Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk - her representert ved Synne Vo (Thor Håkon Ulstad/Warner Music)
Norsk musikk - her representert ved Synne Vo (Thor Håkon Ulstad/Warner Music)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk i det nye året.

Vi er én uke inn i 2021 og gleder oss allerede til 2022? Gud bedre…

Heldigvis har kongeriket Norge mange flinke artister som disker opp med ny norsk musikk hver uke. Her plukker 730.no ut to varierte håndfuller fra nattens slipp.

Synne Vo «Ett minutt»

Da Synne Vorkinn slapp forrige singel og musikkvideo, skrev vi at Gudbrandsdølingen muligens er en av Norges neste popstjerner. Noe denne nye, nydelige perlen også backer. I etterkant av 730-saken ble 22-åringen fra Lesja signert til Warner Music, og dette er hennes første ordentlige singel for labelen. (Utenom Børning 3-låten.) Hennes unike stemme og dialekt skinner når hun synger melankolsk om de siste 60 sekundene i et samlivsbrudd. Skrevet med Kristian Vik og hele Norges Chris Holsten.

 

Kamelen «STAKKEN»

Marcus og hans favoritt Nado er tilbake, kun to uker etter sitt høytsvevende blockbuster-slipp. Slim Kamel rapper her om den dagen han ble arrestert og varetektsfengslet for et ran han ikke hadde begått. Historien er med andre ord hard kost fra virkeligheten.

Kamelen forteller 730.no hva han har som nyttårsforsett

 

Davai «One More Time»

Ikke helt tropisk, men varm nok EDM-pop til å spre litt D-vitaminer i det norske vintermørket. Benjamin Ødegaard Strand alias Davai teamer opp med RØRY alias Roxanne Emery på vokal og co-produksjon fra London-duoen Kingdoms. Perfekt for litt rolig dans. Helst hjemme – med så få folk som mulig – slik at sommeren 2021 skjer.

 

Lyse Netter «Snakk litt om det»

Det er vanskelig å holde dansefoten i ro til denne låta, men Lofoten-guttene minner oss om at det er viktig om å snakke om ting. Vokalist Endres nordnorske dialekt attpåtil er intet minus, så dette slippet kan få høy rotasjon. Bandets fem medlemmer Endre, Isak, Lars, Øystein og Sverre har produsert og skrevet, med skrivehjelp fra Kjetil Bjelvin.

 

Turab med Ha$9 «Halvveis nedi graven»

Dyster tittel? Men det lyder lystig… Og litt yolo 😎  Turab og hans gjest Ha$9 vil i alle fall leve mens man gjør det ♡ Den musikalske regien er ved Mandal/Oslo-duoen TRXD alias Truls Dyrstad og David Atarodiyan. Se opp for musikkvideoen straks.

 

VILDE «Never Said Enough»

Vilde Johannessen har mer hun gjerne skulle sagt, noe hun her synger fint om. Tjøme-jenta fikk inspirasjonen til teksten da hun så Solveig Kloppens TV 2-show Det jeg ikke fikk sagt, om hennes tap av moren og søsteren. Vilde vil minne om å fortelle folk at du er glad i dem! <3 Før det er for sent… Skrevet sammen med Jeppe Federspiel, mens Sivert Hjeltnes Hagtvet har produsert.

 

KingSkurkOne «Trapboi»

Adrian har signert med store Sony Music, nærmere bestemt Columbia Records. Men er fortsatt trappin. Oslo-gutten har med Palme alias Marius Reiersen på beaten. Dette er den første singelen fra Skurkens kommende album 🧨

 

Emelie Hollow «Don’t Leave Me Now»

«I put on a show for you / made it so easy to give up myself for you / that’s all on me»… Her får vi servert selvransakelse som bør lyde kjent for mange, pakket inn sårbart og strålende, skrevet og produsert med Carl-Viktor Guttormsen. Den forrige singelen til Emilie, som kom i forrige måned, har mange hørt i Hjem til jul sesong 2.

Topp 16 serier fra 2020 – noen du har gått glipp av?

 

Lokoy feat. Nils Bech «relay»

Hønefoss-helten Nils Bech har sluppet fem album de siste 10 årene og servert musikk som unge Lasse Lokøy helt sikkert har kost seg glugg med. Dermed bør det være stas for Stavanger-stjerneskuddet (også kjent som bassisten i Sløtface) å få gjøre denne lekre, sprudlende duetten. Lasse står for produksjonen, mens Mikhael Paskalev har vært med å skrive.

 

Embla and the Karidotters «Bergen Blues»

Trommisen i Ask Embla Razika får utslipp for sin kjærlighet for country og americana via sitt soloprosjekt. Dog ikke alene, men sammen med bandet sitt The Karidotters; en mildt sagt sterk blanding av blant andre Razika, brenn., Honningbarna, Sløtface og Aiming For Enrike. Singelen viser hennes ambivalente forhold til vestlandsbyen – på et vakkert vis. Skrevet av stjernejenta selv, produsert av Bergen-sjef Matias Tellez.

 

JNS med Andreyun «STEEN & STRØM»

Sponset av den skandinaviske kjøpesenterkjeden? Steen & Strøm har holdt på siden 1856 og har til sammen 18 store sjapper. Fun fact: Senteret i Kongens gate i Oslo hadde Norges første rulletrapper. Men nok om det! Sjekk ut JNS alias Thomas Jones og Andreyun alias Sachi alias Rober Pei Johnsen som skryter av sine digge liv. JNS har produsert. Bonuspoeng for scratching 💯

Mer norsk musikk:

Vondt brudd ble til en vakker sang for Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine

Nyeste saker fra 730.no

Les mer