. Den første singelen er mer house enn tropical, med mektig vokal fra HAYLA alias Hayley Williams. (Ikke hun fra Paramore.) Fana-far har produsert med Magnus Skylstad. Kygo slippes 21. juni ☀️


Ari Bajgora spiller for 70 000 mennesker i Oslo: – Det gir meg mareritt!


06 BOYS med Jesper Jenset «På vei opp»

– Vi e på vei opp, aah yeah, kjenne at det begynne å kile litt i magen… Gjeng! Kompisene i 06 BOYS fikk med seg en annen kompis fra Molde, og med Jesper Jenset har de laget et soundtrack til sommeren. Skrevet av Erlend Skeid, Håvard og Ivar Søgnen Bjerkan, Tobias Larsen, Tommy Rykhus og Jesper Jenset. Produsert av. Tommy.

 

AURORA «To Be Alright»

– But whatever you say it’s nevеr right, so I won’t do that / you cannot make me feel a thing / and wherеver I go, I’m always blind, so I lose my track / you cannot make me feel alright… Neste uke slipper Aurora Aksnes sitt fjerde album What Happened to the Heart? – samtidig som hun har  feature på Bring Me The Horizon sitt nye album! I dag serverer Os-mor denne deilige, litt Kate Bush-ish-drømmende låten. Skrevet av Aurora, Matias Tellez og The Earth. Produsert av Matias.

 

Rambow «Goodbye»

Furusets unge ringrev Simon Tedros Negash alias Rambow slapp i dag sitt andre album Voksen mann uten slips, som han vier til fansen. – Jeg vil gi dere noe nytt og spennende, hvor dere hører litt nye sider av meg. Ikke bare G-Unit-viben jeg allerede vet at dere liker, sier den Farmen kjendis sesong 9-aktuelle (!) rapperen. Her får du låt nummer 5 på platen, med Mads Brodin på beaten.

 

William Gamborg «For deg»

– Ser ut som jeg ikke bryr meg, men jeg dør inside / så om du gir meg en siste sjans, så ofrer jeg alt jeg har for deg… Arbeidsjernet er lei av small talk på byen, og ønsker å legge hele kølla bordet for sin kjære ❤️‍🔥 Den frustrerte kjærligheten pakker Oppegård-gutten inn i lystige, håpefulle toner med musikalsk hjelp fra Brage André Abrahamsen.

 

Beathoven «Vin»

– Jeg sipper på no´ vin, du skjønner jeg er back i by´n, så hvor er du? Det blir ikke feil å si at vi føler den maskerte trioen har vært rundt oss i mange år, så nå var det på høy tid at vi fikk debutalbumet deres. Sorgenfri er en samling låter som viser at de både har holdt seg til det fansen liker best ved dem, men at de også har vært rå på å utvikle seg de siste årene. Og gitarsolo! <3 Skrevet av Beathoven og STATE, produsert av Beathoven, STATE og Coucheron.

 

Victoria Nadine «Too Good»

– Now I’m overthinking, how I deserve all that , I’m just scared to lose the best thing I ever had  / ‘cause your love’s too good, your love’s too good to be true… Ooookey! Et litt retroinspirert og dansbar bop om hvordan Victoria Andersen alias Victoria Nadines kjærlighetsliv går så bra at hun trodde det ikke var så mye å skrive låter om. Heldigvis er det forfriskende med noen sanger om hvor bra kjærlighetslivet kan være. Skrevet av Victoria, Jesper Borgen, Lenno Linjama og Sophie Simmons. Produsert av Jesper, Lenno og Victoria.

 

Destina «Faller tilbake»

– Jeg tråkker ned 2 stepz for å tråkke opp 10 stepz… Nykommeren Destina alias Erica Destina Cook snakker rett fra hjertet og til alle som har snublet og gått på en smell i livet. Hun forteller at budskapet er at man ikke bør la seg definere av et fall, men heller se på det som inspo til å bli sterkere. Produsert av HÅWK og Lukas Whittaker.

 

Sophie Stray med Chris Abolade «Slow Mo»

– Jeg la igjen hjertet mitt hjemme, for jeg trenger det ikke noe mer / i kveld er det du som bestemmer, la meg være din passasjer… Til tross for tittelen er dette Sophie Strays debut på norsk, hvor hun får skjønn hjelp fra sin Rolig Records-kollega Chris Abolade. Produsert av Richello.


Les også: Sophie Stray slår ned på villedende klikklokking


 

Ruben «December (honey, honey)»

– Ooh you’ve got me thinking about how december looks like june on you love / ooh please stop me from turning around, but December looks like june on you love… Ruben Markussen alias Ruben synger fint i denne nedpå låten om noen man kanskje føler seg betatt av. Låten er skrevet av Ruben, Henrik Felipe, Mogilla og Santell, og produsert av de to sistnevnte. Akkompagnert av denne nydelige musikkvideoen – med Sondre Røe på regi.

 

Anzee «Hele byen MIN»

Unsigned hype Anne Bredeli alias Anzee slipper sin debut-EP et Dop og en Drøm AKT 1. Singer-songwriter-rapperen fra Oslo gir ut musikken sin selv, og blander elementer fra pop, R&B og hip-hop på sin egen, unike måte. Låtene har hun her laget sammen med John Steenerzen.

 

Synne Sørgjerd «Dump den fyren»

– Vondt ment mot han, det er et bittert syn / finn en bedre mann, baby dump den fyren… Helt ærlig, iblant må du være en god venninne og fortelle henne at hun må dumpe den fyren 😵‍💫 Du finner jo en ny 🥰  Kolbotn-queen Synne forteller oss hvordan vi skal leve livene våre, og det er deilig. Skrevet av Synne Sørgjerd og Gustav Gällhagen, som også har produsert.

 

Carina Dahl «Hvit sommer»

– For æ ska itj ha nå hvit sommer, æ ska dans og drikke tequila… Carina skal ha snatched Hot Girl Summer! Derfor holder hun seg unna hvit sommer. Og fyrer opp Tinder-matches og danseringer 🥵 Fortell oss at du ikke vil synge denne av full hals en sensommerkveld på vei hjem fra byen? Skrevet av Carina, Helge Moen og Jim Bergsted. Produsert av Helge og Jim.

Mer norsk musikk: Emma Ellingsen og Vollan-tvillingene stiller for norsk popstjerne


Følg 730.no på TikTok 🌟

Les mer