Hopp til hovedinnhold
Tenåringen fra Oslo debuterer på egenhånd.

Norges stolteste SoundCloud-rapper

A post shared by yung smul (@unge_smul) on

Den selverklærte SoundCloud-rapperen Yung Smul gjør ca. alt selv, bra å skrive, produsere og gi ut musikken sin.
Nå er 
18-åringen fra Holmen i Oslo ute med sin første EP, og her brekker han ned hva han serverer.


– Til nå har jeg bare droppet singler, så de siste månedene har jeg jobbet på en EP hvor jeg har prøvd å pushe både produksjonen min og vokalene mine til det ytterste. Hele EP-en er selvprodusert.  

Navnet Soundcloud Rapper kommer fra flere ting: Først og fremst så ser jeg på meg selv som en Soundcloud Rapper. Hele «karrieren» min startet for et halvt år siden da jeg begynte å legge ut sanger på SoundCloud. Norge har ingen ordentlig Soundcloud-kultur, og svært få av de relevante store norske rapartistene gidder å legge ut shitten sin på SoundCloud. 


Jeg syns dette er lame som faen.  

SoundCloud er både gratis for lytterne pluss gjør det mye lettere å connecte med folk som driver med samme ting som deg. Den andre grunnen til navnet er at jeg har prøvd å lage en EP som representerer min egen sound, som i seg selv har sterk innflytelse fra den amerikanske SoundCloud-scenen. (Helvete, i USA er Soundcloud-rap regnet som en egen sjanger til og med). Tekstene er spa, swag-rap og beatsene er harde med saftige 808s.

A post shared by yung smul (@unge_smul) on

«Som jeg vil»


– Denne sangen har faktisk vært 100% ferdig siden høsten 2016, og jeg har ligget og ruget på den til den perfekte anledningen. Den er både catchy og hard, og mer enn noe annet ignorant. Kall det swag-rap, for jeg swagger hardere enn alle andre som er på the come up.


«Ung & Shtinn»


– Dette er EP’ens hardeste sang. Lite pusterom, mye forvrenging og lættis tekst («SELGER CRACK PÅ FINN») drevet av en steinhard beat fyller denne her et tomrom i norsk trap: HARDE bangers. Uten tvil den mest ignorante sangen på EP-en, denne her skal lage noen av de sykeste moshpitsene i sommer 😉


A post shared by yung smul (@unge_smul) on


«God i formen»


–EP-ens eneste sang med en guest feature fra ingen ringere enn Sebastian Zalo, og beaten er produsert sammen med up and coming produsent Aun Gold. Mer oppløftende, euphorisk enn de to forrige, tør nesten kalle den et anthem. Du får bare høre selv, den blir stuck i hodet ditt, biiiaaatch.


«Stormen»
 


– Sangen som runder av EP-en. Denne er veldig laidback, dopa ned og deppa. En avslutning på Soundcloud Rapper. Med denne føler jeg et spectrum av stiler er dekket gjennom EP-en, og fullfører SOUNDCLOUD-SJANGEREN.

 
PS: Unge Smuls norske favoritter er Larsiveli & Makko Makeba alias Brødrene Gjeddehjerte, som han varmet opp for på Rockefeller i Oslo; Smuls første konsert.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer