Hopp til hovedinnhold
norsk musikk ari bajgora utested 730no
Ari Bajgora er i sin sigaræra (Max Campbell/Distortion)

Norsk musikk-bonanza – 730.no kuraterer 🇳🇴

Norsk musikk schmeller!

Hver fredag får man en raus dose slipp innen norsk musikk, og hver fredag velger 730.no ut godbiter og serverer dem på rekke og rad. Perler på en snor type shit.

God helg! ☀️

 

Ari Bajgora «Utested»

– Jeg er helt ute på et utested / og jeg har 99 problemer, men er ute etter fler… Tenåringen fra Grünerløkka er allerede en veteran (s/o Lil Honey), men 2024 ble året han gikk fra undergrunn til sertifisert stjerneskudd. Aris nye allsangvennlige, reflekterende singel kan kjapt gjøre han enda mer poppin. (Og gi ham enda flere meldinger fra Universal, Warner og Sony.) Produsert av Coucheron.


Se også: Ari Bajgora gjester podcasten til 730.no og forteller om å ha mareritt om hans kommende konsert i Oslo for 70 000 personer 🥹


 

Golfklubb «Sucker For Pain»

Coucheron gir Golfklubb en funky produksjon som hadde kledd Bruno Mars. Men Frikk Lien Villard, Oscar Berggaard og Hallvard Gimming trenger ikke Bruno for å få balletak på sommer-Norge med denne umiddelbare smashen ☀️ Nådeløst catchy. Asker-trioens debutalbum Individ er ute nå.

 

Plaza «Røde Rubin»

– Hater når du maser om at skoen ikke passer / men elsker når du synger med… Romantisk og sommerlig feel-good fra UG Plaza alias Gabriel Doria, som her følger opp sitt undervurderte solodebutalbum Plaza O Plomo i lekker musikalsk regi ved Kastel. Låten er en film 🎥 «Røde Rubin» referer til den norske kontroversielle Agnar Mykles-romanen Sangen om den røde rubin. (Som også ble en film.)

 

AURORA «Starvation»

– Why do we have to die for us to see the light? / oh, we hunger for love, and the soul is starving… Osingen Aurora Aksnes alias AURORA serverer albumet What Happened To The Heart? og minner om hvor rå og allsidig hun er som både sanger og låtskriver. En som vet er SZA, som har gledet seg til dette norske slippet. (Trykk play på videoen fra 730.no sin Instagram nedenfor.)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

«Starvation» er skrevet av Aurora, Michelle Leonard, The Earth og Nicolas Rebscher. Produsert av Aurora og Nicolas.

 

Matilda «Baby Steps»

– Baby steps, baby, we got nothing but time oh / baby steps, baby, promise I’ll stick around… Singer-songwriter Matilda Gressberg holder det ærlig og sårt, men også åpent for dansing, om å minne seg selv og alle rundt på at alt ikke trenger å skje med en eneste gang. Matilda har skrevet og produsert selv.

 

Jonas Benyoub med Isah «Skulle bare visst»

– Det er mye som har skjedd siden X Factor / det er mye som har skjedd med min X Factor… Jonas Benyoub mimrer tilbake til starten på TV 2 som 15-åring og frem til i dag på sin personlige, reflekterende EP Skulle bare visst. Alle låtene er produsert av Kastel. Tittelsporet gjestes av hans venn – og også Karpe-kollega – Isah.


Se også: 10 norske stjerner som startet i talentkonkurranser på TV 🌟🇳🇴


 

Dagny «Hate Being Alone»

– Tell me you’ll always show up, used to be fine before ya / now I hate being alone, I hate being alone now… Dagny Norvoll Sandvik har for lengst bevist at hun er en ekte popstjerne, men det er alltid deilig å få nye album med bops som denne. Her setter hun vakre ord på hvor kjipt det er å vente på noen – og ende opp alene. Skrevet av Tromsø-væringen, Jason Gill, Jon Eyden Ross og Julia Karlsson. Produsert av Jason og Oskar Widén.

 

HILLARI «Dangerous»

– I’ve been out of touch, it’s so dangerous, it’s in all of us, maybe / we’re just out of love, but the worst of us, it’s in all of us, lately… Hillari Alison Conlu teamer opp med sin fav Morten Gillebo alias Mogilla og sender oss til varmere strøk med sin nye singel ☀️ Den lekre låten er andre singel fra Oslo-singer-songwriterens kommende EP. Co-produsert av Sammy Haig, Patron og Nicolay Hansen.

 

Ramón med Daniela Rathana «henda i været»

– Rekk opp alle hender hvis du kom hit for å gråte / si meg hvorfor alle pene jenter aldri kommer over han i sengen, hun i baren, sier bli, men lar de dra... Det er ikke første gang Ramón Andresen alias Ramón samarbeider med en svensk artist, og vi likte det også supergodt sist. Denne gangen synger han og Daniela for alle som kanskje ikke klarer å komme over en spesiell person. Noen ganger går man for langt – men det gjør man ikke uansett hvor mange ganger man har denne på repetisjon. Skrevet av Ramón, Daniela, Amanda Cygnaeus og Andreas Bache-Wiig. Produsert av Andreas og Benjamin Folkvord Pedersen.

 

NOM DE GUERRE «GOT ME»

Vuyo – nylig Spellemannsnominert med Giddy Gang – og produsent Ole Petter Ålgård (Silja Sol, Ivan Ave) alias NOM DE GUERRE følger opp debuten med en smørblid, sjangerblandende singel.


🌟 Følg 730.no på TikTok og Instagram og X og Snapchat og Facebook 🌟


 

 

Ella Marie «Gii Gielista»

Det er sjelden musikk på språk vi ikke forstår alt av kan bergta oss på en måte á la Ella Marie Hætta Isaksen ❤️ Ikke bare viser hun hvor vakkert samisk er, hun forteller også en viktig historie bak det hele. Etter å ha vært et viktig ansikt utad for Fosenaksjonene og rettssaken som fulgte deretter, har Ella følt på å ville ta et oppgjør mot politikere hun mener lyver. Nærmere bestemt energiminister Terje Aasland. Skrevet av Ella Marie og Benjamin Pinkus, produsert av Benjamin.

 

No. 4 «Vil ikke hjem»

– Jeg vil mer, vil ha mer, det må skje noe mer, jeg vil ikke, jeg vil ikke, jeg vil ikke, jeg vil ikke, jeg vil ikke hjem… En ting som er sikkert, er at trioen fra Oslo liker karaoke. Da passer det bra at låtene deres passer godt på karaoke. Og at de er ordentlig relaterbare. For hvem vil ikke fra tid til annen at kvelden skal vare for alltid og at det skal skje mer. Skrevet av bandets Emilie Christensen og Ingeborg Marie Mohn, produsert av Ingeborg og Markus Vikstvedt.

 

Zupermaria «Amors pil»

– Amors pil traff hjertet mitt, kor lærte du å sikte… Den bergenske anthemen for hvordan det er å falle for noen. Maria Træbakken alias Zupermaria får oss alltid til å danse, og det er ekstra godt når hun tar oss med på en følelsesreise. Skrevet av Maria og Amund Valde. Produsert av Amund.


Mer norsk musikk – annonse: Stor guide til livets festival alias Slottsfjell ❣️❣️❣️

Les mer