Hopp til hovedinnhold
Synne Sorgjerd Hold deg unna Oslo 730no norsk musikk 730 no copy
Synne Sørgjerd alias Norges kanskje hotteste mikrokjendis (Nathalie Rosenborg/Emma Šukalić)

Norsk musikk: 730.no kuraterer sine favoritter

Norsk musikk-fredag.

Vinteren kom kjapt til Norge. Men norske artister lager musikk som varmer.

730.no kuraterer disse godbitene fra slippene innen ny norsk musikk.

Synne Sørgjerd «Hold deg unna Oslo»

– Om du ikke ser meg, synes du at det gjør noe / jeg er den beste i byen, det er det du sier når du spør noen… Synne Sørgjerd fra Kolbotn klarer å skrive fengende og relaterbare låter om gutter og livet generelt. Nå slipper hun debut-EP-en med den slående tittelen Seiler på sjøen og har noen å hate, og forteller blant annet at snille jenter er villige til å gjøre hva som helst for gutter som ikke fortjener dem 👺 Det bør mange av dere ha i bakhodet. Lytt til denne låten og vurder å holde deg unna slangebyen Oslo. Skrevet av Synne, Rémy Malchère Pettersen og Lars Richard Hill. Lars har produsert.

 

Benjie & Dutty Dior «Hjertesorg betaler regninga»

– Jeg trodde du aldri skulle forsvinne fra meg / men du er en dum bitch du gikk feil vei… 😪 Trist tune om shorty som tok en L. Men ja, hjertesorg kan bli til ekstra bra musikk 💔❤️ Benjie og Dutty Dior serverer en vakker øm perle, produsert av førstnevnte.

 

B-Boy Myhre «bob bob»

– Det går sånn, sånn bob bob bob… Benjamin Myhre alias B-Boy Myhre slipper sitt andre album, hvor han portretterer hverdagen til en fiktiv gutt anno 2023. En gutt som for det meste… Sitter inne. Det har blitt en sterk samling fra en Hovseter-ordsmed av rang. Selv låter hvor B-Boy Myhre forteller om å ikke ha det bra, er feelgood som frister til repeat. Skrevet av Benjamin, produsert av Erlend Lyngstad.

 

SKAAR «Se ilden lyse»

– Sjå ilden lysa øve jord, sjå jordo bli ei stjerna fager og stor… Hilde Skaar alias SKAAR serverer en ikonisk cover av Sissel Kyrkjebø sin OL-låt fra Lillehammer i 1994. Om vi hører noen fra Palmesus-publikumet som ikke setter pris på denne versjonen heller, så er det en del som trenger en alvorsprat. Uansett, det er straks jul, og denne burde få høy rotasjon. Skrevet av Jan Vincents Johannesen, Svein Dag Hauge og Svein Gundersen. Produsert av Eivind Helgerød.


Stig Brenner x 730.no: – Jeg gleder meg til å være meg selv


Dio Mudara x Unge Obi «Pytagoras»

– Gammeldags, før du ble født satt jeg eksamensvakt / det er enkel matte jeg bretter ut, bars kan betraktes når svaret er sammenlagt… Arbeidshestene Dio Mudara teamer opp med den lyriske rimsmeden Unge Obi. Akkompagnert av levende bilder fra LoudKind Foto. Hør/se opp for fet beat-switch 🔥

 

Capow & 2G med Rambow «Different»

Etter å blant ha bikket 23 millioner hos Spotify med «SØR-AFRIKA» får vi debutalbumet til Bruno Capodistrias (født i 08) og Imanuel Kimani (født i 10) alias Capow x 2G. Passende nok døpt Rapstars. Her teamer de opp med sin Furuset-favoritt Rambow, med JNS på beaten. (Kan vi få 50 Cent på remixen? 🥵) På platen har de også med emma alias Emma Gunnarsen alias lillesøsteren til 730.no-podcastaktuelle Marcus & Martinus.


Capow x 2G til 730.no: – Det er folk som fortjener dette mer enn oss


 

Pasha «Lowki»

– Need time to find my self again / I don’t wanna be the bitter ex taking revenge / ain’t no need to be friends / ain’t no need to pretend / we had a good thing till it came to and end… Reflekterende og – tilsynelatende – fornuftige ord fra Pasha. Som her brått har blitt singel. Men Rykkinn-rapperen holder hodet oppe på låten, hvor han har med Makosir. Produsert av Pasha, Benjamin Giørtz og Erik Falskow.

 

Alessandra «Heavy»

– When life gets to heavy, I´ll take the weight if you let me / Babe, it’s ok to lose control… Alessandra Mele tar det helt ned i sin første ballade: en sår og ærlig låt, en hyllest til bestevenninnen hennes i Italia. – I sangen prøver jeg å si at det er okay å føle alt, være til stede og bli kjent med det vakre mennesket du er. Dette gjelder ikke bare vennen min, men alle som sliter med å åpne seg opp. Ikke røm fra det du føler. Du er ikke alene, jeg kommer alltid til å være der for deg, forteller Alessandra. Skrevet av Alessandra, Elizabeth Makris, James Birt, Josh McClelland, Kella Armitage og Ludwig Gassner. James har produsert.

 

Melis «Be Me»

– I don’t where I would be here in life if I could not be me… Lise Mæland alias Melis burde fått være med lenger i Stjernekamp. Men selv om hun ikke fikk vist frem stemmen sin der, så gjør hun det nydelig her. Nesten Norges Whitney….? Dette er i alle fall en ekte powerlåt, og hun har en villlll soulstemme. Sandefjord-jenta har skrevet den sammen med Mikkel Storleer Eriksen, mens Ruben Dalen har produsert.


Mer norsk musikk:

Kamelen: – Vil de ha så skal de få, jeg viser finger’n til de blå!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer