Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730.no SIGRID How To Let Go NORSK SOMMER
Arkivbilde: Norsk musikk og norsk vær - her representert av Siggen (Instagram/thisissigrid)

Norsk musikk som er kliss ny – 730.no kuraterer godbiter

Norsk musikk for høsten.

730.no kuraterer sine favoritter fra nattens mange nye slipp innen norsk musikk.

God helg <3!

 

Vågard «Endelig»

Endelig er Den notoriske B.O.G. her 🕊♥️

David Grytten har produsert og ferdigstilt albumet til Vågard Unstad, som brått gikk bort i desember 2022.

vågard den notoriske bog 730no alaget nmg ghuset

(NMG/G-Huset)

Produsenten forteller at A-Laget-veteranen fra Bergen er den dyktigste rapperen han har laget musikk med.

– Det var så fett å jobbe med han siden vi alltid dro hverandre opp. Når han lå ned så fete linjer og konsepter i låtene måtte jeg alltid prøve å lage enda fetere beats. Jo bedre beatsene ble jo mer fikk hans enorme rim skinne! Så det har hele veien vært en glede å jobbe med denne skiven sammen med Vågard. Vi startet å spille inn låter til den for mange år siden, og hele veien har det vært et skikkelig lidenskapsprosjekt med kun et fokus på å lage fet rapmusikk på våre egne premisser. Så jeg føler meg veldig trygg på å påstå at albumet er en fremtidig klassiker.


Les også: Twitter minnes Vågard ♥️


 

Ylva «Bli hos meg»

– Bli hos mæ, når andre sviktår dæ, du er alt for mæ, sammen banår vi vår vei… JEPP! Sørlandsprinsessen Ylva Olaisen alias Ylva serverer sin egen versjon av Dina-klassikeren fra 2003. Ja, to dekader siden! Til leserne våre som er for unge; bare hyggelig:

Takk til Ylva og produsentene Filip Kollsete og Andreas Bache-Wiig som gir oss denne deilige versjonen og minner oss om denne harde trance-perlen. Opprinnelig skrevet av Caroline Dina Kongerud, Johan Gunnarsson og Richard Andersson.

 

Makosir «Starte på nytt»

– Kan vi starte på nytt, vet jeg sa jeg aldri har fri, men i kveld har jeg tid… Patrick Makosir alias Makosir fra Holmlia har kommet inn som et sertifisert stjerneskudd 💫 Dette er en bop vi gjerne tar med oss på dansegulvet. Og vi håper vedkommende har tid til ham, for man skal ikke ta en så flott låt – med saksofon – for gitt. Skrevet av Makosir, Alfred Haavelsrud og Tobias Emil Skaftå. Produsert av Alfred.

 


Swank Mami x 730.no: – Ikke alle menn liker selvsikre kvinner

swank mami -it-up-wihu

Swank Mami (Claryn Chong)


 

INGEBORG «Ett år»

– Hvis vi gir det ett år, kanskje dagene blir fine igjen / Om bare ett år, kanskje alt som gjør så vondt nå er glemt… Mye kan skje på ett år. Blant annet har Ingeborg Walther skrevet og laget mye musikk, noe som har resultert i Skjeberg-jentas debut-EP ❤️‍🔥 Tittelsporet på Ett år er muligens en lengsel til at ting skal gå litt tilbake som de var, men også en indikasjon på at ting blir bedre. Og det er vi glade for, og vi er glade for at Ingeborg deler tanker og følelser med oss. Skrevet av Ingeborg, Helge Moen, Jim Bergsted, Håkon Njøten og Svein Hermansen. Produsert av Anders Kjær og Sivert Hjeltnes Hagtvet.

 

Dio Mudara med M4 fra T Section «Hva velger du»

– Han står på venstre skulder / det er Lucifer som styrer… Dio Mudara teamer opp med M4 fra T Section. – Her møter vi en ny side av Tøyen-rapperen som forteller om baksiden av medaljen. Man får et ærlig oppgjør med gatelivet som brer seg over Oslos gater når mørket setter inn. Lyrikken er kledd i mørke toner som er med på å få frem budskapet. Her ligger arbeidet i detaljene som er verdt å legge merke til, forteller Dio. Musikkvideoen er laget av LoudKind.

 

Chris Holsten «Gå bli lykkelig, du»

– Lover, det blir siste sangen jeg skriver om deg, alt ting fint har en slutt / gå, bli lykkelig, du… Chris Holsten slipper sitt andre album! Tittelsporet på Gå bli lykkelig, du er et bra bevis på at han gjorde seg tjent med å gå over til å skrive og synge på norsk. Lillestrøm-gutten har opparbeidet seg en stor fanskare og det er nok mange som har ventet på dette. Med god grunn. Skrevet av Chris, Lars Kristian Rosness, Maria Smith og Stephan Slaaen. Produsert av Chris, Lars Kristian og Benjamin Giørtz.

 

brvge feat. KØDE «Bygdøy allé»

– Jeg tar deg med til Bygdøy allé, ta på deg noe pent, vi kan stikke på kafé… For en perfekt låt å ta med seg på vors i høst. Den forholdsvis ferske artisten Brage Aleksander Helle alias brvge får med seg Simon, Aleks og Leonard i KØDE på en ekte sensommerbop. Skrevet av Aleks MacKee, Brage Aleksander Helle, Cedric Ransell, Leonard Campbell og Simon André Norbakken. Produsert av Brage, Aleks, Simon og Leonard.


Mer norsk musikk: Aden Foyer ble musiker, men drømte om å bli fysiker


Aiba «21. september»

– Hold meg gjennom regnet, hold meg gjennom alt som vil oss vondt… Hvor passende å slippe «21. september» 21. september? Ikke bare er Kristian Frantzen alias Aiba på nytt label, han er i gang med et helt ferskt kapittel. Med det begynner han med denne låten, som ble skrevet i en periode hvor han innså at han hadde såret noen han var veldig glad i. En nydelig start på noe nytt. Skrevet av Aiba, Omar Mohammed og Håkon Brevig Ingvaldsen. Produsert av Kastel.

 

Malin Pettersen feat. Stefanos Yowhannes «Crying»

– I need you here with me now, and it’s a shame ‘cause I’m crying… Vi kjenner oss igjen i den følelsen? Heldigvis går to norske musikalske skatter sammen om denne lekre duetten. Malin er en av våre fremste countryartister, og Stephanos er en et stjerneskudd som snart bare er en stjerne innenfor soul og R&B. Her flyter sjangrene deres inn i hverandre, og selv om vi ikke har hørt Malin så mye slik tidligere, viser det også hvilken allsidig artist hun er. Vi gleder oss til hennes kommende album! Skrevet av Malin, produsert av Martin Horntveth.


Mer innen norsk musikk:

Bildebonanza fra by:Larm 2023 🌟

Nyeste saker fra 730.no

Les mer