Hopp til hovedinnhold
succession sesong 4 norge norway Atlanterhavsveien Romsdalsgondolen Juvet Landscape Hotel Valldal
I Succession sesong 3 blir Logan og Roman Roy invitert til sommerstedet til Lukas Mattson i Italia. Filmet utenfor Villa La Cassinella i den vestlige delen av Lago di Como alias Comosjøen (HBO Max)

Succession sesong 4 – Atlanterhavsveien, Romsdalsgondolen, Juvet Landscape Hotel i Valldal

Succession sesong 4 foregår som kjent blant annet i Norges land.

– Norge hadde alt vi lette etter. I helt nydelige omgivelser.

Nå røper HBO Max-flaggskipets produsent Scott Ferguson at vi får se scener fra blant annet vår nasjonale turistvei Atlanterhavsveien på Nordmøre i Møre og Romsdal. Samt Romsdalsgondolen, som går fra Åndalsnes sentrum til fjelltoppen Nesaksla. Succession sesong 4 tar også turen innom Juvet Landscape Hotel i Valldal.

Sistnevnte i brukes Alex Garland-nyklassikeren Ex Machina med Oscar Isaac og Alicia Vikander. (Og i denne Madcon-musikkvideoen 🙂)  Atlanterhavsveien er med i James Bond-filmen No Time to Die.

Scott Ferguson forteller Variety at skuespillerene fra den prisbelønte, satiriske dramedien som dukker opp i Norge er blant andre Nicholas Braun, Sarah Snook og ikke uventet Alexander Skarsgård. Svensken spiller den svenske, skrullete tech-milliardæren Lukas Mattson; gründeren av streaming-giganten GoJo.

succession sesong 4 lukas mattson norge norway Atlanterhavsveien Romsdalsgondolen Juvet Landscape Hotel Valldal

Alexander Skarsgård som Lukas Mattson (HBO Max)

Karaktere får en større rolle i denne sesongen mens hans oppkjøp av familiens mediekonglomerat Waystar Royco nærmer seg. Ifølge seriens produsent inviterer Lukas Mattson derfor familien Roy «til hans hjemland».


🚩 Forhåpentligvis sikter de til hjemlige trakter? Altså Skandinavia. Hvis HBO og Succession sesong 4 skal forsøke å late som om Atlanterhavsveien, Romsdalsgondolen og Valldal er i Sverige, ringer vi politiet 🚩


Serieskaperen Jesse Armstrong ønsket at tech-mogulen som vil kjøpe opp Waystar skulle være en skandinaver, og at de har siklet på vårt kongerike som location.

– Norge er en strålende, naturlig setting. Det virket umiddelbart som et perfekt sted for en familiesammenkomst i serien, sier produsenten.

– [Produsent Mark Mylod] og jeg reiste over i mai, tok en titt i regionen rundt Åndalsnes, så på gondolbanen med restauranten på toppen av fjellet. De hadde også en flyplass i området, som vi lette etter i historien. Norge hadde alt vi lette etter. I helt nydelige omgivelser. Så måtte vi finne ut hvordan vi skulle gjøre opptakene på disse stedene, praktisk talt. Vi fikk god støtte fra HBO, forteller Scott Ferguson.

– Vi studerte forskjellige land, men vi innså at Norge har et eksepsjonelt landskap ulikt alle andre steder i verdenen.

Når har Succession sesong 4 premiere?

Bra spørsmål. Foreløpig vil HBO Max ikke røpe datoen, men det blir i 2023. 730.no oppdaterer sporenstreks.

Succession er inspirert av Rupert Murdoch og hans familieeide konglomerat News Corp, som blant annet eier Fox News.


Les også: 730.no anmelder Succession sesong 3: Hvem er pappas favoritt?

Les mer