Hopp til hovedinnhold
norsk musikk rambow voksen mann uten slips oslo 730no
Rambow (Just In Time Ent.)

Norsk musikk som kom i natt: 730.no kuraterer sine favoritter

Norsk musikk-fredag!

Mens vi venter på at den norske solen skal komme ut av sin lange dvale, kan vi få litt energi fra ny norsk musikk.

730.no velger ut disse slippene fra nattens mange norske slipp. God helg!

Rambow «92+8»

– Mammas gutt har vært på TV, men er fortsatt fra the streets… Det er snart et femår siden Simon Tedros Negash fra Furuset i Oslo ble kjent for hovedrollen i blant annet TV-serien På rektors kontor. I etterkant har 03-eren slått seg opp som Rambow. Ikke over natten. Han bygger opp karrieren brick by brick. På den første singelen fra det kommende albumet Voksen mann uten slips, minner den karismatiske gategutten (som ikke liker blod) om at han kan lage hard rap på en fengende måte. Sertifisert stjerneskudd 💫 BBMario på beaten.

 

Smerz «New Shoes»

– A world of pleasure, walk it out / I cry for you with open mouth… Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg alias Smerz hjelper frem den fiktive popstjernen og moteløvinnen Allina.

Oslo-duoen oppsummerer hennes historie via EP-en Allina, produsert av Smerz.

Prosjektet lar dem omfavne en mer skamløs side ved seg selv og musikken, som skiller seg ut fra deres personlige debutalbum Believer fra 2021. Nedenfor får du låten «New Shoes». – You were used but branded new / found you online, you knew I knew…

 

Sol Strøm «Ocean»

– I’m under water, I’m undercover, I´m in the deepest, darkest ocean… Sol Strøm Jensen alias Sol Strøm ønsker å skape et musikalsk univers hvor hun trekker tråder fra ulike sjangre. Det greier hun på ypperste vis, og resultatet i denne låten er en elektronisk, behagelig låt, som du også kan ta med deg på dansegulvet. Skrevet av Sol Strøm, produsert av Peder Kolsung og Ivan Blomqvist.

 

Han Helge & Han Håkon «Skål for å ikke være nok»

– Den her går til den som fucka opp, alle som drikke sorgan bort / skål for å ikke være nok, for å ikke være nok… Joik deg inn i helgen og gjør deg klar til samenes nasjonaldag med en viktig beskjed om at du ikke er alene om å ikke være helt voksen ennå. Vi har nok alle kjent på at vi ikke er helt der vi trodde vi skulle være når vi nærmer oss 30. Men kanskje vi bare skal innse at ikke det å være voksen er det samme som vi trodde – og at det er der problemet ligger? Og at vi heller kan leve livet sånn vi vil, og ta ting som de kommer? Det setter hvertfall duoen Helge Moen alias Han Helge og Håkon Guttormsen alias Han Håkon fint ord på. Skål for det! Skrevet og produsert av Han Helge & Han Håkon.

 

L.U:N.A «langt avsted»

– Eg løper byen glemmer meg, går anonym i sporet av meg, tror det e på tide å reise langt av sted… Endelig mer Mia Roussel alias L.U:N.A 💫 Vi er vel nå forbi stadiet for å kalle henne stjerneskuddet fra Bergen, for nå har hun mer eller mindre blitt en stjerne. I alle fall hos oss. Den drømmende R&B-sounden hennes er helt unik, og da passer det ekstra godt at hun også synger om å reise langt av sted og heller drømme seg litt bort. Skrevet med og produsert av broren Leo Roussel.

 

Amara «Plz»

– Vis meg hvorfor du er 10 av 20, please… Adrian Amara har kanskje møtt drømmedama på sin nye singel fra hans kommende EP. – «Plz» handler om en vals mellom to personer, der man prøver å få max ut av hverandre, forteller 27-åringen fra Oslo vest om slippet. – [Produsenten Christopher] Kvalheim [alias COACH K) sendte meg beaten før jeg dro på fest, og jeg klarte ikke å tenke på noe annet enn den beaten mens jeg festet. Dro fra festen peak for å spille inn. Spilte inn hele låten, og det er det du får høre i dag.

 

Aleks Grey «Sunset Cigarette»

– And I smoke ’cause I miss my father, I drink whiskey to forget / and I know time is healing, but you´re still in my head… Det er lov å tenke tilbake på de tingene som minner deg om noen, og det setter Aleksander Raftevold alias Aleks Grey ord på. Om det så er en sigg i solnedgang eller andre ting, så kan både oppturer og nedturer føles nostalgiske og fine. Denne gir oss egentlig litt vårfølelse, og det er ekstra godt å kjenne på nå. Skrevet av Aleks Grey, Elizabeth Makris og Iselin Solheim. Produsert av Aleks og Sivert Hjeltnes Hagtvet.

 

Dirty Oppland «Limbo»

Lillehammer, reis deg! Legendene Dirty Oppland er tilbake via Jaa9, OnklP, Akjeft, Pi, Sjakkmats og MadsMedD. Kollektivet holder den klassiske koken. Eddie Torres på beaten. Regien er ved Pål Ivar Finnkroken alias Pi og Marius Sørgjerd.

 

Agnete Saba «HATE AT Æ ELSKE DÆ»

– Hate at æ elske dæ, men æ får aldri nok av dæ / Det e derfor vi gjør det, vi gjør det igjen… Denne er så catchy at det er på grensen til irr. Men bare på grensen, så det er helt perfekt ☺️ Agnete på norsk føles som noe vi ikke visste vi hadde ventet på, men ble ekstra glade for å få. Hun markerer også inngangen til samenes nasjonaldag på best mulig vis, og dette er en bop vi gleder oss til å synge høyt med på, uansett om det er live eller på dansegulvet. Skrevet av Agnete Saba, Johnny Andrè Vinje Brist og Robin Røsting Mathisen. Produsert av Johnny.

 

Delvis norsk bonus

Earwulf alias Ytre Enebakk-ringreven Thomas Eriksen har co-produsert «Clarity» med 24kGoldn. Alias California-gutten som satte hele verdenen på hodet med «Mood».


Mer norsk musikk:

3TOS gikk fra å bli suspendert på TikTok til utsolgte konserter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer