Hopp til hovedinnhold
MARIUS SØVIK (FACEBOOK)

Norsk 16-åring regisserer spillefilm

– Jeg synes det var kjempekult å være med på dette prosjektet. Det er tøft av en 16-åring å stå på slik, og det er viktig å ta vare på slike talenter.

Mikkel Gaup forteller papirutgaven til Aftenposten hvorfor han stiller opp i Blackmail, spillefilmdebuten til regissøren Marius Sørvik. Krimkomedien, som har kostet ca. 1,2 milloner kroner, kommer på DVD i november, men Oslo Kinos programdirektør Christin Berg forteller avisen at de skal vurdere den for det store lerretet, noe Oslo-gutten selvsagt synes er stor stas.

– Det hadde jo vært utrolig moro å få i alle fall noen visninger for kinopublikum her i hjembyen min, sier Sørvik til Aftenposten.

Se traileren til Blackmail:


Den purunge regissøren, produsenten og manusforfatterens erfarne kameramann Emil Reber gir sin «sjef» tommelen opp, og mener Sørvik kan bli en ny Harald Zwart hvis tenåringen fortsetter å være like ivrig.

Utenom Gaup, som spiller en same (jada), har Sørvik også fått med etablerte skuespillere som Marianne Krogness (Sandra Salamander i Pelle Parafins bøljeband), Kim Fangen (Fox Grønland) og Karine Dahl (Trigger), og selv om filmentusiasten er godt fornøyd med førstnevnte, røper han ovenfor Aftenposten at han egentlig var på jakt etter en annen stjerne.

– (Bjørn) Sundquist tok ikke telefonen. Da var Mikkel Gaup neste på listen, men det bør du kanskje ikke skrive.

Se også: Norsk duo forteller 730 om rabagastfilmen de laget i Los Angeles: 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer