Hopp til hovedinnhold
norsk musikk tyr tyrtape luna larsivelli
Ny norsk musikk - fra blant andre arbeidsjernet Tyr

Norsk musikk: 730.no velger sine favoritter

Norsk musikk-fredag!

730.no sin populære spalte for kliss ny norsk musikk har gleden av å by på flere godbiter fra artister fra flere deler av Norges land.

Njut nedenfor og vennligst ha en herlig helg!

Tyr med Larsiveli & L.U:N.A «Graveyard Shifts»

– Hvor mange ganger kan jeg miste det, jeg har jobbet graveyard shifts nedi kistene / hjertet knuser og matcher disse pillene, om de visste det… Oufffff! ❤️‍🔥 Endelig har Tyr Markus Røe alias Tyr sluppet TyrTape – etter et promoløp som andre norske artister bør la seg inspirere av. Slippet er et vendepunkt for artisten som før het Wonder The Boy og rappet på engelsk. Oslo-talentet får igjen vise hvor stødig han er, og denne nydelige låten lar også Larsiveli og L.U:N.A bruse med fjærene. En solid sammensatt trio. Skrevet av Mia alias L.U:N.A, Lars og Tyr, produsert av Jimi Somewhere og Milo Orchis.

 

Torine «if there is a heaven»

– If there is a heaven, I probably won’t fit in / And if there is reason, then why is love a sin? Torine Michelle Bjåland fra Arendal er endelig ute med debut-EP UNHOLY, som utgjør en sårbar og ærlig reise med en oppvekst i både rus og religion som har vært tung å forholde seg til. Heldigvis er Torine sterk og hardtarbeidende, og har klart å skildre det på vakkert vis. Spesielt i denne låten. Festivaler, ring Torines folk nu! Vi vil se henne i sommer. Skrevet av Torine, Kristin Marie og Vegard Hurum. Produsert av Helge Moen og Jim Bergsted alias tobago.


Mer norsk musikk: Ramón brekker ned albumet 


 

Broiler feat. Caden «oh no»

– Remember how we used to share a bed / now you only see me naked in your head… Ouch! 🙂 Broiler alias Mio og Simen er i støtet, og etter tre sommerhits – «OMG», «BAP» og «åtte shots» – disker de opp med enda en clubby bop med produksjon som er hard og digg. Hvisdeterlovåsi. En slags oppfølger til «OMG»? Kristin Marie Skolem alias Caden står for vokalen. Det er ikke mye sang, men det sitter som et skudd ❤️‍🔥

 

Chris Holsten «For evig»

– Er det nå det skal skje? / vi er i fritt fall ut fra stupet uten vinger, ikke se ned… Hele Norges Chris serverer en supercatchy låt om å sette pris på øyeblikket, som han han skrev rett etter en hektisk festivalturné. – Det har vært et kontrastfylt år med store oppturer, men også litt dypere daler, slik livet som oftest er. I de stundene liker jeg å sette pris på de små øyeblikkene som jeg har flest av: En bra konsertopplevelse, en fin dag med venner, en koselig date eller rett og slett en klem fra mor. Og forhåpentligvis relaterer andre seg til sine fine hverdagsøyeblikk. Ingen vet hva morgendagen bringer og låten setter fokus på det å være her og nå, forteller singer-songwriteren fra Lillestrøm.

Chris Holsten har produsert selv, og skrevet sammen med sin bestie og gitarist Stephan Slaaen. Hans debut på norsk; Bak en fasaden er tre ganger platina 🥵 Det blir folkefest med Chris i Oslo Spektrum 29. oktober.

 

Sval «Grenade»

– No matter the weather, no matter the storm, I don’t feel happy even if I should / if there’s a reason, then it better be good… Popmesteren Sval er en ung veteran som de siste årene har sjonglert norske og engelske låter. Nå er hun altså tilbake på sistnevnte – med full klaff. Sangen handler om omfavne at man kan være både sint og lei seg, og samtidig eie sine egne følelser ❤️ Skrevet med Jimi Somewhere, Milo Orchis og Sval, produsert av Jimi, Milo og Coucheron.

 

NORA «Boys Getting Bored»

Debut-EP-en til NORA alias Nora Grefstad fra Horten har fått tittelen Boring Personality Disorder. Her viser hun seg både som en bad-ass – og en som byr på sine sårbare sider. Blant annet via NORAs personlige erfaring med kombinasjonen mentale helseproblemer og toksiske forhold, hvor en partner kan bruke deres egne lidelser som våpen. Debutanten kaller musikken sin for popkunst fra en alt-pop-prinsesse med et jazz-syndrom. Spennende! 💫 Nedenfor er åpningssporet, produsert av Jules og Will Tannergard. NORA gir ut EP-en på sin egen label.

 

Amanda Tenfjord «a list of things that I regret»

– I wrote a list of all the things that I remember, to remind myself of what we used to be… Endelig har vi fått debutalbumet In Hindsight fra den norsk-greske sunnmørsdronningen. Amanda Georgiadis Tenfjord har for lengst vist at hun er et stjerneskudd på god vei mot stjerne. Vi gleder oss til å gi alle låtene på albumet raus rotasjon. Spesielt denne, med strykere som nesten gir en Disney-vibe. Skrevet av Amanda, Thea Emilie Wang og Bjørn Helge Gammelsæter. Produsert av Bjørn Helge.

 

KAMARA «No Hard Feelings»

– You claim you’re sorry, fill up with shame / but was I on your mind, you called out his name, bitch… Det er få i Norge med like markant stemme som Fatumata Kamara alias KAMARA. Bergenseren toucher stadig innom relaterbare temaer, og denne nye låten er intet unntak. Tittelsporet på hennes nye EP viser at hun kommer beinhardt inn i spotlighten for hva pop-Norge trenger. Skrevet av KAMARA, David Engelstad og Eirik Grove. Produsert av Edvard Tronstad.

 

Ka2 «Positiv»

Duoen Ka2 ble til på en vårdag i 2018 i en røykfylt leilighet i Bergen. Etter å ha slitt med inspirasjon til å lage musikk, startet de en dyp samtale om livet og kjærlighet. Og ja, musikken. Resultatet ble flere låter på Soundcloud. Noe som i dag endelig har blitt til debutalbumet Evig eventyr. – Vi ville bare lage musikk for vennene våre. Spre kjærlighet og glede, forteller gruppemedlemmene Didrik Thulin og Sondre Alvestad, som gir ut platen på sin egel label; Tjommi Records <3

 

Rambow «Take X»

Alle gode ting er 10 😤 Furusets unge stolthet Simon Tedros Negash alias Rambow og hans favorittprodusent ORIO er tilbake med et nytt avsnitt av føljetongen «Take». PS: Ikke sov på Rambow og ORIO sammen med sin söta bror Yasin.

 

Svømmebasseng «Ramler dit vi skal»

Etter snart en dekade i spillet, gjør Oslo-synthbandet Svømmebasseng seg klar til å slippe sin beste musikk noensinne i februar. Her får vi en deilig oppvarmer om å leve et bekymringsløst liv på godt og vondt. Der det første verset ser på de positive aspektene med dette, mens det andre de negative. – På en måte kan det være fint å ikke overtenke, på en annen måte kan det føre til at man ramler, går tilbake til start og aldri kommer dit man vil, forteller godsnutene 🏊🏻 Forleng sommeren med denne singelen.

Mer norsk musikk: Adrian Sellevoll åpner OPP ❗️ på den nye podcasten til 730.no

Nyeste saker fra 730.no

Les mer