Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730no Ylva William Gamborg forgjeves
Ylva og William Gamborg (Nikkyz)

Norsk musikk som er kliss ny – 730.no kuraterer

Norsk musikk som passer ypperlig til helgen.

Det føles som den norske vinteren varer evig. Men artistene i Norges land holder – stort sett – hodet oppe nok til skape tunes.

730.no kuraterer sine favoritter fra nattens slipp innen norsk musikk. Njut!

 

Ylva med William Gamborg «Forgjeves»

– Æ vet at det var feil, og du ser det, men var det forgjeves det vi to har hatt?… De unge supertalentene Ylva Olaisen og William Gamborg pakker inn en kjærlighetshistorie i deilig og mjuk R&B. Det er ikke alltid man tør å si hva man føler, og da blir det kanskje for sent. Men er det likevel forgjeves? Det passer i alle fall ypperlig med Ylva og William sammen på denne, og de utfyller hverandre på en nydelig måte. Skrevet av Benjamin Folkvord Pedersen, Patrick Makosir og Ylva Olaisen. Produsert av Benjie.

 

Marstein «Matrisen»

– Jeg leker forfatter uten å fatte hvor jeg skal / det er ingen hovedperson i denne bok, bok, bok… UNDERGRUNN-prinsen skrur opp BPM-en på sin nye singel produsert av Benjamin Pedersen («Tåmy Tåmy», «Atlanteren»). UG Marstein har lite på hjertet når det gjelder sitt dansevennlige slipp. – Jeg prøvde å komme på noe kult å si om denne låta, men jeg kom ikke på noe. Lytt selv. It’s all in the music, forklarer Jo.

 

Kissimjau «Go Ghost»

– I see you in everything… Etter å ha skrevet for andre, slår Kristina Blakli alias Kissimjau seg opp som artist på egenpote 🐈‍⬛ Det skulle bare mangle med 01-eren fra Lillehammer sin stilige og ofte originale tilnærming til popmusikk. Tidligere har hun blant annet sluppet «First Aid Kit». Nå tar hun oss både bakover og forover i tid med en drum & bass-ete spøkelses-bop produsert av Earl & West og Jonna. Go go go!

Kissimjau fikk viral oppsving på TikTok med denne slu og opportunistiske snutten:

@kissimjau

deaaadddd

♬ Blood sugar unreleased – Kissimjau🐈‍⬛

 

Kasha Kawasaki «Moonbootz»

Etter debutsingelen «Kasta ut av Munch», inspirert av kvinnen som ble fjernet fra Munchmuseet grunnet sin Palestina-jakke, er singer-songwriter/skuespiller Kasha Kawasaki tilbake på en ny vibe. Den nye låten har kulturelle og andre forskjeller i romantiske forhold som rød tråd. Produsert av Oscar Bondø.

 

Chris Abolade «Alle hater Chris»

Endelig fikk Abbo servert sitt debutalbum, som beskriver som «en reise gjennom hele følelsesregisteret mitt». – Jeg har på en måte fremført et ekte live teater for publikum på sosiale medier i snart over et år. Nettopp for å gi følelsen av hva jeg forteller i albumet så ekte som mulig, forteller Oslo-gutten. På platen har forhatte Chris med Arif, RocBoyz, HILLARI, vinni, Makosir og Amara. Tittelsporet er produsert av Andreas Bache-Wiig.


Hellu! Chris Abolade er straks klar på podcasten 730.no – som du hører hos Apple og Spotify


 

Eirik Lyng «Danser aleina»

– Trur æ savne dæ, men æ danse aleina, og det gjør mæ ikke noe… Altas store sønn Eirik Lyng vet å servere en Valentin-bop. Enten om du danser alene eller ikke, om du savner noen eller ikke, kan denne være gull på rull for deg. Skrevet av Eirik Lyng Winther, Dag Marcus Johnsen og Tom André Snellingen. De to sistnevnte har produsert.

 

Metteson «Look To A Star»

– And we look to a star that never ignite, wondering what could be… Et navn som jevnlig har kommet opp som et stjerneskudd, er Sverre Breivik alias Metteson. Han har en helt egen evne til å bergta publikum, med deilig, og en slags skamløs (uten at det egentlig er skamløs?) pop. Nå slipper han endelig debutalbumet, med et tittelspor som representerer hans råhet. Skrevet av Metteson og Vetle Junker, produsert av Metteson, Vetle og Bendik Hovik Kjeldsberg.

 

Balenciaga med Arif Murakami «Dance»

– Er du syk eller bro? Hun dama er for streetsene bro… Sorry David Mokel, nå er det Arifs tur til å danse på bordet med trioen i rosa finlandshetter. Rizz deg opp med deres russerap. Balliniciaga har komponert verket sammen med Vetle Riis Jacobsen og Brage André Abrahamsen.

 

Dårlig Vane «Kvalitet»

– Hun er rein og hun lukter digg / for hun skjelver i beina sånn rett før hun kommer i fjeset mitt / det er drikken min… Ayo! 💦 Loddefjord-trioen Martin Hazy, Amadou Jobarteh og Kikkan feirer en dekade i år, noe DV markerer med sitt kommende album. Platens tredje singel er mørk og tung og dedisert til «alle damene som egentlig e for god for oss». Som vanlig med Stian Gunby på beaten.

 

Alessandra «Best Year of My Life»

– Maybe I’ve cried, maybe I’ve laughed and maybe it’s sad it was the best year of my life… Tittelsporet fra MGP-stjernens debut-EP forklarer hvordan det siste året har vært for 21-åringen. Etter en flott 5. plass har gullstrupen vist at hun ikke bare kan synge, men at hun kan og vil følge drømmen som artist. Nå er hun på europaturné, hvor disse låtene trolig kommer godt med. Skrevet av Alessandra Mele, Johan Lindbrandt og Phoebe Ryan. Produsert av Johan.

 

Fay Wildhagen «ohmygod»

Det har gått rundt fem og et halvt år siden vi fikk forrige studioalbum fra en Norges mer unike artister. Fay formidler flere ærlige og personlige låter, på en måte kun hun kan. Stemmen hennes er kremen på kaka, og albumet fortjener repeterende rotasjon. Skrevet og produsert av Fay selv.

 

Ane.Fin «Scared To Love»

– I’mma get drunk tonight, to mess up and with your mind / don’t care ’bout wrongs or right, too scared of love… Denne låten kom til i en periode hvor Ane Finstad alias Ane.Fin jaktet noe kaotisk og en form for enkel vei ut. Heller ødelegge for seg selv, enn å bli avvist? Helst ikke, men kjærligheten kan jo være ganske skummel. Skrevet av Ane, Anders Bratterud og Jon Are Kulsveen. De to sistnevnte har produsert.


Mer norsk musikk: girl in red lanseres internasjonalt med denne


Marie Sahba «A Billion Years Too Soon»

– When the sun sets, I feel you close to me… Marie Denise Aune Sahba alias Marie Sahba slipper et inderlig og personlig debutalbum. Tittelsporet er med på å forsterke tematikken og hvordan hun er som artist. Etter å ha mistet faren sin altfor tidlig, har hun delt flere låter om livet etterpå, og det har nå resultert i et vakkert album. Skrevet og produsert av Marie og Martin Vinje.

 

Prince Omane med Temur «Crazy Chick»

Etter et dekade langt vennskap teamer Prince Omane og Temur Baig alias Temur opp på en nostalgisk låt. Så klart unge voksne kompiser forenes ved å mimre tilbake til hip-hop-scenen fra 2000-tallet. Skrevet og produsert av Prince Omane og Temur selv, mens Abdi Junior har laget musikkvideoen.


Ny spalte: Tik-Tok-Norge: Første ut er de norske favorittene Tigergutt


Følg gjerne 730.no på TikTok og X og Instagram og Snapchat og Facebook

Les mer