Hopp til hovedinnhold
HILLARI
Hillari glower! (Eugene Eben-Ezer)

HILLARI (18) spilte 16 konserter i fjor uten å ha gitt ut musikk ✨

HILLARI er den internasjonale R&B-og soulscenen sitt nye håp.


OPPDATERT 10. mars: I dag slapp hun sin debutsingel «Desperate Soul»


Oslo-jenta, Hillari Alison Conlu (født i 04), har kapret R&B-scenen på kort tid. Det er kun ett år siden HILLARI virkelig begynte å satse på musikk, men siden det har hun allerede spilt 16 konserter i Norge og noen i Canada.

Artisten var med på en kjent musikkonkurranse på TV, da hun var 14 år. Nå er hun 18 og har laget en sang med en av hennes tidligere dommere. Passe imponerende.

Les hvilket TV-program HILLARI deltok i og hvem hun drømmer om å samarbeide med i praten under.

Hillari polaroid
(Eugene Eben-Ezer)

Det er så og si ingen spor av HILLARI sin stemme på Spotify-kanalen hennes, bortsett fra en låt hun har feature på.

Nemlig låta «Innicity Blues» som er en av åtte sanger som ble laget til NRK-serien FLUS.

Der synger HILLARI med sine nydelige vokaler, med serieskaperen selv Yosef Wolde-Mariam og hans musikalske partner Tshawe. De unge rapperne Jonas Benyoub og Isah la også bars på låta.

Mannen bak Flus og en av Norges mest legendariske rappere, Yosef Wolde-Mariam sier til 730.no at han har heier på HILLARI.

– Jeg digga å jobbe med HILLARI, hun er et sjeldent talent! Hun har en vill kombinasjon av stemme, musikalitet, sjel og tilstedeværelse. Jeg heier på henne, skriver han til 730.no.

Det er ikke tvil om at HILLARI vil markere seg i den norske musikkbransjen.

Hillari Yosef Flus
For en duo! (HILLARI)

Nå har HILLARI også lagd musikk til annen serie, nemlig TV 2-serien Blodsbrødre.

I episode tre av av Blodsbrødre kan vi høre HILLARI sin nydelig stemme på tre av låtene.

På starten av året annonserte Netflix at streamingtjenesten har skaffet seg de globale rettighetene til serien. For resten av verdenen får den tittelen Gangs of Oslo.

Kanskje Gangs of Oslo skaffer HILLARI en del nye internasjonale fans? Det er lov å håpe!

Blodsbrodre blir Gangs of Oslo pa Netflix TV2 norsk serie
Larsiveli alias Lars Reiersen gjør skuespillerdebut i Blodsbrødre (TV 2)

730.no fikk besøk av stjerneskuddet HILLARI for å ta en prat om hennes første møte med musikkbransjen.

Hun forteller hvordan det var å jobbe med noen av Norges største rappere og hvordan hun nesten fikk en million visninger på en TikTok hun postet.

18-åringen forteller også til 730.no hvorfor hun måtte ta fri fra skolen for å konsert i Canada.

Les praten med Norges nye internasjonale håp HILLARI ✨

HILLARI 730
(Suzie Moslet)

Hey HILLARI! Hvem er du for de som ikke hørt om deg før? 

– Jeg er HILLARI, eller mitt hele navn er Hillari Alison. Og ja, det er mitt ekte navn, det er mange som spør om det, haha. Jeg er 18 år og går fortsatt på videregående. For ett år siden ca. begynte jeg å ta musikken seriøst. Jeg har alltid vært interessert i musikk, og jeg er filippiner, så jeg er oppvokst med karaoke i bakgrunnen. Familien min lærte meg å spille piano og gitar. 

– Så jeg har alltid vært del av et musikalsk miljø, men tenkte at det er umulig å komme seg inn i musikkbransjen. For et år siden fikk jeg min første sjanse til å jobbe i et studio gjennom en fritidsklubb på Lambertseter. Jeg lærte så mye, og endte med å bli med i UKM og representere Lambertseter. Jeg sang en Summer Walker-cover med min lille gitar.

– Det var flere som filmet og delte videoer av meg, og det var flere i musikkbransjen som oppdaget meg gjennom det, sier 18-åringen til 730.no.

Hillari
Fairy vibesss (Eugene Eben-Ezer)

Hvor gikk veien videre etter UKM?

– Jeg kom i kontakt med Eric Elvenes og han så potensialet i meg. Han sendte meg til ulike produsenter for å utvikle min sound.

– Ting skjedde fort! Shirin Khademi fra Warner Music ble plutselig mentoren min, og vi begynte å bygge opp imaget mitt, hva mine verdier er og hvordan jeg ønsker at musikken min skulle høres ut.

– Det var så mange engler på veien som åpnet dørene for meg. Jeg har fått mye hjelp av Camilla Sporsheim fra Warner, låtskriver Kristian Flatmate og produsentene Morten Gillebo aka Mogilla, Benji, Pacify og Sondre som har hatt troa på meg.

– Jeg har ikke gitt ut noe musikk ennå, men jeg skal gi ut musikk før våren, det skal jeg. 

HILLARI
(Eugene Eben-Ezer)

Vi gleder oss til å høre musikk fra deg! Hva kan vi forvente av HILLARI?

– Godt spørsmål… Jeg har en setning jeg alltid pleier å si for å beskrive musikken min, det er «for the soul». Musikken min er for sjela og fra min sjel. Tilnærmingen min til min egen musikk er at jeg vil dypere. R&B og soul er ikke så stort i Norge, men jeg ønsker en organisk og sjelfullt sound.

– Første singel er rett rundt hjørne. Jeg har tre låter som er med i episode tre av Blodsbrødre på TV 2 26. januar. De tre sangene er også med i EP-prosjektet mitt.

– Jeg håper jeg vil treffe folk med musikken min, sier HILLARI til 730.no

Satser du på det norske publikumet, eller drømmer du om å gå internasjonalt? 

– Målet er å gå internasjonalt, fordi jeg synger på engelsk. Det er det språket jeg er mest komfortabel med. Men jeg tar gjerne med meg det norske publikumet på reisen, selvfølgelig.

Hillari piano
(Eugene Eben-Ezer)

Mot slutten av 2022 dro du på jobbreise til Canada, og var i studio med kjente produsenter og spilte konsert i Toronto.

Hvorfor dro du på jobbreise til akkurat Canada?

– Det var i utgangspunktet Sondre og Pacify som skulle til Toronto, så var det Shirin [manager journ.anm] som sa at jeg burde bli med. «Du vil være internasjonal artist, du burde bli med», sa hun. Omg, tenkte jeg.

– Du vet, asiatiske foreldre, jeg trodde ikke jeg skulle få lov til det. Jeg går jo fortsatt på VGS, men mamma bare «selvfølgelig skal du dra».

HILLARI
(Instagram/hillarialison)

Du tok fri fra skolen og dro til Canada. Ledge. Hvordan var jobbreiser til Toronto?

– I Toronto fikk jeg jobbe med de beste produsentene etter min mening. En av produsentene, Jordon Manswell har jobbet med Daniel Caesar og flere store og inspirerende artister. De tre andre produsentene, Bryan Allen, Kevin Ekofo og Jamal Europe er en historie for seg selv, sinnssyke talenter som jeg kommer til å jobbe mye med fremover.

– Jeg føler bare at Gud har ledet meg til de rette menneskene til riktig tid. Når vi først møttes i studio klikka alt og kjemien var på plass etter første sekund.

– Jeg er så ydmyk og takknemlig for alle jeg fikk jobbe med og mulighetene som kom med. Jeg var veldig heldig som fikk hatt min første showcase i Toronto. Folk sang tekstene mine – det er en milepæl.

HILLARI passet på å ta en BeReal da hun var i studio med de kanadiske produsentene Jamal Europe og Jordon Maswell.

Hillari
(Instagram/hillarialison)

Du har over 20 000 følgere på TikTok og vekket oppmerksomhet i flere deler av verden. Hvordan skjedde dette? 

– Jeg var ikke så stor fan av TikTok i starten, hvis jeg skal være ærlig. Jeg synes det var cringe og jeg ville ikke bli en «TikTok-artist» eller hva man kaller det. Men man må bruke de ressursene man har rundt seg, og TikTok er den appen flest nye artister får mest oppmerksomhet fra. Heldigvis fikk jeg støtte og push fra de rundt meg til å poste mer og mer.

– Jeg føler jeg har vokst så mye som person og så mye har skjedd på så kort tid fordi jeg har turt å by på meg selv. Så bra team, med bandet mitt, mitt fototeam og Shirin og Eric [managere journ.anm.]. «The dream team» er allerede på plass, selv om jeg er en såpass ny artist.

Du la ut en TikTok fra en studiosession i Canada som gikk skikkelig viralt med nesten 180 000 likes og har blitt sett nesten 900 000 ganger. 

– Vi var i en studiosession og Sondre filmet noen klipp, så la jeg ut det ene. Tiden gikk og jeg var tilbake i Norge og øvde på en tentamen. Plutselig ser jeg at videoen har blowa opp. Mange kanadiere så videoen og jeg fikk en mer internasjonal målgruppe på TikTok. 

@hillarialison

desperate soul, an original. coming out soon <3 #rnb #fyp #toronto

♬ Desperate soul live version – HILLARI

Du spilte hele 16 konserter i 2022 uten å ha sluppet noe egen musikk. Hvordan skjedde dette?

– Jeg tror grunnen til at jeg spilte 16 shows er «word of mouth». Folke deler og prater. Jeg føler også R&B og soul ikke er noe man finner så mye i Norge, så det er spennende. Forhåpentligvis så er det noe de ser i meg og jeg kan bringe noe nytt til bordet. 

– Jeg er en live-artist føler jeg, det er en av mine sterke sider. Håper at det er den følelsen folk sitter igjen med etter å ha sett meg live som har gjort at de har spredd ordet videre, og jeg har fått spille så mange shows. Jeg kommer ikke over det. Det er så sykt at jeg som ennå ikke er en etablert artist får sjansen. 

– Jeg vil gi en helt egen opplevelse når folk ser meg live. Her i Norge er det veldig mye tracks, men jeg vil kjøre et liveshow, forteller HILLARI til 730.no. 

Føler du på mye press når ryktet ditt frem til nå er basert på jungeltelegrafen? 

– Jeg føler det er en balanse. Jeg tror ikke jeg blir så negativt presset, mer at det presser meg til å ha en god arbeidsetikk. 

HILLARI
(Eugene Eben-Ezer)

Du var med på en av låtene til NRK-serien Flus sammen med en rekke norske artister. Hvordan var den opplevelsen?

– Jeg jobber ganske fast med, Sondre og Ardij, bedre kjent som Pacify alias PVCIFY. De jobber med Yosef og PVCIFY produserte flere prosjekter for Flus. Yosef lette etter en R&B-artist til en av låtene og de tipset om meg. Det er helt sykt at jeg fikk bli med på en av sangene.

– Det som gjør det enda sykere. Eller dette er egentlig min lille hemmelighet, men jeg skal si det. Jeg var med på Idol da jeg var 14 år…

Neste spørsmål på blokka handlet om Idol! Vi fant noen bilder på nettet av deg som Idol-deltager.

– Haha, neiii. Nå bare sa jeg det, fordi en av dommere var jo Tshawe og noen få år senere har jeg en sang med han. En låt med Norges største artister, det er så sykt. Det er et veldig spesielt prosjekt for meg. 

Se HILLARI synge Arif og Musti sin nydelige «MALAIKA» på TikTok her:

@hillarialison

Denne låta er virkelig en vibe 💕 @arif.murakami #pianocover #norway #foryou #rnbvibes

♬ original sound – HILLARI

Du har allerede samarbeidet med flere av Norges største artister, men har du en norsk artist du virkelig drømmer om å samarbeide med?

– Hvis jeg må velge en så må jeg si Karpe. Selvfølgelig. Jeg vil komme inn i deres verden og blande den med min. Etter jeg så Vegg Vegg Vegg, tenkte jeg bare «hvordan funker hjernene deres bro». Jeg er så nysgjerrig på deres låtskriving-prosess og hvordan de skriver på en så reflektert måte. Selvrefleksjon og vekst er også noe jeg skriver om hele tiden, så å jobbe sammen med dem hadde vært utrolig gøy.

HILLARI studio
HILLARI i studio! (Eugene Eben-Ezer)

Du er jo på vei til å bli en internasjonal artist, så vi må spørre. Hvilken internasjonal artist drømmer du om å jobbe med?

– Da må jeg svare både produsenter og artister faktisk. Jeg har et vision board hvor jeg skriver ned alle mål og drømmer, både kortsiktig og langsiktig. Jeg har skrevet ned hvem jeg vil jobbe med innen fem år.

– På mitt vision board har jeg skrevet ned to produsenter: D’mile som jobber med HER, Silk Sonic, Bryson Tiller og P2J som har produsert albumet Made In Lagos til Wiz Kid. Noen måneder senere begynte begge å følge meg.

– Jeg skjønte ingenting, sånn hvordan fant de meg og hvorfor følger de en liten jente fra Oslo? Tror virkelig på at det er noen høyere makter som passer på at det som skal skje for deg skjer. 

– Jeg sendte selvfølgelig en DM til begge to og takket for at de begynte å følge meg og sa jeg er interessert i produksjonen deres. Begge spurte «når kommer du til LA?» og «når kommer du til London?». 

Det er bare å pakke koffertene og si hadet til familien, Hillari. LA venter på deg! Hva annet står på ditt vision board?

– Okei, dere skal få se! Apple Music Up Next, iHeart Radio, P3 Urørt, Aftenposten, Netflix, 730…. Hahah æææ, sier hun og viser frem mobilen sin. 

For en ære å være på ditt vision board <3 Gleder oss til å høre mer fra deg, HILLARI! 

Les også: Hør’a-jentene til 730.no: – Vi snakker om det brune jenter egentlig ikke skal snakke om

Nyeste saker fra 730.no

Les mer