Hopp til hovedinnhold
(HÅVARD JØRSTAD)

Norgesvennen J. Cole: – Oslo, y’all sound good as f**k!

(HÅVARD JØRSTAD)

 
Knapt to år etter å ha sentrifugert Sentrum Scene under forrige norgesbesøk, var J. Cole tilbake i hovedstaden i går. Jay Z-yndlingen har rukket å bikke 30 år siden sist, men har på ingen måte lagt seg bakpå av den grunn.

Sent i desember droppet han 2014 Forest Hills Drive – et av fjorårets mest kritikerroste hip hop-album, som både debuterte på toppen av Billboard 200 og solgte til platina – real quick.
 


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)

Denne uken tok han suksessalbumet med seg ut på en etterlengtet album-turné i Europa. Etter en visitt i bl.a. fødelandet Tyskland, sto et sultent Oslo-publikum for tur.

Til tross for at majoriteten av fansen ligger i aldersgruppen som neppe kan være i vater etter en tredagers på Tryvann, var det et utsolgt og smekkfullt Sentrum Scene som sto klart til å ta i mot «Hollywood Cole».

(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)

Cole’s labelmates Bas, Cozz & Omen pisket opp stemningen som support act, og et konsertlokale på kokepunktet ble ikke kjøligere av at Cole selv entret scenen med Forest Hills Drive sitt fløyelsmyke åpningsspor «Intro».

Derfra dro han publikum gjennom første del av albumet, før han midtveis hentet dem tilbake til utvalgte «day one songs» fra debutmixtapene The Warm Up og Friday Night Lights(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)

Mellom låtene supplerte Cole med småkleine historier og moralprekener, som i det minste ga en pustepause til å slenge ut et konsertbilde på Insta. Men i tillegg til velkjent preaching om at alle kan nå drømmene sine om de prøver hardt nok, kom han også med mer juicy lærdom – som at det å grafse på Hollywood-fruers fake rumper kjennes ut som en blanding av våt sement, gummi og plastikk – sånn om noen lurte.

Han kunne også avsløre at han bruker mye tid på «scrolling and patrolling» av damer på sosiale medier, og at Instagram er som skapt «for a thirsty ni**a like me». 

 


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)

Som Cole selv påpekte mot slutten av showet, kan rene album-turneer uten alle de store bangerne fra karrieren være en langdryg affære. Men for å bruke Roc Nation-rapperens egne ord er ikke Forest Hills Drive noe hvilket som helst album, og overraskende mange av konsertgjengerne kunne bidra med lyrics når det ble vartet opp til allsang.

Etter å ha forlatt scenen mot slutten av showet, kom en fortsatt energisk Cole tilbake og serverte bangerne «Crooked Smile» og «Power Trip» – før han konstaterte fra scenen:

 
– Oslo, y’all sound good as f**k!


(HÅVARD JØRSTAD)

Mer J. Cole i Oslo: Bilder fra Sentrum Scene-konserten i desember 2011, og på lille John Dee 11 måneder tidligere

Se også: Bilder og rapport fra suverene Tinashe i Oslo

Nyeste saker fra 730.no

Les mer