Hopp til hovedinnhold
norsk musikk tyr roser 730no
Tyr hyller Oslo-jenter fra øst til vest (Benjamin Schandy/Sony)

Norsk musikk: Topp 9 nye låter fra norske artister

Norsk musikk-fredag!

Fem uker til julaften 🥹 Det betyr masssse julelåter blant bunken med ny norsk musikk.

Vi styrer unna mesteparten, men vår kuratasjon har med at par svisker for høytiden.

Tyr «Roser»

– Later som du er laget av stål / men jeg vet du gråter tårer / du klarer deg on your own… Mens Stig Brenner-duetten «Månen» fortsatt roterer godt serverer arbeidsjernet Tyr en hyllest til damene i Oslo 🌹 Fra øst til vest. Verket er en lekker vibe stilig produsert av Jimi Somewhere, Milo Orchis og Mads Josef Rolid Kristoffersen – med bakgrunnsvokal fra Stig. Dette er den andre låten fra Tyrs kommende debutalbum. Straks musikkvideo!

 

Ari Bajgora «Løsningsorienterte»

– Yo kompis fikk inn 100 laken på en dag mashallah / ga fem prosent til moskéen i vårt nabolag / så vi skal ut med 95 og lage faenskap / jeg kanke jobbe 9 til 5 jeg er kin på en Audemars 🥵 Etter at Ari Bajgora og Peder Nord sin gatesmash «Thorvald Meyers Sønner» ble A-listet på National Rap Show i ukesvis, følger den unge Løkka-ringreven opp med en banger som er like rå. HITVARSEL 🔥

– På overflaten kan noen av låtene mine virke overfladiske og uten noe særlig mening. Men mellom linjene kommer det fram en historie om begjær, ungdomsopprør og selvkritikk, sier Ari. – Det jeg håper på å få til er å snakke om menneskelig ting på en menneskelig måte, så folk kan relatere og forstå det. Ikke for at folk nødvendigvis skal se meg, men sånn at de kanskje kan se seg selv i det. Jeg fascineres av det som driver oss, ambisjoner, skam, makt, lyster, kjærlighet, osv. På den måten er musikken min veldig selvkritisk, for at en tekst skal være god må det gjøre litt vondt å si den, legger han til. Yessir. Lok mindre og gi oss mer musikk fremover. Musikkvideoen er laget av Vinkel.

 

Aden Foyer «Your Face On Christmas Day»

– Then when it snows on christmas day, nothing is better than your face / Seeing you smile, just like a child… Hvis du klarer å utstråle hvor glad du er i julen, så det smitter over på dem rundt deg, gjør du noe riktig. Aden Foyer elsker å se ansiktene til de han er glad i når de endelig er sammen i julen. Det blir vel ikke en koseligere julelåt enn det? Skrevet og produsert av Aden og Paul Hers.

 

UNDERGRUNN «2X SPEKTRUM FREESTYLE»

– Seks i norsk muntlig ble seks siffer hurtig / styremedlemmer, vi bestemmer når lønn kommer / alt vi vet er reinvestere og tjene mer / bro bro på kjøkkenet, han bryter alle kjønnsroller / to mill for et show, du kan beholde dine ølbonger… I forbindelse med Oslo Spektrum-konsertene serverer UG et fem minutters ekte posse-cut. Produsert av Rik Pappa og Loverboy.

 

Lemaitre «In Your Mind»

– I took some pills to make me feel good / but it was all in vein… Piller er sjelden løsningen. Det er i alle fall ingen kur for hjertesmerte. Men likevel er den nye låten fra Røa/Silver Lake-duoen tusen prosent feel-good. Produsert av Lemaitre alias Ketil Jansen og Ulrik Lund – og Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen alias Coucheron. Bearson og Didrik Thulin har vært med å skrive.

 

Lyse Netter «Avlys desember»

– Kan vi bare avlys desember, æ orka ikkje nu / æ trur bare feiringa får klar sæ uten mæ… Det er mange som gleder seg til jul, men vel så mange som gruer seg. Enten om man savner noen, synes det rett og slett bare er mørkt og kjipt. Eller andre ting. Og det har kvintetten fra Lofoten prøvd å sette ord på. Skrevet av bandets Endre Thesen Harnes, Isak Falch Alsos, Øystein Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad. Bandet har også produsert. Njut nydelig norsk musikk nedenfor.

 

Sofiloud «Spotlight»

– You’re just a city boy, I´m a little lost, looking for the sunset… Lise Sofie Reppe alias popvixen Sofiloud pumper ut bops både for seg selv og andre. Denne om å flytte til storbyen, jage drømmer og finne kjærligheten, føyer seg i rekken. Det er klart storbyen Oslo må stille opp for en Lofoten-jente. Skrevet av Sofiloud, Emily Madelen Harbakk og Mathias Nilsen. Produsert av Mathias.

 

Inge Bremnes «Mot lys»

– Reis dæ opp, du e klar nu / Først et skritt, så et te… Det er straks tid for julekalendere på TV, og i år kommer det en ny sesong av en av vår tids fineste nyklassikere; Snøfall. Og dette er soundtracket. Når det er så nydelig, gleder vi oss ekstra til 1. desember. Skrevet av Inge og Synne Teksum. Produsert av Jahn Christopher Alexander Gran og Eirik Hansen.

 

Svalestup «Lånte fjær»

– Skulle æ vært mindre mæ og meir som dæ, unna mæ ei ferie, vel fortjent / enn så lenge seila æ på lånte fjær… Debutalbumalarm! Trioen fra Lofoten, Tromsø og Elverum er blant de få som viser at rock fortsatt er dritgøy. Selv om noen av låtene er mer melankolske enn andre. Ut av det blå inneholder en rekke låter som bidrar til den morsomme delen, og «Lånte fjær» er definitivt en av dem. Skrevet av bandets vokalist Sigve Kvitvik, produsert av Eirik Langva Lie.

 

Zimmermann «Frostrøyk»

– Ingen andre ser meg sånn som du gjør, og det er ingen andre steder jeg vil være… Amund Zimmermann Børresen gir ut en jule-EP, og denne låten er perfekt til sene kvelder etter en lang dag ute i kulden. Skrevet av Sandefjord-gutten og produsert av Vegard Hurum.


Mer norsk musikk:

Kamelen: – Ikke vanskelig å nå / de skjønner godt og de forstår / jeg viser finger’n til de blå


Slim Kamel minnes moren sin Siri Møll som gikk bort i går kveld etter en lang periode med sykdom. Vi tenker på deg Marcus ♥️

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Les mer