Hopp til hovedinnhold

Norges første ninjafilm?

De hadde oss egentlig allerede via ordet «ninjafilm», men det lekre pressbildet som kom med annonseringen, gjorde definitivt susen.

Actioneventyret Kommandør Treholt & Ninjatroppen skytes nå i Oslo, med august (selvfølgelig til neste år) som planlagt premieremåned.

Filmen foregår på 80-tallet og handler om Arne Treholt og hans ninjacrew som bekjemper den forferdelige Skyggeregjeringen, og dermed – on the low – redder Norge under den kalde krigen.

Mads Ousdal (Detektor, Kodenavn: Hunter) har hovedrollen, og blir akkompagnert av Jon Øigarden, Linn Stokke, Amund Maarud, Dean Erik Andersen og Terje Strømdahl

Blir det bra? Skal vi tro NRK-ringreven Vera Micaelsen fra Norsk Filminstitutt så har du iallefall aldri sett noe lignende produsert i dette landet.

– Det mest originale laget i norsk film noensinne, sier Micaelsen om det Thomas Cappelen Malling-regisserte prosjektet.

– Det er en politisk konspirasjonsfilm som harselerer på en fullstendig anarkistisk måte med vår nære politiske historie. Det er et seriøst og grundig forsøk på å lage en film som vil forvirre, begeistre og være fullstendig uforutsigbart for et publikum som aldri noensinne har sett noe lignende.

Se også video med digg råtass: Whattup, my ninja?

Les mer