Hopp til hovedinnhold
MIRAM FRA ASKIM ALIAS MIMI (ERIK FAUKLAND/IDOLLOOKS)

Norsk moteløve viser frem sin baby

Torsdag kveld er den profilerte og nesten kjente norske designeren (og «modellmammaen») Amar Faiz (24) klar til å vise frem det nyeste fra sitt merke Sarfraz på Sukkerbiten i Oslo, naturligvis med lekker hjelp på catwalken.

730: Hvordan går det med Sarfraz-kolleksjonen?

Amar: – Det går fremover. En litt bumpy ride er det alltid, men det kommer til å bli bra. Det er ikke akkurat ideelt med flom og mangel på elektrisitet i Pakistan hvor jeg produserer. Men jeg står opp kl. 2:00 hver natt sammen med skredderne og jobber for harde livet med å bli ferdig. Dette er tross alt min baby!

Hvor kan man kjøpe klærne dine?

– Direkte fra meg. Til høsten kan du kjøpe dem hos Designers Studio i Dubai og en annen butikk i Abu Dhabi, og når det gjelder Norge så er jeg så heldig å ha fått en fantastisk agent, så jeg regner med at det blir mange butikker. Jeg vet mer i neste måned.

Når blir det Sarfraz-collabo med H&M?

– Det hadde vært fantastisk. Kanskje om tre år? I believe if you dream about something and you want to achieve that thing, nobody can stop you from getting to your goal, but you have to work really hard… og det gjør jeg alltid!

Okay, we hear you. Hva er nytt med denne visningen sammenlignet med den forrige?

– Denne visningen satser jeg på at det skal bli bedre en sist, ikke minst lengre og med flere plagg. Jeg har lært av mine feil fra forrige gang og skal prøve å skreddersy visningen 100 ganger bedre. (Bilder fra forrige visning ser du her.) Den er ganske ulik både i stil og snitt og inspirasjonen når det gjelder plaggene. Det blir på en større arena, og jeg viser en new and even more improved Sarfraz. Jeg skal ta folk tilbake til 90-talls supermodel-era, og slik skal det fortsette fremover.

Apropos modeller, hvilke profilerte jenter skal gå for deg? Vi hører rykter om en Bollywood-stjerne?

– Jeg har med Mimi Blix, Kathrine Sørland og Elisabeth Carew. Bollywood-stjernen var i en bilulykke i forrige uke, så hun kommer dessverre ikke. Jeg skal gjøre kostymer for to Bollywood-filmer, men holder det litt konfidensielt til det nærmer seg opptakene. Jeg har også med en flott toppmodell fra Norge som jeg vil vente med si navnet på. Noe må være surprise.

Hvorfor disse jentene?

Fortsetter nedenfor.

– Mimi fordi hun er Mimi, den beste catwalkeren i Norge ifølge meg. Dessuten er hun smellvakker. Kathrine Sørland er en fantastisk dame med flott kropp og er helt riktig for hva jeg viser. Forrige gang viste Kathrine interesse med hensyn til å gå, så jeg ble flattered. El Carew! Jeg kaller henne El, det burde ha vært artistnavnet hennes, hehe. Elisabeth er fantastisk vakker, har en sykt fin stemme og passer perfekt for kolleksjonen. Den er inspirert av Diana Ross, og det må synes i modellene.

Hva er status på den norske motebransjen ifølge deg?

– Den har blitt mye bedre. Vi lærer nye ting og går bare fremover. Men vi må slutte med vennegjengsystemet, altså venner av venner som får jobber, etc. Det liker jeg ikke. Det er derfor de mest talentfulle kommer i skyggen. Og ja… Alle dere som tenker at jeg har rumpeslikket noen for å kommer hvor jeg er. Pleeease… Sjekk CV-en min før dere anklager meg for noe!
Hvem er bra?
– Vi har fantastiske designere som Mardou&Dean, Leila Hafzi, JonnyLove, Kjersti Vatle og Fam Irvoll som er the next generation og skal gi konkurranse til de svenske og danske. Norsk moteindustri skal garantert bli en stor pengeindustri, vi må bare hjelpe hverandre og støtte hverandre. Og for Guds skyld; Er du flink i noe så skrik ut at du er noe. Ikke bli victim av janteloven.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer