Hopp til hovedinnhold
(CAROLINE KRISTIANSEN/MTG)

Norsk 16-åring med girlpower-anthem

(CAROLINE KRISTIANSEN/MTG)

Tromøya-jenta Chaley er bare 16, men er allerede en ringrev under artistnavnet Lotta. Nå debuterer hun med sitt nye alias Chaley via «Get Your Heels On». Se videopremieren nedenfor vår prat med festguri.

Hvem er du og hva skjer med navnet Chaley?

– Lotta var mitt tidligere artistnavn, men siden jeg nå går inn i en ny fase i min artistkarriere, har jeg byttet navn til Chaley, som ikke er så ulikt mitt opprinnelige navn, Charlotte. Men det ville være lettere for andre utenfor Norge, og forholde seg til navnet Chaley. Jeg følte det var naturlig for meg nå å gå over til engelske tekster, og bevege meg inn i en mer voksen musikkverden, og jeg elsker å uttrykke meg gjennom musikken, og skape glede og godt humør hos andre.


Hva slags låt er «Get Your Heels On», og hva representerer høye hæler for deg?

– Dette er rett og slett en girlpower-låt, hvor oppfordringen er at alle jenter tar fram høye hæler, godt humør og ikke ta seg selv så høytidelig. Høye hæler for meg vil si 10 cm høyere enn det jeg opprinnelig er.

Hva er det beste med å være 16?

– Vanskelig å si da jeg bare er inne i mine første timer som 16-åring, men forhåpentligvis vil det føre til nye vennskap, mye moro, da jeg nå går inn i videregående skole.

Hva er det kjipeste med å være 16?

– At det er 2 år til jeg kan ta lappen.

Hvorfor tror du Norge så mange boring popstjerner?

– Nei, si det. Jeg synes egentlig det er mange bra jeg. Dette er jo helt individuelt.

Hvilke norske popstjerner er rå?

– Lidolido er helt unik, med et fantastisk særpreg. Sirius er også helt utrolig bra.

Hva med Adelén, som også er 16?

– Hun har jo kjempehit’en «Bombo», som jeg ikke kan la være å like, og Adelén er ei tøff dame.
Den nye låten «Baila Conmigo» har jeg ikke noen forhold til ennå…

Hvem vil du helst bli hvis du kan velge mellom Rihanna og Miley Cyrus?

– Hvis du mener vokalmessig, er det helt klart Rihanna. Jeg digger den røffe stemmen hennes, men tar avstand fra mye av det hun driver med ellers.

Hva er planen for sommeren?

– Det blir VG-sommershow-turné rundt om i landet, med 47 konserter på 3 uker. I tillegg skal jeg på Hovefestivalen, og så gjøre andre konserter, noe jeg ser veldig fram til.

Se videoen til Chaleys «Get Your Heels On»:


Videoen er regissert av Olav Stubberud, mens Andreas Johansson og Christian Vinten har produsert låten.


Fun-ish fact: Blondinen på stillbildet ovenfor er 730s kjære Twilight-ekspert <3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer