Hopp til hovedinnhold
Pistols på Disney+ i Norge: Louis Partridge skal spille Sid Vicious fra Sex Pistols (Instagram/louispartridge_)
Pistols på Disney+ i Norge: Louis Partridge skal spille Sid Vicious fra Sex Pistols (Instagram/louispartridge_)

Pistols får premiere på Disney+ i Norge

Pistols vises i Norge.

Sex Pistols hos Disney? Ja, slik har det blitt. FX-serien Pistols, regissert og produsert av Oscar-vinneren Danny Boyle, kommer på Disney-eide Hulu i USA og på STAR-hubben til Disney+ internasjonalt.

Premieredatoen for Hulu er 31. mai, og Disney+-datoen annonseres straks. Streameren forteller 730.no at hele miniserien, som er på seks episoder, slippes samtidig.

Pistols er basert på 2017-biografien Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol av Sex Pistols-gitaristen Steve Jones, med Craig Pearce som serieskaper.

Lyd og bilder fra Sex Pistols’ Oslo-konsert på Pingvin Club i 1977:

Historien hans om bandet blir beskrevet som en kaleidoskopisk fortelling om de tre mest episke og kaotiske årene i musikkhistorien. Sex Pistols, et av verdenens mest kjente punkband noensinne, var med å starte punkbevegelsen i England, og ble verdensberømte til tross for at den opprinnelige karrieren kun varte i et par år.

Sex Pistols-frontfigur John Lydon alias Johnny Rotten forsøkte å stanse TV-serien uten hell.

I 2021 tapte han i retten mot to av gruppemedlemmene ifølge Variety.

Sex Pistols på turné i USA i 1978: Johnny Rotten, Sid Vicious, Steve Jones og Paul Cook 📷 Richard E. Aaron/Redferns

Sex Pistols på turné i USA i 1978: Johnny Rotten, Sid Vicious, Steve Jones og Paul Cook (Richard E. Aaron/Redferns)

Johnny Rotten ønsker ikke å tillate at musikken deres skal bli lisensiert til Danny Boyle-serien. Han kaller den for «den mest respektløse dritten jeg noensinne har opplevd», men tapte ettersom retten påpeker at majoriteten av bandet bestemmer over bruken av låtene deres.

– Vi ønsker rettens kjennelse velkommen i denne saken, sier Steve Jones og Paul Cook fra Sex Pistols i en pressemelding.

– Det gir klarhet i beslutningsprosessen og opprettholder bandmedlemmers avtale om kollektiv beslutningstaking. Det har ikke vært en hyggelig opplevelse, men vi tror det er nødvendig for å la oss komme videre og forhåpentligvis jobbe sammen i fremtiden med bedre tone.

Johnny Rotten spilles av Anson Boon (født i 00). Han er best kjent fra Netflix-serien The Defeated, alligator-thrilleren Crawl og krigsfilmen 1917, som ble nominert til 10 Oscar-priser.

Rollen som gitaristen Steve Jones har gått til Toby Wallace (Netflix-serien The Society).

Slik ser Sex Pistols ut i 2021 ifølge serien Pistol:

Louis Partridge som Sid Vicious, Toby Wallace som Steve Jones, Anson Boon som Johnny Rotten, Jacob Slater som Paul Cook (FX)

Louis Partridge som Sid Vicious, Toby Wallace som Steve Jones, Anson Boon som Johnny Rotten, Jacob Slater som Paul Cook (FX)

Sex Pistols’ eneste album, Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols, kom ut i 1977 og tok førsteplassen i hjemlandet. Selv om flere butikker boikottet utgivelsen. Platen er av TIME kåret til en av de 100 beste albumene noensinne laget.

Louis Partridge spiller Sid Vicious (Instagram/louispartridge)

Louis Partridge spiller Sid Vicious (Instagram/louispartridge)

Men historien om bandet er også tragisk.

Sex Pistols-bassisten Sid Vicious døde av en overdose heroin i New York i 1979.

Kjæresten Nancy Spungen, som ble diagnotisert med schizofreni da hun var 15, ble myrdet året før.

Emma Appleton skal spille Nancy Spungen (Instagram/emmajappleton)

Sid Vicious ble siktet for drapet, men døde før rettsaken startet.

I serien skal han spilles av britiske Louis Partridge, som spiller mot Millie Bobby Brown i Netflix-filmen Enola Holmes. Og i klodens neste beste film (?) noensinne; Paddington 2.

Rollen som Nancy har gått til britiske Emma Appleton; kjent som Princess Renfri i Netflix-serien The Witcher. Maisie Williams – alias Arya Stark i Game of Thrones – skal spille punkeren/modellen/skuespilleren Pamela Rooke.

Maisie Williams alias Arya Stark i Game of Thrones skal spille Pamela Rooke (Instagram/maisie_williams)

Maisie Williams (Instagram/maisie_williams)

Danny Boyle forteller at folk bør glede seg til Sex Pistols-serien.

– Forestill dere å bryte seg inn i verdenen til The Crown og Downton Abbey med dine venner og skrike alle dine sanger og ditt raseri på alt de representerer, sier regissøren i pressemeldingen.

– [Sex Pistols] er øyeblikket hvor det britiske samfunnet og kultur forandret seg for alltid. De detonerte britisk gatekultur og alle måtte se og høre dem. Alle fryktet dem eller fulgte dem.

Den 65 år gamle briten har hatt stor suksess med filmene Trainspotting, Slumdog Millionaire, Shallow Grave, 28 Days Later og Steve Jobs. Førstnevnte vant åtte Oscar-priser.

(Han regisserte også semikalkunen The Beach med Leondardo DiCaprio og Virginie Ledoyen. Leo ble nominert til Golden Raspberry Award for verste skuespiller.)

Produsent og manusforfatter Craig Pearce har tidligere skrevet manus til filmatiseringene Moulin Rouge!, Romeo + Juliet Romeo og The Great Gatsby.

Den Disney-eide kanalen FX står bak serier som The Americans, Damages, Fargo, It’s Always Sunny in Philadelphia, Atlanta, The Shield, American Horror Story og Sons of Anarchy.

Annonse:

Steven Spielberg-serien har startet i Norge! 💫🌟✨

Les mer