Norges råeste videregående?

Annonse
13. jun 2019 kl. 13:18

Mona Berntsen og OnklP stiller som mentorer (Nora Collective, Def Jam)

Annonsørinnhold

Denne høsten blir Lillehammer et ekstra kreativt sted å være.

Og det sier litt; den lille byen en god togtur utenfor Oslo bugner allerede over med talent via blant annet TV-skolen, Den norske filmskolen og musikkskolen LIMPI.

Nå starter noen av folkene bak LIMPI den nye videregående skolen Create – søknadsfristen er 20. juni!

Create er en vanlig treårig VGS i den forstand at du får generell studiekompetanse, men mye av det faglige innholdet skiller seg kraftig ut fra en klassisk «musikk, dans og drama»-linje.

Friskolen er mer rettet mot dagens virkelighet, og har blant annet en mentor-ordning à la den på LIMPI.

– Vi prøver å lage et tilbud vi gjerne skulle hatt selv, sier initiativtaker Magnus Beite, en musiker og komponist som har jobbet med alt fra Mary J. Blige, Ne-Yo og Stargate til Bølgen, Izzat og Fritt Vilt.

Magnus Beite var også med å starte superskolen LIMPI, og tar med seg kunnskapen derfra inn i sitt nye prosjekt.

– Vi ser for oss samarbeid med både LIMPI og Den norske filmskolen. Allerede som VGS-elev kan man få tilgang på gode fagpersoner i de ulike bransjene, både på grunn av tilbudet vi har, og fordi skolen ligger på Lillehammer, sier han.

Fortsetter nedenfor

Noen av lidenskapene du kan dyrke på Create (Instagram.com/CreateVGS)

Create har som nevnt en unik mentorordning.

Etablerte musikere, skuespillere, dansere og filmskapere deler sine hemmeligheter, og gir sine beste råd til elevene gjennom hele skoleåret.

Til høsten er de prisvinnende musikerne Ingrid Olava (sanger/pianist/låtskriver), Ellen Andrea Wang (sanger/komponist) og Mari Silje Samuelsen (fiolinist) klare som mentorer på Create.

Det samme er Psychobitch-regissør Martin Lund og Mannen som elsket Yngve-skuespiller Rolf Kristian Larsen.

Danserne kan lære av ingen ringere enn Mona Berntsen, favoritten til blant andre Justin Bieber, Justin Timberlake og Madonna.

Og ingen Lillehammer uten Pål Tøien; OnklP stiller også som mentor på Create.

Spellemann-vinneren Ingrid Olava og skuespiller Rolf Kristian Larsen, kjent fra Heimebane og Mannen som elsket Yngve (Pressebilder)

Create har en praktisk og moderne tilnærming til fagene.

Du må ikke synge eller spille et klassisk instrument for å studere musikk, låtskriving eller musikkproduksjon kan også være ditt hovedinstrument. På «drama»-delen er det lagt opp til mye filmproduksjon.

Skolen har også kulturentreprenørskap som eget fag. På Create skal du ikke bare dyrke faget ditt, du skal også lære om hvordan bransjen innenfor ditt felt er, og finne ut hvordan du kan leve av lidenskapen din.

Frister det å søke?

Create tar imot søknader til både VG1 og VG2 helt frem til 20. juni. Det gjør ingenting at du allerede har søkt på andre skoler – valget er ditt hvis du får tilbud om skoleplass. 

Opptaket starter allerede 1. juli.

Se mer om skolen og søk her!