Hopp til hovedinnhold
MORENA BACCARIN SOM DEN FJONGE V-LEDEREN ANNA (ABC/CANAL+)

Norgespremiere på nye «V»

Når enorme romskip legger seg over 29 av verdens største byer sprer det seg naturligvis frykt, men heldigvis er de utenomjordiske vennlige. De ser til og med ut som pene mennesker, snakker alle språk og kan helbrede sykdommer. Perfekt?

Men ikke alle tror på «the visitors», og det viser seg at man har god grunn til å være skeptisk; Hensiktene deres er ikke i jordklodens favør, og de ser egentlig ut som jævlige øgler. Dessuten har kom de hit for lenge siden, i smug.

Da V gikk på svensk tv i 1986 ble mange livredde og fascinert, og det har i mange år vært snakk om å gjøre en remake av kultserien. Prosjektet lot vente på seg, men til slutt tok kanadiske Scott Peters ansvar (passende nok mannen bak science fiction-serien The 4400 vist på TV3), og i USA startet nye V i november, mens den har premiere på Canal+ i morgen (torsdag) klokken 20:00.

730.no har sett begynnelsen, og selv om ingen vil bli engstelige, og til tross for at historien blir fortalt lynkjapt, får den nye versjonen tommelen opp.

Elizabeth Mitchell (Juliet i Lost) har hovedrollen som New York-FBI-agenten Erica, som sammen med presten Jack (Joel Gretsch fra The 4400) finner ut at de besøkende er onde mordere, noe som blir ekstra komplisert da Ericas sønn Tyler (nykommeren Logan Huffman) forelsker seg i den foxy V-blondinen Lisa (Laura Vandervoort fra Smallville) og blir rekruttert til å jobbe for «the Vs».

Brasilianske Morena Baccarin stjeler showet som Anna, den mediamanipulerende lederen for V. Ikke fordi hun er en fenomenal skuespiller, men fordi Anna ser ut som en fin, evil, alienaktig sleiping, alltid med et lurt smil på lur. 
USA Today gir V 3,5 av 4 stjerner:
– Manusforfatter Scott Peters spiller på alle de riktige strengene. (Han) oppdaterer handlingen uten at den drukner i paranoia.
Originale V, som startet som en miniserie i 1983, for så og bli utvidet, holder seg bra nesten 30 år senere, og man kan se den uten at den ødelegger (spoiler) dagens versjon.
En forskjell er at 80-tallsvarianten sammenligner invasjonen med nazi-Tyskland; Når V-ene begynner å arrestere forskere, dras det paralleller til jødenes situasjon under 2. verdenskrig. Folk snur ryggen til andre mennesker for å redde seg selv.
Et mer lettbent fun fact er at de besøkende fikk stemmen sin forvridd i begynnelsen av serien, noe de etterhvert gikk bort fra ettersom det ble ekstremt irriterende å høre på.
Dessuten var ikke alle V-ene babes og hunks; En purung Robert Englund (Freddy Krueger) spilte den goofy V-nerden Willie.
Se klipp fra serien nedenfor.
I forbindelse med premieren ble det laget plakater fra flere av de 29 byene hvor V-ene rykker inn:

Klipp fra nye V:Nedenfor kan du se begynnelsen av den første episoden av V fra 1983.
Hele den originale serien kan kjøpes hos blant andre Platekompaniet og Amazon

Les mer