Norges nye rap-dronning?

17. des 2015 kl. 00:00
(MAGNUS BEKVANG)

(MAGNUS BEKVANG)


Hils på Melodee! Hun er 20 år gammel, kommer fra Bergen og hun rapper. Vestlandets perle var dog ikke inspirerende nok, for ønsket om å drive med musikk på fulltid kom etter hun bodde en periode i Atlanta.

Det er imidlertid ikke greit å være ung, kvinnelig rapper i delstaten Georgias hovedstad: Mor opplevde nemlig at hun ikke ble verdsatt. Det har engasjert henne til å bevise at hun virkelig vet hva hun driver med.

Spilte på Arenabar med @djladian idag! Stor suksess, takk til alle dere som var og så på! Setter pris på det. #redcarpet #djladian #hiphop

A photo posted by MELODEE (@melodeeofficial) on


Melodee er forresten også produsent, men det er Mathias Risdal og Andreas Walmann som har produksjonen på debutsingelen «Tell ‘Em». Frøkna har selvsagt skrevet sine egne vers, og har mye mer på lager.  

Vi har tatt en liten prat med Melodee, som du kan lese under «Tell ‘Em» via Soundcloud.Husker du øyeblikket som gjorde at du tenkte «jeg vil bli rapper»?

– Har visst lenge at det var musikk jeg ville drive med, men det var ikke før jeg flyttet til Atlanta at jeg ble forelsket i rap. Folk stod i ringer og freestylet på skolen, men det var få jenter, og i hvert fall ingen hvite folk som sto i disse ringene.

– Hip-hop-kulturen er ikke noe for jenter, og spesielt ikke hvite jenter. Husker jeg stilte meg i en battle på skolen, og spyttet 16, var ikke så bra i grunn, men folk hyllet det. Var da jeg forstod at dette ville jeg også mestre.

Hvilke norske rappere inspirerer deg mest?

– Kaveh, flowen hans er gal, Blvck O med lyrikken sin, og Arif. Hyller måten han leker med ordene i tekstene sine.

In the studio making some dope shit for yall! Dropping tomorrow be ready! #studio #trap #rap #hiphop #single

A photo posted by MELODEE (@melodeeofficial) onDet er omtrent kun én kvinnelig rapper i verden som har slått igjennom skikkelig de siste 10 årene. Hvorfor tror du det er slik?

– Jeg tror det er fordi det har ikke vært «tillatt» for girls å drive med rap. Fordi rap har alltid vært en mannsdominert ting. Om du skal klare det som jente i dette spillet her, MÅ du kunne konkurrere med de beste mannlige rapperene. Og det er få jenter som når opp.

Hva er planen din for 2016?

– Droppe masse ny musikk. Også prøve å skaffe mye spillejobber slik at jeg får navnet mitt ut der.

Se også: Norsk rapper måtte slette musikkvideo – mistet nesten dagjobben