Norgespremiere: Hvordan slippe unna med mord?

4. nov 2014 kl. 00:00

OPPDATERT: Serien starter på TV Norge 4. november klokken 22:30.

VIOLA DAVIS, AJA NAOMI KING, CONNOR WALSH, LAUREL CASTILLO, WES GIBBINS (ABC)


«Mesterlig, sexy, spennende juridisk thriller.» Slik beskriver ABC sin storsatsning How to Get Away with Murder, hvor den strenge, suverene, jusprofessoren Annalise Keating lar fire av sine studenter få føle det de lærer på kroppen når det kommer til å bryte loven.


Kanalens skryt er raus, men Shonda Rhimes (Scandal, Grey’s Anatomy) har produsert det som ser ut til å kunne bli enda en stilig serie. I forrige uke ble første episode sluppet, og kritikerne er stort sett fornøyde.

– Den intense tonen, krasse dialogen, de ekstreme karakterene, den uforutsigbare handlingen og det svimlende tempoet reflekterer Shonda-filosofien om at alt dreier seg om å underholde, skriver TV Guide, som mener Viola Davis bærer hele showet som den drøye jusmentoren Annalise.

The Wall Street Journal og
New York Daily News synes seriens start er midt på treet, og gir minus for «kynisk, ondskapsfull, rotete handling», «konstant bytte av tidsforløp» og «scener som er vanskelige å følge».

De har rett i at showet er lynraskt, og at det er mye man må få med seg. Men hvis man er vant til måten Shonda lar Scandal bli fortalt, så bør How to Get Away with Murder underholde.

Studentene spilles av blant andre flinkis
Aja Naomi King (Emily Owens, M.D.),
Katie Findlay (The Killing, The Carrie Diaries),
Jack Falahee (Twisted), Matt McGorry (Orange Is the New Black) og
britiske Alfred Enoch, best kjent som Soul Man Dean Thomas i Harry Potter-filmene.

PS: Fjerde sesong av Scandal har startet – se alle skuespillerne samlet hos Ellen DeGeneres (VIDEO)