Hopp til hovedinnhold
norsk musikk norge-730no norway adelen fireboy dml
Best of ny norsk musikk (Giovanni Mereghetti/Education/Universal/Getty)

Norsk musikk som er kliss ny – 730.no kuraterer

Norsk musikk-vår!

730.no samler to håndfuller fra nattens slipp innen ny norsk musikk.

Ta en titt for kulturen – og vennligst ha en njud helg! ????

Gabrielle «synd synd synd»

– Så synd at du isje forstår at eg e den beste du får / det e så synd, synd, synd… Popdronningen fra Bergen varmer opp til albumet med en sommerlåt hvor man lar selvsikkerheten skinne frem. La oss være ærlige, det er synd på dem som ikke blir en del av livet ditt, og så blander du det med bittelitt desperasjon. Dette er et gyldent bevis på hvordan Gabrielle Leithaug både klarer å holde på det man gjenkjenner ved henne, men stadig klarer å fornye seg. Skrevet av Gabrielle og Syver Storskogen, produsert av Gabrielle, Syver og Ole Torjus Hofvind.


Se også: Norsk artist får skryt av amerikansk stjerne på TikTok ????????


Ari Bajgora «Torggata Boogie»

Vi tipper Sony, Universal og Warner vifter med sjekkheftene, men den unge gatefavoritten fra Grünerløkka holder det fortsatt indie. Etter singlene «Thorvald Meyers sønner», «Løsningsorienterte» og nå nye «Situasjon» (topp 10 på Spotify i Norge) følger Ari Bajgora opp med Situasjon Mixtape, som han avslutter sammen med Peder Nord og Tommy Tee via harde «Torggata Boogie». Se opp for mer fra Ari snart ????

Fersk throwback:

 

Destina «Dra»

– Jeg trekker meg tilbake two steps, alltid misforstås, skal ikke være lett / bare ett mål i livet, gjensidig respekt / same energy back, si det høyere med chest… Taylor Swift er ikke den eneste som kan sette ord på breakups! Den Oslo-baserte tenåringen Erica Destina Cook servere en sang fylt med ærlig hjertesorg. Samtidig som hun innser at det beste valget er å gå videre. Produsert av Über alias Jesper Kalvøy Jensen.

 

Kygo feat. Zak Abel & Nile Rodgers «For Life»

Kygolini er tilbake for fullt i sin remix-æra. Nå er det den 24 år gamle klassikeren «Lady (Hear Me Tonight)» fra franske Modjo, som sampler gitaren til legenden Nile Rodgers fra Chic-klassikeren «Soup for One».

2000-låten tok 3. plass i Norge (og 81. plass i USA). Denne nye versjonen til Kygo med Zak Abel vil også få kjørt seg opp på norske hitlister ????

Nyt Fana-far og hans britiske tjommi sitt verk nedenfor.

 

 

Coucheron med Iben Marie & Jonathan Floyd «Når jeg faller ned»

Asker/Silver Lake-ringreven Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen alias bare Coucheron tar sannsynligvis imot Iben Marie og Jonathan Floyd når de faller. Men trioens nye søte bop vil trolig bare suse opp.

 

AVGVSTVS «Sertifisert keeg»

Du er født til å være keeg med navnet Hans August Pünter alias AVGVSTVS. På denne låten fra EP-en K.E.E.G. tar han på seg spyttetøyet og serverer bars over produksjonen til Metropolen. Platen har med Oslo Vest-kjenninger som Smul, Sændy, Skuba og Blodprinsen Henrik Borg.

 

Lyse Netter «Fremmed farvann»

– Send frem den hofta, den armen e et svar / i fremmed farvann, tar veian ingen andre tar… Kvintetten fra Lofoten tar det for alvor til dansegulvet. Og med denne slipper de faktisk også en lengre versjon – en klubbedit! Selv om den kan danses til, er dette en låt hvor de, med vokalist Endre Harnes i spissen, er på leting etter dybde i et overfladisk og fremmedgjort samfunn. Hva er egentlig ekte? Skrevet av bandets Endre, Isak, Lars, Sverre og Øystein. Produsert av Lyse Netter, med Isak Falch Alsos og Lars Haug Nilsen i spissen.

 

Rambow «Kan du relatere?»

– Det er lett å snakke piss, men kan du relatere? Rambow er lei av folk som bare leker smarte. Men er det noe Furuset-rapperen ikke er lei av er det å lage ekte rapmusikk. Det unge arbeidsjernet er snart klar med albumet Voksen mann uten slips. Den stilige videoen er regissert av Micho Guiterez, mens JNS er på beaten.

 

Synne Vo «sjå på oss nå»

– Sjå på oss nå, se dom samma fine frøknan som i 2014, så sjukt å sjå tilbake på… En nostalgitur uten like. Det er stas å se tilbake på hvordan du og vennegjengen hadde det for ti år siden, og hvor dere er og hva dere gjør nå. Og ikke minst at gruppechatten fortsatt lever. Skrevet av Synne, Jim Bergsted og Helge Moen, produsert av Jim, Helge og Thomas Kongshavn.

 

Hiwá «PANNEKYSS»

Adjø fra Hiwá – som ser fremover. – En siste avskjed med de som ikke lenger er en del av reisen, men som fortsatt har en spesiell plass i hjertet mitt, forteller Oslo-rapperen om sin rå singel. – Takk for alt, både det gode og det vonde. Kyss på panna, tilbake til striden. Låtas første del er et brev til det som var, mens den andre delen er som Batman i nattens mørke. Klar når søkelyset treffer, avslutter han. Produsert av sakkyndige Pacify.

 

Zupermaria «Enda en kveld»

– Liggar i fanget ditt, vi e hverandres blikk / strykar i håret, og tørkar tåren bort…
Maria Træbakken alias Zupermaria har for lengst vist at hun kan lage musikk man blir glad av. Bergen-prinsessen forsikrer oss også om at ikke alle kvelder er kjipe. Skrevet av Maria og Amund Valde, produsert av Amund.

 

brenn. «Slipp lyset inn»

– Jeg faller inn i eget hode, jeg tror det skal gå fint / for jeg tror det er bra for meg, slipp lyset inn… Guttene i brenn. tar det mer ned enn vi er vant til, men det gjør at vi også skjønner viktigheten av å nettopp slippe inn lyset når det trengs. Skrevet av brenn.s Edvard Smith Save og Rémy Malchère Pettersen, produsert av Bendik Markovic Toming.

 

lille Caesar «hva om jeg slutta å bry meg»

– Jeg er kanskje utålmodig og en smule naiv / like før jeg sier fuck verden om ikke du skal være i den… Det unge stjerneskuddet Adam Gryting alias lille Caesar fortsetter å trollbinde oss. 18-åringen fra Drammen vil at vi skal åpne opp øynene for de rundt oss som faktisk betyr noe, og slutte å bry oss om det som kun fører meg seg negativitet. Skrevet av Adam, Robin Sharma og Lars Lavik. Produsert av Lars.

 

Lille Venn «Just Like Me!!»

– It’s your world and I’m just a number in it if I send it or delete, ’cause I can’t stop thinking ’bout it… Lille Venn er et punkrockband som har kommet som noen ekte stjerneskudd, og som fortjener mer oppmerksomhet. Med Helene Brunæs i spissen, viser de at det også kan være deres verden. Selv om det ikke alltid føles sånn. Skrevet av Helene, produsert av Helene, CK Brunæs, Justin Bellucci og Peder Rishaug.


Mer norsk musikk: Isah minnes Dutty Dior: – Ingen deg uten meg ❤️????️

Les mer