Hopp til hovedinnhold
norsk musikk ash olsen 730no
Ash Olsen (Sigrid Edvartsen)

Norsk musikk – 730.no kuraterer nye favoritter

Norsk musikk-fredag!

730.no velger ut ferske låter innen norsk musikk. Og ettersom vi har null julestemning, styrer vi unna alle julelåter 😚

God helg til alle godsnuter.

Spesielt til Norges nasjonalskatt Karpe! Som i motsetning til de fleste norske musikkselskaper hjelper til med den humanitære katastrofen som rammer Gaza.

Englene Chirag og Magdi sin organisasjon PAF donerer 1 million kroner for å hjelpe skadde barn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

 

Ash Olsen «quit blowing up my phone»

– Quit blowing up my phone / why is it som hard for you to leave me alone / I can go for years not talking to a soul / I need you to get it, you can’t have all this control… Fredrikstad-rapperen Ash Bøhaugen Olsen tar frem kassegitaren og tar en soundmessig 180. Mot en del odds treffer hun blink med break up-balladen om en desp eks. Hun synger med en rap-vibe og låten sitter på første lytt 🔥 Produsert av artisten og Maltinh0. Ash Olsen spilte på årets by:Larm i Oslo: Se bilder

 

HILLARI «Blind then»

Å kåre en fersk tenåringsartist til Norges nye R&B-prinsesse er kanskje prematurt. Men det er manko på aktører i sjangeren her til lands, og – først og fremst – singer-songwriter Hillari Alison Conlu sitt talent er kolossalt 🌟 Jamfør denne smellvakre, varme singelen som er perfekt for mørke, kalde, norske desember. Smooth som smør ❤️ Produsert av hennes fav Mogilla og Sonic Major.

 


730.no x HILLARI: 18-åringen spilte 16 konserter i fjor uten å ha gitt ut musikk


Natnael «Hva om det ikke er oss»

– Hva om det ikke er oss, hva om vi prøver for hardt / hva om alt det vi sa tok tilbake løfter som ble fortalt?… Apropos norske RBB-talenter ✨ Oslo-gutten Natnael Niguse er vanligvis en kjærlighetens mann, men han kan også bli tatt av tvilen. For hva om det ikke er dere? Er det verdt å kjempe for? Skrevet av Natnael og Ramón Andresen, produsert av Eirik Tillerli.

 

Tolou feat. Sam Opoku «Love Me to Find You»

Rett ut av Nordens Paris via Nigeria og Ghana 🇳🇴🇳🇬🇬🇭 Tromsø-artisten Ida Tolou, som nå gjør store power-moves i bransjen i Los Angeles, følger opp sin afropopperle «Coco» med en duett med ghanesiske Sam Opoku. Produsert av norske Flatmate. Musikkvideoen er laget av iCON Billingsley & Just Chaz. Se opp for mer fra Ms. Tolou fåsds!

 

Pen Gutt «alle redde hunder biter»

– Klarer ikke å forstå deg, skjøt meg uten no motiver, skudd fra oven / tror du liker at jeg lider, ingen tegn på no liv, det er stille før det lyner… Endelig nytt album fra Håkon Stubberud alias Pen Gutt! Det er fire år siden sist han slapp plate, og dit vinden blåser viser at han fortsatt er en unik artist. Skrevet og produsert av Pen Gutt, Henrik Lødøen og Jean Mikhael Paskalev. Dutty Dior gjester albumet.

 

Marie Sahba «One Last Time»

– Do we float with stars and planets, do we all just turn to dust / when we close our eyes, one last time… Norsk-iranske Marie Sahba har alltid trodd at ting skjer av en grunn, men da hun mistet faren sin, følte hun ingenting ga mening lenger. Hun mistet samtidig troen på at er noe mer etter døden. Det skildrer hun vakkert i denne låten, som hun har skrevet og produsert med Martin Vinje.

 

Zupermaria «Løper for livet»

– Du eier isje meg, kan du isje se du river meg ned / tusen øyne rett imot meg, eg vil bare dra… Det er vel ganske vanlig å være en overtenker, selv om man kanskje vet det noen ganger ikke er slik man tror? Det kan være vanskelig å løsrive seg fra, når man har vært gjennom ting som gjør en enda mer usikker. Maria Træbakken alias Zupermaria får det til å høres både uptempo og sårbart ut, og det er en egen kunst. Skrevet av Maria og Amund Valde. Produsert av Henrik Stave, Amund Valde og Johan Hessel Jelonek.

 

Regnvær «For mye (akustisk)»

– Kan du bare lov mæ at du blir her, kan du bare lov mæ at du blir / Det her det blir for mye for mæ… For noen uker siden slapp Bodø-kvintetten denne allerede nydelige og såre låten. Nå er den her i en enda nærere og mer sårbar drakt. Skrevet av Ruben Martinius Skorstad, produsert av Regnvær og Eirik Tillerli.

 

Fay Wildhagen «Fylt av min kjærlighet/To Make You Feel My Love»

– Du ekke helt bestemt på hva du vil, men jeg sku aldri svikte deg / det er ingen tvil om hvor du hører til, helt fra vi møttes visste jeg… Møtested – en hyllest til Anne Grete Preus, viser hvilken stor låtskriver, musiker, komponist og tekstforfatter Anne Grete var. Etter at hun og Fay Wildhagen møttes, fant de umiddelbart tonen, og ble raskt gode venner. De gode vennene og kollegene hadde mye til felles, og derfor ble det også naturlig at Fay ble en sentral rolle da dette hyllestalbumet ble til, sammen med Rune Lem Terje Pedersen. I tillegg til Fay Wildhagen medvirker Frida Ånnevik, Tuva Syvertsen, Odd Nordstoga, Emilie Christensen, Ole Paus, SKAAR, Ane Brun, Marit Larsen og Daniela Reyes. Skrevet av Anne Grete Preus og Bob Dylan, produsert av Fay Wildhagen.

 

Klish «Elendighet elsker selskap2»

Forfatteren Jon-Are Masternes alias rapveteranen Klish slipper ny utgave av fjorårets album HGDFM, som fikk – ganske – bra mottakelse. Her får fansen fire nye sanger. Blant annet «Elendighet elsker selskap2». – Låten handler om å gjøre litt destruktive ting og søke seg til andre som gjør det, og at hvis man er veldig obs på at man ikke får til ting så er det lett å søke seg til andre med samme livssyn. Moralen er smil og vær glad, men husk å gå hjem innimellom for å slappe av også for hvis ikke blir det for gøy, forteller kloke Klish.


Mer norsk musikk: Ari Bajgora og hans kompiser er løsningsorienterte – se musikkvideo fra Grünerløkkas store sønn

Nyeste saker fra 730.no

Les mer