Hopp til hovedinnhold

– Norsk distriktshøyskolerock er ikke død

Øyafestivalen var stolte da de ifjor annonserte de første artistene booket til årets arrangement, spesielt fordi plakaten kunne prydes med norsk rocks M.I.A.-helter Kåre & The Cavemen.

Turboneger-supergitaristen Knut Schreiner samler sin tidligere gruppe kort tid etter at han fikk diagnosen kreft, noe som kom frem i kjølevannet av bortgangen til Madrugadas Robert Burås.

I dagens papirutgave av VG forteller den friskmeldte 34-åringen at sykdommen fikk ham til å se tilbake på livet, blant annet tiden med gamlebandet.

– Perioden med Kåre & The Cavemen var en bra og heftig periode, sier Schreiner til avisen, som minner om hvor breiale bandet var når det kom til andre artister, og at de for eksempel forlot Spellemann-showet da de ikke vant pris.

– Norsk musikk var veldig kjedelig på den tiden. Spesielt var det distriktshøyskolerocken vi reagerte på, med Di Derre, Postgirobygget og Trang Fødsel.
Ting har kanskje ikke forandret seg for mye siden sist.

 

– Distrikthøyskolerocken er ikke død, men nå heter den Pony the Pirate, Howl og Donkeyboy, forteller Schreiner til VG.

Du kan nå laste ned en utvidet 2009-versjon av «Jet Age» og «A Long Days» Flight ‘Till Tomorrow» med flere uutgitte låter: Spotify, iTunes og forhåpentligvis snart hos Platekompaniet.

Bonus: Kåre & The Cavemen aka surfesexy Euroboys:


Øyafestivalen om Kåre & The Cavemen:

På siste halvdel av 90-tallet fikk et band fra Harestua, kalt Kåre & The Cavemen, sitt store gjennombrudd. De ble dannet en del år tidligere som et reint surfband med klare referanser til Link Wray og Dick Dale. De fikk raskt stor respekt i Oslos rockeundergrunn, for sin respektfulle omgang med klassisk surfsound og sin imponerende framføring.

Ikke bare bød gitarist Knut Schreiner på noen av de frekkeste gitarlydene Norge hadde hørt, bandet hadde også lært et og annet om showmanship og mytebygging. Ettersom tiden gikk inkluderte de også sofistikert popmusikk og annen musikalsk snacks.

Skivene «Jet Age» (1997) og «A Long Days Flight ‘Till Tomorrow» (1999) ga dem et langt større publikum enn de tidlige vinylsinglene og snart var Kåre & The Cavemen landets mest omtalte rockeband. Medlemmene inngikk også i løpet av 90-tallet i band som Turboneger, Kwyet Kings, Cavebones, Anal Babes, Gluecifer, Yum Yums og mange til. Etter hvert hadde bandet gjennomgått noen medlemsbytter og de adopterte navnet Euroboys, som til da hadde vært deres internasjonale navn.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer