Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Jonas Benyoub Karpe TRILLE video 730no
Kremen av norsk musikk: Jonas Benyoub med Karpe

Norsk musikk: 730.no kuraterer topp 14 nye låter

Norsk musikk-fredag!

730.no satt oppe i natt og hørte gjennom 53 låter fra slippene innen norsk musikk. Nedenfor er våre favoritter.

Vennligst ha en vårkåt helg ❣️

Jonas Benyoub med Karpe «TRILLE»

– Sahib går tur med den lille / 9 mm i vogna jeg ser den bare trille trille trille 🛒🛒🛒 Magdi og Chirag alias Omar og Sheriff stiller for sin favoritt Jonas på det som allerede er en lit konsertfavoritt. Resultatet er vilt og intenst – og annerledes enn det meste du har hørt – hvor trioen koser seg glugg over den forrykende produksjonen til STATE og Thomas Kongshavn. Slæppper som sverd og hjelm🗡🪖 og blinker som discolys, helt Avicii 🥵

 

Bargee, Isah & Makosir «Madame»

– Det blir aldri det samme uten deg, madame / jeg vil ikke forhaste det vi har… En deilig låt fra en deilig trio. Vi visste ikke at vi trengte dem sammen, men Gud bedre som de utfyller hverandre. Dette er en kjærlighetslåt om å ikke forhaste noe og heller la det som kommer komme. Trist og fint på samme tid. Skrevet av Filip Bargee, Kaleb Isaac Ghebreiesus og Patrick Makosir (alias Bargee, Isah og Makosir), sammen med Siv Kalland Jakobsen og Marcel Basima. Marcel har produsert.

 

Morgan Sulele & TIX «Danse en gang til»

– Hun skulle dra hjem, men hun ble litt til i baren / hun tenkte en drink til kan gjøre henne klar… Magnus og Andreas serverer et skreddersydd anthem for russen. Og generelt festglade nordmenn i sommer. Men bak de dansevennlige tonene til duoen og produsent Mathias Nilsen, ligger det en dypere rød tråd. Som er litt mørk. – Låten handler om og er inspirert av flere jeg kjenner. Den dreier seg om det å aldri ville gi seg når man er ute og drikker. Med andre ord; tanken om at en festkveld kan få deg til å «glemme» bort alle sorger for en kveld, forteller Morgan om slippet. – Jeg synes tematikken her er veldig dagsaktuell. Norsk ungdom har vel aldri festa mer, og de fester lenger og hardere. Det å gjemme seg litt bak alkohol og festing har dessverre blitt ganske vanlig for mange og det er litt dette vi prøver å få fram i låta. Også håper jeg så klart folket vil like den ♥️

 

 

Larsiveli «Judas»

– Så mange sier de trenger Veli, så mange sier de kjenner meg / men jeg hakke venner jeg, og det er sånn jeg sjelden brenner meg… Tre år er tre år for lenge å vente på ny, egen musikk fra Lars Reiersen alias Larsiveli. Men han har disket opp med solide gjestevers – og albumet er straks klart! Her tar Horten-hotboy et oppgjør med mennesker fra fortiden sin. Men også seg selv. Resultatet er både tøft og vakkert. Skrevet med og produsert av Thomas Jones alias JNS.

 

HILLARI «Fall into place»

Hillari Alison Conlu alias HILLARI er kun 18 år og slapp nettopp sin debutsingel. Likevel gjør hun allerede konserter over hele landet – og ble i går booket til Øyafestivalen. Norges nye soulhåp? Litt svett setning, men helt sant. Nå er Oslo-jenta ute med sin andre singel, hvor hun igjen flekser med sin smellvakre stemme ❤️‍🔥 Produsert av Flatmate. Snart kommer EP-en!

 

 

Ylva «Hvis jeg bare visste»

– Hvis jeg bare visste, kanskje jeg kunne klart å gi fra meg alt / hvis jeg bare visste, kanskje du hadde følt deg litt bedre da? Det er mer enn halvannet år siden sist Kristiansand-jenta Ylva Olaisen ga ut musikk. Heldigvis er det store sangtalentet tilbake. Denne handler om hvordan man føler seg ganske hjelpesløs når man plutselig står i en situasjon man ikke har gjort før. Hva hvis man bare visste hva man skulle gjort? 22-åringen har skrevet den med Carl-Viktor Guttormsen og Filip Kollsete. Filip har også produsert.

 

ORIO & Delarue «Click Clack»

Crossing borders 🌍 Arbeidsjernet ORIO fortsetter samarbeidet med internasjonale artister. Her teamer Oslo-produsenten opp med den spanske rapstjernen Delarue. Selv om du ikke kan spansk, skjønner du at dette slæpper 😤

 

Emelie Hollow «I Could Lie Here Forever»

– I could lie here forever, everything’s good now that I’m with you / When I’m with you, let’s forget about all our sorrows… Denne vil vi høre hver eneste vårkveld. Med en vi er glad i. Både fordi den er sukkersøt, men også smellvakker. Og fordi stemmen til Emelie er smellvakker. Snart får vi hele albumet hennes! Skrevet og produsert med Carl-Viktor Guttormsen.

 

Kjartan Lauritzen «Shakira»

– Ho seie uno dos tres, eg seie yes yes yes, herregud for et fjes / eg lure berre på om ho kan waka waka som ah, Shakira… Straks blir Balestrands store sønn, Per Àki Sigurdsson Kvikne alias Kjartan Lauritzen, TV-stjerne. Der får vi se ham overta og starte driften av sitt helt eget hotell. Først slipper han denne danseglade låten, en slags hyllest til Shakira? Få det på, og ta den med deg på dansegulvet. Blir det egen dansesal på hotellet, Per? Skrevet med og produsert av Gerard Taylor alias Jerry Folk.

 

Herkedal «When Heaven Calls»

– I just wanna know when heaven calls… Hvis du trenger én stemme å avslutte uken med, kan vi foreslå denne. Da Øystein Herkedal Hegvik alias Herkedal var med i Idol for noen år siden, ble alle mildt sagt bergtatt av denne ville stemmen. Nå får vi heldigvis høre mer av den, og da er det godt det er med en så nydelig låt, som passer perfekt til stemmen hans. Skrevet med og produsert av Myrtoula Røe og Kristoffer Lo.

 

Fay Wildhagen «vár»

It’s hard enough to lose it all… Denne låten har Fay Wildhagen brukt syv år på 😎 Til gjengjeld ble den – til slutt – smellvakker. Veteranen fra Bærum er en mester på storslagne arrangementer, som passer som hånd i hanske med hennes unike stemme. Hun har skrevet og produsert selv 💅🏻

 

Sebastian Emes & Boge feat. Marie Lou «Afrodisiac»

For to dekader siden slapp Brandy og Timbaland «Afrodisiac».

Artig og random nok får klassikeren nå nytt liv via Norge. Nærmere bestemt via Boge – DJ-en til A-Laget – og DJ-veteranen Sebastian Emes – som har vunnet flere mesterskap i sin 13 år lange karriere. På nytolkningen har de med sin tjommi Marie Lou.

Mer innen norsk musikk: Ramón ser ut til å være hacket på TikTok?

Les mer