Hopp til hovedinnhold
KAMPALA BOXING CLUB X TROMSØ-BAND (EILIF BREMER LANDSEND)

Norsk band filmet musikkvideo på bokseklubb i Uganda

KAMPALA BOXING CLUB X TROMSØ-BAND (EILIF BREMER LANDSEND)

Det er mange måter å gjøre musikkvideoer. Da Eilif Bremer Landsend skulle gi levende bilder til bandet Cazadores, så dro han til en 50 år gammel bokseklubb i Kampala i Uganda. Regissøren følger både den gamle og nye generasjonen med boksere, særlig
Dinosaur, som drømmer om å bli champion.


Se premieren nedenfor intervjuet med Eilif.

Hvorfor laget du denne filmen?


– Jeg har i mange år reist i Afrika sør for Sahara – hovedsaklig for å holde filmkurs for ungdommer og jeg har etter hvert fått mer og mer lyst til å spille inn en egen film fra et Afrikansk land. Jeg gjorde det for første gang i fjor i den Namibiske ørken, men denne gangen ønsket jeg å utforske Kampala.


– Jeg var i Kampala for to år siden gjennom et annet prosjekt og da hørte jeg veldig mye om Kampala boxing club – og litt over ett år senere fikk jeg høre på Cazadores sin nye plate hvor jeg da hørte låta Shadowboxing og da slo det en idé som et lyn gjennom mitt røde hår og inn i den innerste hjernecelle: Vi drar til Kampala boxing club!
– Det er en veldig spennende plass og en klubb med en lang historie og ikke minst kule boksere. Det er også noe vi (i vesten) ikke hører om – jeg har i hvertfall ikke hørt om boksing i Kampala før jeg ble kjent med klubben.
– I tillegg syns jeg det er utrolig spennende og givende å dra til et helt ukjent land. Møte helt ukjente mennesker, kulturer og se hva som skjer når vi skal skape noe kreativt sammen på kort tid.


Møtte du noe skepsis i Uganda?


– Veldig lite. Den største utfordringen vi møtte var at fotografen glemte passet sitt på hotellet når vi skulle dra hjem, men vi rakk flyet med 20 min så det gikk akkurat. Men, selvfølgelig var det utfordrende – jeg måtte jobbe en del med å skape tillit mellom oss og bokserne, men vi ble raskt gode venner og vi fikk virkelig komme tett innpå dem. Vi hadde en plan, men den endret seg med en gang vi kom til Kampala og det var herlig å være i et kreativt kaos uten å alltid vite hvor vi skulle hen.


Har du et fun fact fra shooten?


– I starten av videoen er det bilde av en bokser på en plakat. Det er samme person som vi har et ekstremt nærbilde av senere i filmen. Han er nå 80 år og er en legende i Uganda sitt boksemiljø. Da jeg fant ut at jeg ville dra til Kampala så googlet jeg «film producers Kampala» – jeg fikk 10 treff, jeg sendte mail til alle, men fikk ingen svar bortsett fra en fyr som het Dennis O’nen. En 28 år gammel produsent som var helt perfekt å jobbe med. Vårt samarbeid har fortsatt og i desember eller i januar skal Dennis og jeg ha filmkurs sammen i Rwanda.


– Hele prosessen har vært veldig kul og lærerik. Det hele toppet seg når ett av verdens største etterarbeidshus sa ja til å grade filmen. Vi gjorde en remote grade hvor fotografen og jeg satt i Oslo, mens graderen satt i Chicago og gradet live. Jeg må også få takke bandet for tilliten og friheten.

Se videopremieren til Cazadores’ «Shadowboxing» her:

PS: Joddski bryter stillheten: Se den «kontroversielle» dokumentaren om den vanskelige tida

Les mer