Hopp til hovedinnhold
(CARSTEN ANIKSDAL) 

Norges råeste rockeduo?

(CARSTEN ANIKSDAL) 


Pil & Bue slapp nylig sitt andre album. Det treffer deg langt inn i hjerterota og midt i fleisen samtidig, så om du du liker indie, rock, shoegaze eller prog er du nødt å sjekke det ut. <$ 

Den nord-norske duoen består av Aleksander Kostopoulos på trommer/perkusjon og Petter Carlsen på vokal og gitar. Selv om det bare er to kjekke karer i bandet klarer de å lage en av de største soundene vi har hørt, iallfall her til lands. 

Fortsetter under


(CARSTEN ANIKSDAL) 


Albumet Forget The Past, Lets Worry About The Future er akkurat like episk, mørkt og rått som tittelen tilsier. Med Carlsens sykt fine og desperate stemme over harde gitarriff og Kostens avanserte tromming, er dette en av de kuleste soundene Norge har å by på.

Bandet ble startet i 2013, og de har allerede hatt mye spilletid på P3 ($), sluppet to album ($$), fått musikken sin i Død Snø 2 ($$$) og skrevet under platekontrakt med Indie Recordings ($$$$).

Vi tok en prat med vokalist og gitarist Petter Carlsen, sjekk ut under.


Halla Petter, hva skjer?

– Hei hei! Joda, det skjer nu litt forskjellig. Vi har nyss fått ut vår andre plate, og e fornøyd med det. Stas med mye gode kritikker. Digg å endelig få det ut til folket. Nu så forberede vi litt før vi skal ut å spille konserter.

Hva handler albumet om?

– Da vi lagde plata var det mye fokus på undertrykte kvinner i India, voldtekter og syreangrep. Dette gikk veldig inn på oss. Sånn sett var det ganske tilfeldig at det ble tematikken. Det er litt i Pil & Bues ånd å ivareta det spontane, og på denne plata så ble det sånn for tekstene også. Vi ønsker at verden skal bli et bedre sted. Vi ønsker at alle skal ha en fri vilje.


#Petter4president


For de som ikke har hørt musikken før, hvordan vil du forklare sounden deres?

– Åi. Av og til atmosfærisk og melankolsk, av og til utagerende og aggressivt, hele tiden energisk. Det er en ganske mørk plate med til dels uortodokse låtstrukturer.

Hva er planene fremover?

– Vi skal spille masse i vår. Turné med El Caco i Norge, og endel festivaler også. Blir en tur i Europa i mai som support for et sykt fett band. TBA! 

Hvor er feteste plassen dere har spilt?

– Vi har allerede hatt mange uforglemmelige øyeblikk med dette bandet. Vanskelig spørsmål. Var veldig fett på Rockefeller i starten av januar. Vi har også spilt på Vera i Groningen, som også er en veldig fin scene der mange store band har spilt. Buktafestivalen i 2014 var også et nydelig øyeblikk for oss.

Takk for praten!

Sjekk ut Forget The Past, Lets Worry About The Future her: 

PS: Du kan se Pil & Bue på Trondheim Calling på lørdag. 

Se også: Badass samepunk i jacuzzi

Les mer