Hopp til hovedinnhold
Hurra for AURORA (Viktoria Aksnes/Petroleum/Glassnote/AWAL)
Hurra for AURORA (Viktoria Aksnes/Petroleum/Glassnote/AWAL)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk er ekstra viktig denne helgen. Det er tross alt straks klart for grunnlovsdagen.

Fornuftig nok blir det en forenklet variant i år, takket være krapylet SARS-CoV-2. Norsk musikk og fest blir det lell.

Her har vi plukket ut to håndfuller med kliss nye låter fra norske artister som kan passe forskjellige varianter av sammenkomster.

AURORA «Exist for Love»

Hele verdens Aurora Aksnes teamer opp med komponisten Isobel Waller-Bridge, kjent for musikken til BBC-suksessen Fleabag. Definitivt en av fjorårets beste serier. (Se 10 grunner her.) Bergenseren har regissert videoen selv – og også produsert musikken. Dog sammen med Magnus Skylstad. Jaggu hadde AURORA en kjærlighetslåt inne i seg, og den praktfulle sangen er fylt av stormforelskelse. When you walked into my life / I could feel my life begin… ♥️

 

Kygo feat. OneRepublic «Lose Somebody»

Etter singelmaraton fra Kyrre alias Kygolini, er det straks duket for hans tredje album Golden Hour. Fana-fars ferskeste slipp er en ny «duett» med OneRepublic, som har blitt en lindrende godbit med allsangsmuligheter. Til tross for et litt trist og paradoksalt tema: Noen ganger må man miste noen for å finne ut om man elsker dem. Eventuelt få bekreftet at man egentlig ikke elsker dem. Co-produsenten er Ryan Tedder & cos favoritt John Nathaniel.

 

Natnael «KL.5»

Skal vi få en ny, lekker, norsk R&B-landeplage denne sommeren? Natnael Niguse gjør i alle fall en SUVEREN innsats når han her følger opp «Beom» med en romantisk perle om å ikke ha lyst til å gå hjem. Med melodi fra øverste hylle <3. Produsert av STATE alias Edvard Normann og Kristoffer Haugan.

 

Spielbergs «Go!»

Det er ikke nok norsk indie-rock. Den erfarne gjengen som utgjør denne Oslo-trioen holder heldigvis koken – og skuffer ca. aldri. Storslagent – med en enkel, dog veldig passende tittel for låten.

 

Adrian Sellevoll «Boomerang»

Synger bergenseren om bilde-appen eller kastevåpenet oppfunnet av australske aboriginene? Lurespørsmål 🙂 Det viser seg at låttittelen er en metafor for at han snur seg gang på gang når en dame treffer ham igjen og igjen. Forholdet deres er nemlig som et magnetisk felt. Musikalsk regi ved HÅWK og Hef Augusto.

 

Fanny Andersen «Wake Up»

Det har lenge vært stille fra Fanny. Men selv om hun egentlig vil sove videre, tar hun seg selv i nakken og kommer seg opp av sengen og videre i livet 😤 Produsert av Olly Burden.

 

Rat City feat. Isak Heim «I Just Wanna Dance»

I det siste har rottene fra Drammen oppvartet med ny musikk nesten hver uke, enten det er for Dagny, Ruben eller – som her – seg selv. Nå tilbake med Isak, som disker opp med mye futt. Hvisdeterlovåsi. Hvis din partner er toksisk, dans deg bort fra hen med denne.

 

Alan Walker x Hans Zimmer «Time (Remix)»

Det var artig at Alan nettopp teamet opp med Ruben. Men Hans Zimmer er en global gigant. Tyskeren har vært en viktig inspirasjon for bergenseren, som nå remixer «Time» fra soundtracket til Inception fra 2010. (For den som ikke vet: Stjernekomponisten har også laget filmmusikken til blant annet Interstellar, The Dark Knight, Dunkirk, Pirates of the Caribbean, Gladiator og The Lion King.) Remixen er en co-prod med MER-husprodusent James Njie.

 

Matilda «Tonight»

Ikke overtenk. Noen ganger lønner det seg å bare go with the flow. Dette er den røde tråden på den første låten som Matilda Gressberg produserer selv.

 

Chris Holsten & Frida Ånnevik «Hvis verden»

Hele Norges Chris serverer ukens ømmeste norske slipp, sammen med Frida. Den norske duoen tolker Julia Michaels og JP Saxe sin «If The World Was Ending» som passer godt i «disse koronatider». Men neida, låten har heldigvis ikke har COVID-19 i tankene. Denne gjelder også når det ikke er pandemi.

Mer ny norsk musikk her!

Se også: R.I.P. Johannes Greve Muskat ♥️

Nyeste saker fra 730.no

Les mer