Hopp til hovedinnhold

Norge ♥ The Gaslight Anthem

New Jersey-bandet The Gaslight Anthem har ved flere anledninger vist Norge hvor det småpunka – men også skamløst fengende – skapet skal stå. Noe de også gjorde på Rockefeller torsdag. Det er lenge siden jeg har vært på konsert med et markant flertall av gutter blant publikum, og et såpass vidt spenn i både alder og stil. Til venstre står «Ole» på 18 år med skinnjakka utenpå flanelskjorta, og til min høyre står «Onkel Leif» på 60 år med dress henslengt i baren.

Men første rad hadde en haug av jenter som stirret på vokalist
Brian Fallon, som sjarmerte med sin gode kommunikasjon med crowden («dere er et bedre publikum enn britene», etc.)
Uansett, det er kjempekult at The Gaslight Anthem når så bredt i Norge. Det ble mye fistpumping å skue blant våryre nordmenn, som sang iherdig med fra salen. Bandet gav oss gode og velvalgte smakebiter fra sitt reportoar, nærmere bestemt fire album, med Handwritten som seneste – og garantert ikke siste – utgivelse.

Fortsetter nedenfor spilleren, hvor du kan høre/laste ned platen.

Totalopplevelsen fikk dog en knekk da de valgte å avslutte med The Who-coveren «Baba O’Riley» (alias «Teenage Wasteland» på folkemunne). Why?? Kunne de ikke gått ut med et PANG! med en av sine egne låter? Forøvrig var det ikke kveldens eneste cover, derfor synes jeg det var unødvendig å avslutte på det viset.

Men alt i alt: Ga$light leverer alltid!

Se bra bilder:

 
Se også: The Killers i Telenor Arena (bildefest)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer