Hopp til hovedinnhold
ADELÉN IZABELL (PRIVAT)

Norges neste rapprinsesse? Izabell fra Stavanger vant

ADELÉN IZABELL (PRIVAT)


Norske kvinnelige rappere, where you at?

– We right here, ble et slags svar etter P3-konkurransen.

Mer enn 30 jenter rappet over instrumentalen til Linda Pira-slageren «Knäpper mina fingrar», og vinneren ble Izabell (alias Benedicte Izabell Ekeland) fra Stavanger.


– Nå har jeg en puls på 140. Jeg er helt… Jeg er helt satt ut. Jeg er jævlig, jævlig glad. Tusen takk. Jeg er supertakknemlig, sier 24-åringen til P3.

Izabell har rappet i omtrent tre år, blant annet med gruppen Kriminell Kunst.

Juryen bestod av Mats Borch Bugge og Trine Jørgensen fra P3, Helene Skyberg og Bjørn Rogstad fra Universal, Chirag fra Karpe Diem, Ali Wali fra Nora Collective, Gisle G. Stokland fra National Rap Show og 730 og regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen.

– Jeg stemte på Izabell fordi hun er ganske god til å rappe, og fordi hun har en tilbakelent stil som fremstår troverdig og «effortless». Hun vant uten å prøve for hardt. Det skader heller ikke at hun ser ut som en prinsesse, sier 730-representanten klokt og raust.

– Izabell kan lett få seg et kjent navn i undergrunnen, som egentlig betyr internettet. Det er lett. Det som er vanskelig er å lage en stor singel som folk flest bryr seg om; en låt som roterer på mange radiostasjoner. Men jeg har trua. Kanskje Iza blir det norske svaret på Iggy.

Izabell vinner nå
studiotid med Nora Collective-produsentene Tailors og Axxe, får låten utgitt som singel via Universal Music, får musikkvideo regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen og får låten med i Ulriks kommende film Haram.

Hør Izabells vinnerbidrag:


Stavanger-rapperen spiller på Kasinoscenen på
Hovefestivalen 28. juni med Tore Pang.
 
Oooops: 730 x Linda Pira: – Fokuser på musikken, ikke kjønn!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer