Norges mest populære jenter

20. aug 2008 kl. 00:00
MARIT LARSEN OG SAMSAYA I TOPPEN (EMI, LOTUS RECORDS)

Marit Larsen, Samsaya og Rihanna dundrer inn på VG-lista denne uken. Lørenskog-stjernens “If A Song Could Get Me You” tar nesten selvfølgelig førsteplassen, etter å allerede ha dominert radio i mange uker (enorme P1 listet singelen før den ble sendt ut).

Popjuvelen er fra hennes kommende, andre soloalbum The Chase.

Som et indisk lyn fra en norsk himmel (i alle fall litt mindre selvfølgelig), går Samsaya inn på andreplass på den norske salgslisten med sin nye “Change”. Oslo-artistens meget personlige singel, som er hennes første utgivelse på fire år, gir hun ut på sin eget etikett Lotus, og selv om låten nå har begynt å få radiorotasjon, hadde hun ikke forventet å debutere som nummer 2.

– Dette er min første gang på VG-lista, sier Samsaya til 730. – Det er fantastisk at den gikk inn så høyt. Jeg har nesten ikke ord, og de som kjenner meg vet at det er sjeldent.

I helgen spiller hun på en av Oslos største festivaler.

RIHANNA OG KATY PERRY ER OGSÅ HEITE I NORGE (DEF JAM/UNIVERSAL, CAPITOL/EMI)

En annen jente som syns det er hyggelig å debutere i høyden i Norge, er Rihanna. ”Disturbia” solgte nok til å kvalifisere seg til en 4. plass. Men hun begynner å bli vant til det; Def Jams Barbados-sensasjon har tidligere hatt syv singler på den norske salgslisten.

Rihanna forsøker seg som støgg.

Tredjeplassen i Norge tilhører California-tøysejenta Katy Perry (som er EMI-labelmate med Marit Larsen). Hennes Dr. Luke-produserte, internasjonale bifilflørt av en landeplage har bollet seg på VG-lista i fem uker, mens den i hjemlandet har vært nummer 1 i syv uker. På rad. (Utropstegn.)

“I Kissed A Girl” er fra hennes album One Of The Guys, som kom i salg i juni.

Katy ble pussa og tafset på en jente, bak ryggen på rapkjæresten.

Det var Rihanna og hennes kjæreste som dyttet Katy ned fra den amerikanske Billboard-tronen. RiRi med “Disturbia”, Chris Brown med “Forever”.

Begge singelene er hentet fra nye versjoner av parets seneste album, Good Girl Gone Bad: Reloaded og Exclusive: The Forever Edition.

Disney-favoritten Miley Cyrus, som har rollen som Miley Stewart i serien Hannah Montana, debuterer på 8. plass i Norge med “7 Things”, fulgt av Maria Mena. Sistnevntes “Belly Up” har vært på VG-lista i fem uker.

Det neste albumet til Maria Mena blir ikke lik singelen.