Hopp til hovedinnhold
LENOLE GOT NEXT? (ELIAS DALE ESSAFI)

Norges nye kvinnelige rapstjerne?

LENOLE GOT NEXT? (ELIAS DALE ESSAFI)

Mens vi venter på 2014-comebacket til «nye» Stella Mwangi (bilder), så har ikke norske jenterappere poppet opp som paddehatter. Vi vet egentlig ikke om mer enn et par stykker, derfor er det trivelig å se at Lenole begynner å boble.

Den 19 år gamle bergensjenta, som egentlig heter Gyda Løken Sirseth, har holdt på lenge, og varmet blant annet opp for Arif alias Phil T. Rich på hjemmebane i mars, men i neste måned får hele landet se henne på TV 2 via Norske talenter.

(Fortsetter nedenfor.)


(MORTEN LANDMARK)
 


Kommerst blir det dog ei.

– Nei, jeg lager ingen partylåter. Det blir ikke noen sex- og doplåter, slik man ellers forbinder med rap. Jeg er nemlig avholds selv, og prøver i stedet å vise at det kan være kult å være sunn, sier Lenole til BA.

(Fortsetter nedenfor.)

Selv om verdens eneste kvinnelige rapsuperstjerne Nicki Minaj – som rapper fletta av de fleste gutta – ikke ble stor før hun startet å også lage poplåter, skal denne bergenske tenåringen angivelig alltid holde det strictly hip-hop, samtidig som hun skal få med seg folket.


– Det finnes jo ikke så mange kvinnelige rappere, og de som er, de beveger seg ofte i grenselandet mot pop. Jeg holder meg helt og holdent til rap, uten sangpartier.


– Jeg forsøker å dyrke originalitet, det er jo særpreget vi elsker ved de rapartistene som har blitt store.

– Jeg vil jo ikke gå mainstream, men at mainstream skal gå Lenole, sier hun til BA.

(Fortsetter nedenfor.)


(TOR NINJA)

Teaser til Lenoles kommende video til singelen «Rise»:


Mor spytter acapella i forbindelse med TV 2-opptakene:

 


Se opp for rappende kvinne som ikke minner om Lenole: Gladjenta Sierra Leone
(video)
 

Les mer