Hopp til hovedinnhold
There's Something in the Barn kino
Denne amerikanske familien får en grusom norsk jul i There's Something in the Barn (74 Entertainment)

There’s Something in the Barn: Norsk-amerikansk jule-horror 🎄🇳🇴

Hollywood møter fjøsnisser i There’s Something in the Barn.

OPPDATERT 6. november: Denne uken er det premiere på There’s Something in the Barn, og 730.no er så heldige å vise frem et eksklusivt film fra den nye horror-komedien. Ta en titt på snutten nedenfor.

 

Les mer om filmen i den opprinnelige saken under.


Halloween er så vidt over og Mariah Carey har kommet ut av dvalen. Hva passer vel bedre da enn en skrekkelig julefilm?

Det får vi i den nye norsk-amerikanske filmen There’s Something in the Barn.

I mars 2022 kom nyheten om at det amerikanske selskapet filmselskapet XYZ Films har signerte en avtale verdt flere millioner kroner med det norske filmselskapet 74 Entertainment om å distribuere skrekk-komedien i USA.

– Manuset er kjempemorsomt. Mytologien rundt fjøsnissene er veldig artig, og det føltes som en perfekt match. Det er en norsk film. Det gir mening å spille den inn i Norge, men med amerikanske skuespillere, og en fortelling som tar folk som kanskje ikke vet så mye om landet, med til Norge og den norske mytologien, sa Aram Tertzakian, en av eierne av det amerikanske filmselskapet, til NRK den gang.

Nå er There’s Something in the Barn straks klar for kinopremiere.

(74 Entertainment)

Filmen handler om en amerikansk familie som oppfyller sin store drøm om å flytte til en arvet gård i Gudbrandsdalen for å komme nærmere sine røtter.

Det tar derimot ikke lang tid før mystiske ting begynner å skje, og familien oppdager straks at de ikke er de eneste på gården.

I mørket skjuler det seg en skapning de trodde var oppdiktet tull og fanteri som tilhørte norsk folketro – nemlig fjøsnissen.

Men han viser seg å være veldig ekte, og om de ikke følger reglene hans vil han gjøre drømmen deres til deres verste mareritt.

(74 Entertainment)

There’s Something in the Barn byr på en norsk-amerikansk rollebesetning.

Blant de kjente og kjære norske fjesene får vi blant andre se Henriette Stenstrup (Pørni), Calle Hellevang-Larsen og Jeppe Beck Laursen (Tomme Tønner).

I tillegg får vi se Amrita Acharya (Game of Thrones, Frikjent) som moren i den amerikanske familien. Amrita tilbrakte sine første syv år i Nepal, før hun flyttet til Tromsø som 13-åring.

Resten av hennes familie på skjermen består av Martin Starr (Spider-Man: No Way Home), Townes Bunner og Zoe Winther-Hansen (Den 12. mann).

I regissørstolen sitter Magnus Martens, som tidligere har regissert norske filmer som Arme Riddere og United. Så vel som episoder for Fear the Walking Dead og Agents of S.H.I.E.L.D.

Ta en titt på traileren nedenfor.

I skrivende stund har filmen 92 % på Rotten Tomatoes.

Screen Rant skriver blant annet at den blodige horror-komedien er genuint morsom.

«There’s Something in the Barn er genuin morsom jule-horror som har en god balanse mellom tull og gørr, noe som gjør den underholdende […] Filmens engasjerte cast, som alle er med på spøken, blander nordisk mytologi og moderne juletradisjoner og skaper en komisk suksess», lyder en del av anmeldelsen.

Filmen har kinopremiere i Norge 10. november.

Se også: Den nye NRK-serien Makta skaper allerede reaksjoner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer