Hopp til hovedinnhold

Norsk kjendisblogger går hardt ut mot snokete sjiraff

MEN CROP’EN MIN FÅR DU ALDRI: RENE K VS. «FACEBOOK-SJIRAFFEN» (RENE K)

 
På Facebook-feeden din de siste dagene har du garantert sett mange av bestevennene dine dukke opp med lang hals og brune flekker i fjeset. Dette skyldes muligens den raskt spredende «frokost-gåten», som automatisk forandrer profilbildet ditt til en sjiraff hvis du svarer feil.
 
Gult = ikke alltid kult. Er du en av mange som har gått på en selfie-smell siste uken?
 
(Fortsetter under.)

 

Som du kanskje har fått med deg, så er dette langt mer illuminati enn bare harmløst gjøn: Den Bergens-baserte kjendisbloggeren Rene «Lyrical» Kleveland er en av få som unnslapp Facebook-fella, takket være sunn fornuft og mange års erfaring med sosiale medier.
 
Den rutinerte SoMe-stjernen unngikk å måtte bytte sine sedvante stilige selfies med den slu sjiraffen, og oppfordrer også andre til å være på vakt.

Rene skriver i dag på sin populære blogg:

 

– Heisann alle sammen. Det går en melding rundt på Facebook nå som lyder følgende:  

– Jeg har endret mitt profilbilde til en giraff. Jeg prøvde å svare på en gåte, men svarte feil. Får du riktig får du beholde ditt. Får du galt, må du bytte til giraff for de neste 3 dagene. SEND MELDING I INNBOKSEN. Her er gåten: 03.00, det ringer på døren og du våkner. Uventede gjester og det er foreldrene dine, de er der for frokost. Du har jordbær, syltetøy, honning, vin, brød og ost. Hva er det  første du åpner? 
 

(Fortsetter under.)

(RENE K)

– Problemet er bare én ting, skriver Rene.

– Før denne meldingen begynte og
florere på Facebook er det lagt inn hack i google sitt bilderegister når
du søker på giraff / giraffe. Det er hackere som står bak som samler
inn diverse informasjon. 

 
– Når du går på google og søker etter giraff / giraffe og laster det opp til din Facebook, så får de som står bak denne hacken all info om din brukerprofil. Dette pga av de har lagt inn en «kode» i bilderegisteret til google når du søker på giraff / giraffe.  Passordet ditt er det de er ute etter. Bruker du samme passord på din hotmail bør du forandre passord der også. Det vil sikkert ta litt tid før akkurat du mister din bruker, men jeg ville skiftet tilbake til ditt andre profilbilde før du mister kontoen din. Og som overskriften sier, alle kan se ditt Facebook passord hvis du bruker den nyeste nettleseren….
 
Dere er herved advart. 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer