Hopp til hovedinnhold
Renate Reinsve A24 thriller A Different Man Sebastian Stan Adam Pearson
Renate Reinsve på Louis Vuitton 2023 Cruise Show i San Diego i California 12. mai 2022 (Emma McIntyre/Getty)

Armand med Renate Reinsve til filmfestivalen i Cannes

Armand tar Renate Reinsve tilbake til Cannes-festivalen.

Halfdan Ullmann Tøndel sin første spillefilm Armand med Renate Reinsve får premiere under Un Certain Regard-delen av Cannes-festivalen 18. mai. 

Trailer for Armand slippes snart.

Det er ikke ofte norsk filmer blir valgt ut til den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes – og i alle fall ikke for debuterende filmskapere. Det er derimot tilfelle for Halfdan Ullmann Tøndel og hans langfilmdebut Armand.

I hovedrollen finner vi ingen ringere enn Renate Reinsve.

Det blir altså andre gang den norske – og internasjonale –  filmstjernen går på løperen i Cannes.

Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve Eye Eye pictures
Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve (Eye Eye Pictures)

Forrige gang hun tok turen var i anledning Joachim Trier-filmen Verdens verste menneske. Da vant hun også prisen for beste kvinnelige skuespiller.

En oppnåelse som også var stort for Armand.

– Renate har vært en klippe. Den kvelden hun vant prisen for Beste skuespillerinne i Cannes, sendte hun meg en SMS: «Tenk hvor bra dette er for filmen vår!», sier Halfdan Ullmann Tøndel.

Regissøren har arbeidet med filmen i ni år, og tar ikke lett på den gjeve invitasjonen.

– Dette er sånt man drømmer om, og nesten ikke tør å håpe på. Det har tatt ni år å realisere denne filmen siden jeg først fikk ideen, og det føles uvirkelig at den nå skal få sitt første møte med publikum på verdens viktigste filmfestival.


Les også: Norsk storfilm får oppsving i USA 🇳🇴


Renate Reinsve vinner prisen for beste kvinnelige skuespiller i Cannes for Verdens verste menneske 17. juli 2021 (Andreas Rentz/Getty)
Renate Reinsve vinner prisen for beste kvinnelige skuespiller i Cannes for Verdens verste menneske 17. juli 2021 (Andreas Rentz/Getty)

I den mørke og morsomme filmen møter vi 6-åringen Armand.

Han får trøbbel med sin bestevenn på skolen. Ingen vet hva som skjedde, men episoden utløser en rekke hendelser som drar inn foreldrene og skoleansatte – og mye galskap.

Renate Reinsve spiller guttens mor Elisabeth.

Ifølge skuespilleren er Armand er noe av det mest krevende hun har gjort.

– Denne rollen krevde virkelig alt jeg hadde. Armand-innspillingen var så intens at jeg lå rett ut i to måneder etterpå, forteller hun.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Renate Reinsve (@renatereinsve)


Les også: 730.no rangerer de 24 beste A24-filmene


I tillegg til Renate får vi også se andre norske stjerner som Ellen Dorrit Petersen, Øystein Røger, Endre Hellestveit, Thea Lambrechts Vaulen og Vera Veljovic.

Armand produseres av norske Eye Eye Pictures, som ble startet i 2022 av Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar. Førstnevnte er tidligere sjef for Oslo Pictures. Begge produserte Verdens verste menneske og Syk pike.

– Halfdan har skrevet en virkelig fengslende historie med mye overskudd og dristighet, sier Andrea i pressemeldingen om Armand.

– Jeg tror vi vil komme til å se mange interessante kommende prosjekter fra ham i fremtiden.

Halfdan Ullmann Tøndel, som for øvrig er barnebarnet til Liv Ullmann og avdøde Ingmar Bergman, ble i 2017 nominert til Amandaprisen for kortfilmen Fanny med Kristine Kujath Thorp fra den sjuke Oslo-satiren Syk pike.

For to måneder siden hadde Thea Hvistendahl sin Handling the Undead med Renate kinopremiere i USA via NEON i kjølvannet av festivalpremieren på Sundance.


Les også: 730.no anmelder Håndtering av udøde 🎲

Les mer