Norges nye rapstjerne

12. okt 2010 kl. 00:00

For noen er A-Lee best kjent som artisten bak «World So Cold», den drøyt catchy og smørblide låten som roterte på radioen i hele sommer. Men for rapnerds har Oslo-gutten vært en kjent undergrunnshelt i mange år.

Det er dog nå han albumdebuterer.

Last ned Missing hos Platekompaniet eller iTunes, og les hva han forteller 730.no om innholdet.
(Dessuten; Hør en av de tøffeste låtene nedenfor.)

«Intro»

– Jeg ville at introen på albumet skulle høres ut som begynnelsen på en film, og med litt hjelp fra Norges mest kreative mann, Tommy Laverdi, var ikke det umulig! Det er litt Harry Potter-vibes på den. Beyond51 som har produsert.

«Smell Me»

– Kongeproduksjon fra Blunder (for en produsent!), fin låt å starte skiva med. Litt sånn overlegen og bitter holdning fra min side om at musikkindustrien suger, hvorfor vil ikke noen signere meg, osv? Konklusjonen er: I’m the shit! LOL.

«Round & Round»

– Her får Blunder lov til å fortsette albumet med enda en (banger), her er jeg breial (igjen), finnes ingen bedre måte å starte et album på, det er alltid plass til å roe ned og bli mer ydmyk utover på platen. Har et catchy refreng, en type «her kommer jeg, unna vei»-låt.

«Baby Got Back»

– Rumpelåta mi! Helt rå beat fra Hook (produsent fra Sveits). Den er dedikert til alle damer som har en rumpe som det går an å sitte på. Og tittelen kjenner de fleste sikkert igjen fra Sir Mix-A-Lots klassiker. «I like big butts and I can not lie.» Word.

«Out Of My Mind»

– Denne låta her er det mange som liker (av de som jeg har vist albumet til). Den er til alle de som har hatt en kjip eks. Alle de tingene du ville si til eksen, det sier jeg for dere på denne låta. Produsert av Hook også.

«My Bad»

– En type låt hvor det høres ut som om jeg sniker meg innpå deg, produksjonen er helt utenom det vanlige (galskap), superkule lyder, kule flows, produsert av talentfulle Sino.

«Record Deal»

– Det er mange som jakter på platekontrakt, men når du endelig har fått det, er det egentlig mye å hoppe i taket for? Hvis du lurer på hvordan musikkindustrien fungerer idag, så finner du mange svar i denne låta. Blunder som står for denne også.

«Skit»

– Tommy Laverdi leverer nok en gang. Denne gangen så er det nyhetssending. Produsert av Beyond51

«It’s All Good»

– Pleier å starte konsertene mine med denne. Man blir revet med enten man vil eller ikke. Haagi har produsert dette monsteret. Hvis du trenger en god grunn for å klikke, så er det bare å sette på «It’s All Good».

«Hold On» feat. Holee-O

– Fin Hook-produsert låt med mer personlige tanker fra min side. 25.000 kroner for å ta lappen? Hell no! Holee-O synger som en engel på refrenget.

«I Roll (She Rock)» feat. Adam Tensta

HØR DEN HER:

– Rock & Roll! Massiv produksjon fra kongeprodusenten Thomas Eriksen, og med på låta har jeg fått med meg Sveriges stolthet, Adam Tensta. Skikkelig anthem detta!

«Won’t Let You» feat. Holee-O

– Take’em to church! På denne låta er det Holee-O som står for både produksjon og refreng. Med et fantastisk kor på slutten. Real music.

«I Sold My Soul»

– Denne låta gjorde jeg kjapt etter at «World So Cold» ble listet på radio. Her snakker jeg om at jeg har solgt sjelen min til radio, og at pengene er alt jeg bryr meg om. Resten kan du få av meg gratis. Who need friends? Gutta fra Beyond51 som har produsert.

«Go To Sleep»

– En veldig dyster og personlig låt, jeg fikk inspirasjon fra en venn av meg som hadde en veldig mørk periode i livet sitt. Jeg lar låta snakke for seg selv. Produsert av Chromatiks, også fra Sveits.

«Outro»

– Her avslutter Tommy Laverdi albumet mitt. Skummelt, men elegant. *Gåsehud*. Beyond51 som står for filmmusikken som vanlig.

«World So Cold» feat. Marcus Only

– Var mange som trodde at albumet mitt skulle ha mange låter som denne, men for min del er variasjon viktig. Elsker låta selv, den fikk plassering som bonusspor på albumet for å ikke forveksle den med soundet på resten. Ground Rules står bak denne radiohitten.
Se også: Vinni fra Paperboys: Tommy Tee, jævla møkkamann!