Hopp til hovedinnhold
norsk musikk kamelen slim kamel 730no
Marcus Kabelo Møll Mosele alias Kamelen alias Slim Kamel (Øystein Haara/Sony)

Norsk musikk: 730.no kuraterer sine favoritter

God ny norsk musikk-fredag!

730.no satt oppe i natt og lyttet til en stor bunke med kliss ny norsk musikk. Vi plukket ut disse.

Fyr opp nedenfor.

Kamelen «Slipp deg løs»

– Vil de ha så skal de få / ikke vanskelig å nå / de skjønner godt og de forstår / jeg viser finger’n til de blå… Slim Kamel sitt anthem er fortsatt «fuck the police». Men her pakker bergenseren det inn på en jovial måte. Vi får til og med saksofon 🥵 – Låten handler om å senke skuldrene, kose seg og njute. Den er litt UK-inspirert i stil og beat, med en herlig saksofon som gir det hele riktig vibe, sier Kamelen. Produsert av Kasper Svar og Villads Sofus Bertelsen. Dette er den andre singelen fra Kamelens kommende album.

 

Ylva «Kroppsspråk»

Den 22 år unge ringreven Ylva Olaisen går ikke rundt grøten med personen hun snakker med. Nå er hun klar for kroppsspråk 🔥 Singer-songwriteren fra Kristiansand med den imponerende sangstemmen tar det til klubben – og formen er lit. «Dette er tidenes klubblåt!!! Du vet når du er på klubben og får øyekontakt med noen du liker, men musikken er for høy til å prate? Snakk med kroppsspråket babeee, sier hun fornøyd. – Jeg ville skrive om den følelsen av å være helt fri når du er ute å danser med vennene dine, klubben er stappa med mennesker. Men det er én person du ikke klarer at ta øynene fra… Produsert av Casper Schulz og Vetle Sigmundstad.

 

Delara feat. BEAM «Kalash»

– Dancing with kalash, doing what you love / shooting for the stars, shutdown it’s kalash… 
Da Delara var i Miami for å lage musikk, troppet plutselig den jamaikansk-amerikanske stjernen BEAM opp i studioet og ville høre på musikken hennes. Selv om BEAM har jobbet med både Justin Bieber og Beyoncé (han gjester RENAISSANCE), ga han seg ikke før han fikk legge et eget vers, og – VOILA! – resten er historie. – Å samarbeide med BEAM har vært helt rått. Han er en ekte kunstner, sier Delara. Låten er skrevet av Askjell Solstrand, Amanda Delara, Bezi, Ole Torjus Hofvind, Sondre Haftorsen og Tyshane Thompson. Produsert av Delara, Sondre, Ole Torjus og Askjell.

 

Bølgen «Sirkus i hodet mitt»

– Og jeg biter ikke assen til en bitch, for hun kan ikke håndtere meg / håper du har en plan, for det er sykehus i hodet mitt, på rommet mitt, i livet mitt… Niklas Paulsen alias Bølgen slipper debutalbumet Klassens klovn. En samling ærlige tekster og fengende låter om hvordan det er å vokse opp og komme seg gjennom skolen når man stadig får høre at man er klassens klovn og ikke vil fungere senere i livet. Se på ham nå! Denne låten viser godt hvordan han klarer å holde seg unna at de blir hverken naive eller pretensiøse, og man klarer å relatere godt til dem. Skrevet av Bølgen, Espen Andreas Fjeld og Vebjørn Jernberg. Produsert av Espen og Vebjørn.

 


Emma Steinbakken til 730.no: – Mesteparten handler om vond kjærlighet på ulike vis


Victoria Nadine «hope ur miserable»

– I hope you’re miserable, I hope you lose it all / I hope karma’s gonna get you when you’re all alone… Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine mener det må være lov å kjenne på alle følelsene i et brudd. Også de litt kjipe, som du gjerne sitter igjen med. Det er befriende for henne å skrive om alle delene i et brudd, og det blir også gode låter av det. Skrevet av Ben Samama, Jesper Borgen, Liza Owen, Peter Fenn og Victoria Nadine. Produsert av Jesper og Victoria.

 

Peder Elias «Twinkle Twinkle»

– Twinkle twinkle little star, God I wonder where you are / tell me that you’re not too far… 
Peder Elias Eriksrud Kjørholt alias Peder Elias om du vil fortsetter å erobre Asia. Da han og medlåtskriver og -produsent Joonas Parkkonen spilte og sang av den legendariske barnesangen, tok trønderen det som en utfordring. Det har blitt en stilig poplåt om sjalusi, kjærlighetssorg og ghosting.

 

NESTA «Bare Minimum»

– Easy as three, two, one, I’m gone, you promised it was love / guess it’s easier said than done, ´cause you couldn’t give the bare minimum… Hvis du er sur etter et brudd i et råttent forhold, kan du sende dem denne. Nesta Pestrauskaite alias NESTA setter skapet på plass på debutsingelen sin, og det er cathcy på ekte. Vi gleder oss til å se denne live! Skrevet av Dominic Joshua Alexander Liu, Lotte Mørkved, NESTA og Sean McDonagh. Produsert av Kingdoms.

 

Jesper Jenset «Ung, dum og lovende»

– I som trodde at i skulle vinne over verden, i som trodde at i skulle klare me aleine / men no orke ikkje i engang å se me sjøl i speilet, ung, dum og lovende… 
Moldenseren Jesper kjenner på en slags identitetskrise, og synger om hvordan han føler på å ikke ha innfridd andres og egne forventninger opp gjennom årene. Skrevet av Emily-Madelen Aarsheim Harbakk, Filip Kollsete, Lars Rosness og Jesper Jenset. Produsert av Lars og Filip.

 

Aiba «Sjalusi»

– Min sjalusi er min verste fiende… Etter «21. september» er Kristian Frantzen alias Aiba allerede tilbake med en ny singel. Denne gangen serverer han en øm ballade om misunnelse og mistro. – Sjalusi er ingen god følelse, men vi føler alle på det. Det er min største fiende, så derfor skrev jeg en sang om det, forklarer sangeren. Produsert av Kristoffer Grobstok.

 

Han Helge & Han Håkon med Morgan Sulele «Klare ikke stå»

– Fakk æ e trur æ e litt fucked up, klare ikke gå, klare ikke stå
… Visste du at du trengte å høre Morgan Sulele joike? Ikke vi heller, men det settes pris på. Festkongene fra Finnmark tar med seg en søring av en hitmaskin på denne låten om en fuktig kveld på byen i Finnmark. Skrevet av Helge Moen, Håkon Guttormsen og Magnus Clausen alias Morgan. Produsert av Han Helge & Han Håkon.

 

Synne Vo «Ti kniver i hjertet»

– Du fortell at du har møtt nunn, mule at det e en fling, og så sir e te me sjøl at e føle ingenting / e sitt her med ti kniver i hjertet, og e e så glad på dine vegne
… Overbevisende om å møte eksen med den nye dama når man er ute? Popprinsessen fra Lesja gjør det både relaterbart og fengende. Og den blir bare kulere og kulere jo lenger ut i låten man kommer? Skrevet av Synne, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av Jim og Helge.

 

Sigrid «Borderline»

– So we go out in the middle of the night, and we get a little taste of the borderline / So we go out in the middle of the night, just to get a little taste of the borderline… 
Sigrid Raabe er på norgesturné, og der har hun teaset nye låter fra EP-en hun nå slipper. Blant annet denne. Vi har trua på at det funker, for denne gir oss nostalgiske vibber, og gjør at vi har ganske lyst til å dra på klubben. Og på konsert med Siggen igjen. Skrevet av Sigrid og Askjell Solstrand, produsert av Askjell.

 

KLISH «Edderkoppa»

Jon-Are Masternes alias den nordnorske rapveteranen KLISH byr på en låt om å lage figurer og mønstre med fingrene som en type følelsesregulering. – Dette er noe folk kan se på som litt rart. Men jeg synes ikke det er så rart, for jeg gjør det jo hele tiden, så da ser hendene mine ut som edderkopper, forteller godsnuten. Produsenter er Sorte Beats, Frode Larsen og artisten selv. (For lydnerds: Legenden Poppa Lars har mikset.)

PS: KLISH er aktuell med boken Det som spiser meg. Jon-Are fikk diagnosen autismespekterforstyrrelser (ASF) som voksen. I boken tar han oss med inn i sitt eget hode og til en tilværelse som kan virke kaotisk, streng og ikke minst slitsom. Han er innom temaer som psykiatri, rus, selvskading, musikk, tunge tanker og å ikke passe inn. Samt å bli glad i sin egen annerledeshet.

 

Emily Hammer «Hjem»

– Hjemme er et gult rekkehus i Akershus, vi har lagd fire liv her, jeg kan ikke bli her
… Debutsingelalarm 🌟 Emily Hammer bruker piano og lekne tekster til å treffe det barnet i deg som prøver å leke voksen. Vi tror Emily er et ekte stjerneskudd, og gleder oss til å høre mer av henne fremover. Skrevet av Emily Hammer og produsert av Sveinung Veiseth.


Mer norsk musikk:

Stig Brenner til 730.no: – Jeg blir fortsatt kontaktet av medier og folk som spør etter Unge Ferrari, over to år etter jeg byttet navn

Nyeste saker fra 730.no

Les mer