Hopp til hovedinnhold
norsk musikk tyr bedovelse gjor mester debutalbum 730no norge
Tyr (Jonathan Vivaas Kise/Sony)

Norsk musikk som kom i natt – 730.no kuraterer

Norsk musikk-fredag!

Det som føles om den mest stusslige norske vinteren noensinne «nærmer» seg slutten. I mellomtiden kan vi fyre opp litt ny norsk musikk som varmer.

730.no velger ut fra nattens slipp. God helg!

Tyr med Arif Murakami & Siyabång «Tyrs vals»

– La det gå boom! / kaldere nå enn i fjor… Tyr Markus Røe har dog aldri vært varmere, og han juger neppe når han plasserer seg selv i topp 3 for dagens norske rappere. Den unge veteranen, som startet som Wonder the Boy, har lenge teaset de diffuse bokstavene BGM. Det viste seg å være debutalbumet Bedøvelse gjør mester, hvis mesterlige tittel lever opp til materialet 🎖️ Nedenfor er gåsehudsingelen med gjestene Arif og Siyabång. – Låten ble faktisk allerede påbegynt tidlig på 2000-tallet, da mamma skrev et pianoverk mens jeg lå i magen hennes, forteller Tyr. – Verket kalte hun for «Tyrs vals», og det er dette pianoet vi hører gjennom låten. At jeg i tillegg er så heldig å få med Arif – som jeg har vært stor fan av siden jeg var barn og Siyabång – som kanskje har landets feteste stemme på låten, gjør meg ydmyk og stolt, sier den Spellemannprisen-nominerte rapperen. Den musikalske regien er her ved orkesteret Jimi Somewhere, Milo Orchis, Reidun Røe, Philip Manikov og Doglover95.

 

Sichelle sin Spellemannprisen-nominerte klassiker «Fuck deg» får nytt liv

PandaPanda med Erika Norwich «Fuck deg»

For alle gangene du skuffa meg, ja, og glemt meg, gjemt deg, brukt meg, fuck deg… Apropos tidlig 2000-tall: Jepp, det er en slags 2024-danseversjon av Sichelle sin klassiker fra 2008 produsert av David Eriksen. Den nye varianten kom til etter en fest hvor PandaPanda og Erika snakket om hvilken låt de ville gi nytt liv, og denne perlen poppet inn i hodet til alle tre. Skrevet av Anna David, Carstensen, Casper Lindstad og Eric Fryland. Produsert av Erlend Torheim og Ferdinann West alias PandaPanda.

 

Julie Bergan «Kiss Me Better»

– But when we go out, I’m just a friend, I fall apart / I just want you to kiss me better, want you to kiss me better… Heeeerrelol! Julie er i sin EURODANCE 2000-æra 🥵🥵🥵 Skien-prinsessen går aaaall in for dansegulvet med denne hemningsløse retrobangeren. Skamløst produsert av Albin Clern, Jesper Borgen og Julie Bergan.

 

Cely «NOKAS»

– Han tror han er tøff / jeg spiser menn som deg til frokost / tar kortet hans så jeg og jentene får kost oss… Ubønnhørlige Maria Cely «kommer inn i gamet uten kondom». Nykommeren, som debuterte med «Madonna» i 2023, er født i Colombia og oppvokst i Sandnes og Oslo (og andre byer) med musikk fra Nicki Minaj, 50 Cent og Kali Uchis. Her slår hun et slag for norsk kvinnelig rap med «NOKAS» 😮‍💨 Oppenheimer-beat via Andreas Miguel. Se opp for mer Cely snart.

 

 

Roc Boyz «Working»

– You know I’ve been working / spiller show, gir hun Birkin bag / si til alle dine girlfriends / that I´m taking you guys out tonight… Hit alert! Bærum-trioen med Henrik Meinich, Kristoffer Brandshaug, og Morten Undheim Lutnæs alias Mein, KrissyB og Mul are back med en catchy hit for the Norwegian Hot Boyz Sommer. De brunstige gutta ber jentene ta frem krykker. – Jeg tar hun med meg hjem til mitt doghouse / river av meg skjorta, gir den bitchen der en workout… Som vanlig har Amara vært med å skrive the lyrics. Eddie Jonsson og Shenzi Beats på beaten.


Se hvilken amerikansk skuespiller og popstjerne girl in red teamer opp med


 

Astrid S «First To Go»

– I had to love somebody to lose somebody / sorry, you’re the first to go… Da Astrid Smeplass kom inn i rampelyset og musikkverdenen allerede som 16-åring, var det mange som skulle fortelle henne hvordan hun skulle være. En dekade senere er hun i førersetet, og denne låten handler om hvor befriende det er å la noen gå videre. Skrevet av Astrid S, JT Daly, Morgan Nagler og Trent Dabbs. Produsert av JT Daly og Jack Schrepferman.

 

Rambow med Blizzy «Til toppen»

Crossing Borders 🇳🇴🇸🇪 Produktive Rambow – en voksen mann uten slips – tar deg med på biltur på Furuset i Oslo og omegn med den svenske veteranen Blizzy fra Husby i Stockholm. Gutta er en god match på en stilig produksjon fra 06 Tommy.

 

ARY «Werewolves»

– Werewolves calling me day and night, don’t you wanna see the other side… Ariadne Loinsworth alias ARY er en artist vi er vant til å komme tett innpå, da hun stadig gir oss nære og ektefølte låter. Nå kommer vi om mulig enda tettere på, da det elektroniske lydbildet vi vanligvis hører fra henne er lagt mer til side. Vi får en slags vuggevise, som holder seg ganske lik første demo. Selv sier hun at den til tider har føltes for naken for verdenen. Vi synes det er deilig å kunne kjenne mer på følelsene våre gjennom musikk. Skrevet av ARY og Martin Gammelsæter, produsert av ARY.

 

Blackie «MYE MER ENN OK»

Beathoven-masken ble kastet med solodebuten «WONDERLAND», som Blackie her følger opp med neste singel fra det kommende debutalbumet BRENTE BROER. – Motivasjonen har vært å servere min oppfatning av livet som en ung, ensom og ambisiøs kunstner i Oslo, der man må ofre den trygge og komfortable hverdagen for å oppnå friheten og lykken som selvstendig musiker, forteller Blackie. Singelen og albumet er produsert av Zoomin.

 

 

Broiler x Kamelen «Mujaffa»

– Fire babes i en bil det er bra / BMW-en vi cruiser er lav / ingen planer om hvor vi skal dra / så vi kjører til natten blir dag… Slim Kamel er ikke fremmed for å ta seg en dans. Her sammen med Mio alias Mikkel Christiansen og Simen Hauke alias Broiler, som hyller det 24 år gamle, danske flashspillet Mujaffa.

 

Raine St. Frank «Growing Pains»

– Don’t wanna be, back when, back then, I knew I’d be alright / ’cause everybody grows in height… Raine St. Frank har kjent på voksesmerter inni seg, og det har vært både store følelser og depresjon. Man er ikke alene om å føle det slik, selv om hver historie er unik, så ble prosessen i denne låten til noe Raine ville dele med verdenen. For om det var en trøst å skrive den, kanskje andre kunne kjenne seg igjen? Nydelig og sårt skrevet av Raine St. Frank. Produsert av Sebastian Aasen.

Mer norsk musikk:

Laget låt om å bli kastet ut av Munchmuseet grunnet Palestina-jakke

Les mer