Hopp til hovedinnhold

Norsk boss slipper bok: – Gatene vil ha godt av dette

ORAL BEE – NÅ OGSÅ LITTERÆR G (KRISTOFFER KUMAR)

 
– Drømmer, ambisjoner, vennskap, beef, norsk hip-hop, musikkbransjen, nedturer og oppturer… Gatene vil ha godt av å lese denne beretningen!
 
Gåsehud, nu? Ordene er hentet fra den norske pimprap-legenden Oral Bees åpne brev til 730, i anledning at Nesodden-ringreven i disse dager er å finne i norske bokbutikkhyller med sin selvbiografi Livet til en norsk boss.
 
34-åringen skriver:
 
– Boka handler om mine forsøk på å leve livet til en norsk boss. Bli med helt tilbake til oppveksten som baby-playa på Nesodden. Som 13 år gammelt vidunderbarn får jeg jobb i NRK P3, der jeg etter hvert blir bannlyst av Kringkastingsrådet. 19 år gammel får jeg platekontrakt og fremtiden virker lysere enn vitiligo, men ondskapsfulle hatere og hipstere stikker kjepper i de gylne rimsa. Mitt debutalbum, Sånn Vi Putter Det Ned slaktes ved strupen som en halal-kylling! Jeg og to andre norrøne playboys, Big Ice og Mr. Pimp-Lotion, bestemmer oss for å satse i USA, noe som resulterer i en rekke gangsta rap-utgivelser og gullplate. For første (og siste?) gang i historien når en raplåt med norsk tekst Billboard-lista. 
 
Fortsetter under. 
 
 

Uinnvidde kan også plukke opp mer en bare historie fra Oral Beezy alias Anders Kranmo Smedstads biografi:

– Livet til en norsk boss er i praksis også en lærebok: Det følger med en egen ordliste der du kan lære deg å snakke som en norsk boss. Lær hva «Ayia Napa», «notches» og «360-graders playaz» betyr.
 
– Legger ved noen utvalgte låter/musikkvideoer som passer til boka, med noen korte kommentarer om hvorfor de er relevante:

2Pac – «I Ain’t Mad At Cha»

– Til haterne: En boss bærer ikke nag – I ain’t mad at cha. Hentet fra All Eyez On Me, et av mine favorittalbum.

Tha Eastsidaz feat. Jayo Felony – «Got Beef»

– I starten av karrieren hadde jeg beef med nesten alle rapperne i Norge. Nå er jeg på noe fredfull shit, kall meg Dolla-I-Lama, kall meg Beezy Barth Eide. Cool låt fra et bangin’ Eastsidaz-album.

Nate Dogg – «I Got Love»

– Jeg har en duffle bag med kjærlighet for min hardcore supporters og lojale venner. Og R.I.P. til Nate Dogg… En stor inspirasjonskilde!


Baby Bash feat. Miguel – «Slide Over»

– Vi i Da Playboy Foundation har produsert et lass med låter for Baby Bash og Latino Velvet. I boka forteller jeg om våre turer til L.A. og The Bay Area. Sjekk ut denne slept-on låta fra i fjor med Miguel på hooket. Produsert av Happy P.


Big Ice & Oral Bee – «Brus (West Coast Remix)»

– På vårt release-party på Parkteatret sist fredag ble Pimp-Lotion buet ut da han drakk Cola Light på scenen. Det var godt å se at min propaganda-video for ekte brus hadde satt sine spor. Big Ice & Oral Bee, Norges Største Playaz, er fortsatt ute på iTunes og Spotify. Med gjester som OnklP, Leo Ajkic og Klish. Yabba!

Oral Bees selvbiografi Livet til en norsk boss er ute nå i en boksjappe nær deg.

 

Les mer