Hopp til hovedinnhold
Labelen til Sondre Justad sendte oss ikke noen nye bilder, så vi kjører throwback (Petroleum)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Hver fredag bugner det av kliss ny musikk.

Ikke minst fra norske artister.

I denne spalten velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere.

Sondre Justad «Fontena på Youngstorget»

Wow, hvorfor har ingen andre artister laget sang om den Instagram-vennlige fontenen på Youngstorget?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit OSLO (@visitoslo) on

Nordlendingens nye smash tar utspring i det kreative miljøet rundt Oslo-baren Angst (jada, Karpe synger også om Youngstorget, men ikke fontenen) og sangen er proppfull av vårlig håp. Kyndig produsert av pop-O.G. Thomas Eriksen alias Earwulf.

 

AURORA «The River»

Mens vi venter på A Different Kind of Human (Step 2) kan vi njute enda en singel fra det kommende, tredje albumet. Os-mor skuffer ei! Sangen har Young Aksnes produsert sammen med sin fav Magnus Skylstad.

 

Julie Bergan & R3HAB «Don’t Give Up On Me Now»

Lettbeint «ikke gi opp»-anthem fra nederlandske Fadil El Ghoul alias R3HAB (signert av Afrojack) og hele Norges JB. Musikkvideoen får straks premiere hos nettstedet YouTube.

 

Kamelen «Vil ba vekk»

Marcus roer det ned – uten at det blir svett – og han er klar for en velfortjent pause fra gatene. Basmo Fam står for musikken.

 

girl in red «dead girl in the pool.»

Usignert Horten-hype. Hva skal man med deal når man allerede har 50 milli hos Spoti? Populære Marie Ulven i rødt serverer en dyster tittel – med en stor dråpe lystighet. Til neste år blir hun garantert booket til Coachella.

 

Larsiveli med ZadeKing «Cash kommer inn»

Vin og rap 2 – en mixtape for kulturen – kommer ikke før til høsten. Men i mellomtiden skal sommeren legges i lås via denne singelen. Produsert av Hasta og Andre Jensen.

 

Charlotte Qvale «Broken Heart Syndrome»

Den Akureyri-fødte singer-songwriter-en fra Mandal går på en kjærlighetssmell igjen. Heldigvis blir det vakre toner, også her med hjelp fra produsent Thomas Eriksen. Charlotte har dessuten med seg låtskriverne Marte Wulff og Silje Nordlien.

 

Sofian med Jonas Benyoub «Tilbake»

Hvis du er flink nok, holder sangstemmen som eneste instrument. Den talentfulle Oslo-duoen har laget låten sammen med med Magnify og Kim Ofstad.

 

Wonder the Boy «Hit My Line»

Endelig ny musikk fra vidundergutten! Ikke la deg lure av tittelen. I motsetning til «Call Me Up», ønsker han nå ikke å bli ringt opp. 18-åringen, som kommer fra Røros, Nesodden, Amsterdam, Australia og Trondheim, bør kunne få denne singelen spilt langt utenfor Norge. En remix med Lil Uzi Vert og Juice WRLD hadde vært litt lit. «Hit My Line» er produsert av Bernard Heibo.

 

Freddy Kalas «Vacation»

Tittelen er ingen metafor. Mange norske artister skal lage «sommerhits», så det blir mye Syden-vibes om dagen. Her får vi Drammen-gutten i feriemodus, for anledningen på engelsk med litt Jamaica-aksent? :))) GoToGuy alias Erik Smaaland og Kristoffer Tømmerbakke på GranCa-beaten.

 

Staysman & Lazz feat. DJ Fistmagnet «Trenger en mann»

Her har du den nye favorittsangen til folk som bruker emojien 🤪 Disse musikerne får det til å høres lett ut å lage musikk. Produsert av Erik Smaaland, som også liret av seg verket ovenfor.

 

Dårlig Vane «VIP»

Du er ikke stjerne hvis du må stå i kø utenfor klubben. Bare spør Amadou, Lars-Kristian og Martin. Som seg hør og bør har de roen på bord i VIP-seksjonen. Beaten er laget av Marius Hantho og Bjørn Mareno.

 

The Needs «Summerbore»

Norges Blink-182 med en vri? Hvis det er lov å si. Oslo-kvintetten (Bendik Brænne, Maciek Ofstad, Mattis Brænne Wigestrand, Knut Oscar Nymo, Nils Jørgen Nilsen) er kanskje ikke enige, men det er godt ment, bro. Sommeren blir i alle fall ikke kjedelig med denne debuten.

Apropos norske artister: Triana Iglesias forteller 730.no at hun reiste til Los Angeles for å bli med i den nye versjonen av Pussycat Dolls: Se her

Og ikke minst: Se Lars Vaular live & lit i Uganda!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer