Normani snakker om de rasistiske kommentarene til Camila Cabello

28. feb 2020 kl. 21:01

Normani Kordei og Camila Cabello på iHeartRadio’s Z100 Jingle Ball 2018 og 2019 (Michael Loccisano/Getty, Monica Schipper/Getty)

Fifth Harmony-dagene til Camila Cabello og Normani Kordei var ikke harmoniske.

Spesielt ikke for sistnevnte.

Camilas tidligere rasistiske innlegg, fulgt av hatet mot Normani fra Camilas fans, ble tungt å takle. Men Atlanta-jenta har ikke adressert temaet før nå.

– Jeg slet med å snakke om dette fordi jeg ikke ville være en del av denne diskusjonen. Men jeg er en svart kvinne, som er en del av en hel generasjon med en lignende historie, sier Normani til Rolling Stone.

Kommentarene fra hennes 5H-kollega er ikke alt hun måtte tåle.

– Jeg blir utsatt for meningsløse angrep daglig, forteller 23-åringen.

Normani snakker om situasjonen med Camila for første – og siste – gang (Noam Galai/Getty)

– Dette representerer én dag i livet for [svarte mennesker]. Jeg tolererte diskriminering lenge før jeg kunne forstå hva som egentlig skjedde. Direkte og subtilt hat har blitt rettet mot jeg i mange år bare på grunn av min hudfarge.

I 2016 ble det så ille at Normani måtte skru av sine sosiale medier.

Hun ble da bombardert med rasistiske kommentarer og meldinger som følge av en kommentar om Camila som fansen hennes tolket feil.

Det tok flere dager før Camila oppfordret hun folk til å slutte, og det tok flere år før hun beklaget sine tidligere rasistiske innlegg på nettet.

– Jeg er uærlig hvis jeg sier at denne spesielle situasjonen ikke såret meg. Det var forferdelig vondt at dette kom fra det som skulle være et trygt sted og et søsterskap, fordi hvis bordet var snudd ville jeg beskyttet hver av dem umiddelbart.

Normani snakker ut om Camila i nye Rolling Stone (faksimile)

– Det tok dager for henne å anerkjenne hva jeg gikk gjennom på nettet og deretter år for å ta ansvar for hennes støtende tweets som dukket opp. Om det var intensjonen hennes eller ikke, det fikk meg til å føle at hun satte sitt forhold til fansen sin før meg, forteller hun til Rolling Stone.

Normani ønsker ikke å prate mer om dette i fremtiden.

– Jeg håper det nå har en oppriktig forståelse for at dette var fullstendig uakseptabelt. Jeg har sagt det jeg har på hjertet og jeg ber for at dette er tydelig nok slik at jeg aldri trenger å snakke om det igjen.

Rett før årets Grammy-utdeling dukket det på nytt opp Tumblr-poster fra Camila Cabello fra 2012 og 2013, da hun var 15 og 16 år.

I et av innleggene kaller Camila blant annet de andre gruppemedlemmene for «ni**ers» og kommenterer «hahahaha» når noen andre kaller Normani n-ordet. I tillegg poster hun rasistiske innlegg som gjør narr av svarte, asiatiske og meksikanske.

(Camilas familie er kubanske.)

Hun postet også en meme som gjør narr av Chris Browns vold mot Rihanna i 2009.

Camila Cabello og kjæresten Shawn Mendes på 2019 MTV Video Music Awards i Newark, New Jersey i august 2019 (John Shearer/Getty)

Havana-jenta, som flyttet til Miami som 5-åring, la seg flat før Grammy-utdelingen.

– Da jeg var yngre, brukte jeg et språk jeg skammer meg dypt over og vil angre på for alltid. Jeg var uutdannet og uvitende og da jeg ble oppmerksom på historien og belastningen og den virkelige betydningen av dette grusomme og sårende språket, ble jeg ekstremt flau og brukte det aldri igjen. Jeg sa unnskyld da og jeg sier unnskyld igjen.

Camila Cabello på iHeartRadio’s Z100 Jingle Ball 2019 (Michael Loccisano/Getty)

Se også:

Camila Cabello hilser til 730.no og Norge

Astrid S teamer opp med California-hunk som har toppet Billboard-liste