Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730no aurora your blood
Dronning AURORA

Norsk musikk: 730.no velger topp 11 nye låter fra norske artister

Norsk musikk-fredag!

Du vet the dilli. 730.no kuraterer sine favoritter blant ukens nyheter innen norsk musikk.

Njut!

AURORA «Your Blood»

– When all inside you burns like a star / it’s after you burn out that you are reborn again, reborn again… Endelig er Aurora Aksnes alias vår tapre nasjonalskatt AURORA tilbake på ekte. Med det vil hun få frem hvor mye kjærlighet som bor i menneskeheten, som først kommer frem når vi strekker ut en hånd til hverandre. En stilig og spennende up-beat låt om sårbarheten i mennesker. Denne trenger vi definitivt nå ❤️ Skrevet av osingen og Chris Greatti, produsert av Chris.

 

Kamelen «Stakken pt. II»

Hva vet du om Løvstakksiden alias Stakken? 💯 Slim Kamel vet. Her følger han opp «STAKKEN» fra albumet #FRIKJENT fra 2021 med «Stakken pt. II». Bangeren er den andre singelen fra Kamelens kommende album – som vi gleder oss til. Nado på beaten 🔥 NMG/G-Huset – og KingPin Records – for alltid. PS: Marcus, vi tenker på deg ❣️

 

 

Delara «Selfish»

– You’re so selfish trying to protect yourself, you know we’re blood? / that’s one unbreakable bond, and your father needs your help… Endelig debutalbum fra Amanda Delara! Med Shahrazad vil Amanda få frem historien om historiefortelleren. – Hun er en kompromissløs og fryktløs kvinne, som har stor tillit til seg selv og sine formidlingsevner. Det er det jeg har gjort med dette albumet, å formidle fritt om det som føles riktig og sant for meg, sier Delara selv om det imponerende albumet. «Selfish» er en ren perle. Skrevet av Delara sammen med produsentene Jerry Folk og Ole Torjus Hofvind.

🎙 Delara gjester podcasten til 730.no <3

 

Emma Steinbakken «Hjemme for meg»

– Hvor som helst, så lenge det er med deg / hvor som helst, bare samme vei, for du er hjemme for meg… Det blir nesten som å få i pose og sekk av Emma nå; en ekte og nydelig kjærlighetslåt, pakket inn som en vakker julelåt. Skrevet av Emma, Carl-Viktor Guttormsen og Synne Vo. Produsert av Carl-Viktor.

 

Morgan Sulele «Dagene»

– Jeg kan være en idiot / jeg er vanskelig å forstå seg på… Ekte prat fra Magnus Clausen alias Morgan Sulele. Her serverer Bærum-gutten en øm påminnelse om at de vonde tingene ofte starter med fine opplevelser. Moral: Ta vare på de gode minnene. Morgan har skrevet låten sammen med Isa Molin og Johan Lindbrandt, som også har produsert.

 

ORIO x Uncle Murda & Silva «PLATA O PLOMO»

– Coke in the kitchen cookin’ / connected from Oslo to Brooklyn… Plata o plomo alias sølv eller bly (alias ta bestikkelser eller dø). Det unge arbeidsjernet ORIO fra Oslo fortsetter å satse internasjonalt. Her stiller han med G-Unit sin Brooklyn-ringrev Uncle Murda og tyske SILVA. Jaggu ordnet ORIO også en musikkvideo – blant annet filmet på Grønland i Oslo via Sr Filmz.

 

No. 4 «Jul etter jul»

– For du er alt jul er for meg og mine minner, min tradisjon, mitt savn og min sorg, og min ro… Endelig! Det er julelåtbonanza på denne tiden av året, men det er nesten feil å si at denne kom som forventet? Det er hvertfall tradisjon tro at trioen No. 4 serverer oss en julelåt 🥹 Denne er skrevet av bandets Emilie Christensen og Ingeborg Marie Mohn, og produsert av Emilie, Ingeborg og Markus Vikstvedt.

 

PandaPanda feat. Klikkmonopolet «Bootycall Problem»

– For du vet at jeg vet at du vet at jeg har et problem, et bootycall-problem… Noen som dør i armene dine i kveld? Neida. Guttene vil bare få frem at de vet at de har et alvorlig problem med å få seg et ligg. Eller er det mer et kritisk blikk på kulturen hvor det er det eneste folk bryr seg om på klubben? Hvem vet. Og samma det…Tenk heller på å få med deg denne låta på vors. Skrevet og produsert av Erlend Torheim og Ferdinann West alias PandaPanda og Klikkmonopolet.

 

ego & Rvzeli med T Section & Young Buck «AUTOMAT»

Dirty South x Oslo 🇳🇴🇺🇸 Sørlandets ego og Rvzeli teamer opp med hovedstadens T Section og ikke minst G-Unit-veteranen Young Buck – hele veien fra Nashville, Tennessee. Bangeren er produsert av Rubbaband Sound alias Lars Ruben Pedersen.

 

Synne Vo «Ser du den såmmå himmelen»

– Ser du den såmmå himmelen som e ser i kveld / e du langt der burte, men her likevel…? Selv om Synne Vorkinn alias Synne Vo har hatt et lekkert og innholdsrikt år med musikken, har hun gått gjennom et tøft år personlig. Når hun nå kommer hjem til Lesja for å tilbringe tid med nære og kjære før jul, blir det for første gang uten et av de viktigste menneskene i livet hennes. Det ville hun få frem i denne såre låten. Skrevet av Synne, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av Jim og Helge.

 

Oz «gudene har ikke tid»

Kristiansands Drake? Oz alias Oguzhan Nicholas Yerlikaya, som i år vant Sørveivprisen, disker opp med en emosjonell singel hvor han utforsker livets turbulente natur. Med refleksjon, styrke og motgang som røde tråder. Se opp for mer fra denne tyrkiske sørlendingen snart.

 

Maria Petra «tears can make flowers grow»

– Don’t be afraid to feel the pain, we know their name and time will show, tears can make flowers grow… Den fløyelsmyke stemmen til Maria Petra er nydelig i seg selv, men når hun synger sår og ærlig om å miste noen man er glad i, treffer det ekstra 🎯 Skrevet av Maria Petra og Carl-Viktor Guttormsen. Produsert av Carl-Viktor.

 

Caden «It Was Real To Me»

– It was real to me, I can’t control the bitterness, was everything a fucking waste… Kristin Marie Skolem alias Caden har slått seg opp som en habil låtskriver for andre, men nå har hun heldigvis også bestemt seg for å gi ut musikk selv. Denne nedpå og flotte låten er et godt eksempel på hvorfor vi er glade for det. Skrevet av Caden og Sebastian Bliem. Produsert av Sebastian og Vegard Hurum.


Mer norsk musikk:

Synne Sørgjerd: – Hold deg unna Oslo!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer