Hopp til hovedinnhold
(MARTIN JOHANSEN)

Norge ♥ Kendrick Lamar

(MARTIN JOHANSEN)

Da Kendrick Lamar spilte på Hovefestivalen ifjor, var det få som møtte opp på konserten, men i etterkant har Compton-gutten blitt en ordentlig stjerne via Dr. Dre. Eller, egentlig mest på grunn av seg selv og sin særdeles smakfulle, cinematiske konseptskive good kid, m.A.A.d city. Så hvordan var hans første Oslo-besøk? The. Shit.

Fortsetter nedenfor.

(MARTIN JOHANSEN)

25-åringen er kanskje ikke verdens mest karismatiske, men sugde likevel til seg oppmerksomheten og gjorde den enkle konserten perfekt. På scenen var det kun Kendrick, iført en hoodie, jeans og sneakers (Seinfeld-swag), en DJ med en liten Top Dawg Entertainment-banner foran seg, samt en lasaron som gikk rundt og filmet. Det var det. Ingen av gutta fra hans gruppe Black Hippy (Schoolboy Q, Ab-Soul, Jay Rock) som backup, ingen livvakter, ikke noe band, ikke noe tull. Kun tøffe låter og bra rapping.

Fortsetter nedenfor.

(MARTIN JOHANSEN)

Kveldens største stjerner var dog publikum. Nesten hele Sentrum Scene kunne alle tekstene utenat – og holdt det ikke for seg selv. -You are not fans, you are family, sa en smørblid Kendrick fra scenen. Til og med albumspor fra indie-debuten Section 80. (Spotify-generasjonen? Folk som vokste opp med en og en singel fra iTunes hører nå hele album, slik CD-generasjonen gjorde, via streaming.) På andre låt ut, «Hol’ Up», fikk Kendrick «bakoversveis» av den sjuke responsen, mens han nesten ikke trengte å rappe «Backseat Freestyle». Ola og Kari (og Chirag, etc) bare, «yo Kendrick, we got you» og tok hele starten alene. Gåsehudfest.cum.

Allerede før California-far satte inn nådestøtet med
«Bitch, Don’t Kill My Vibe» og «Swimming Pools (Drank)», hadde han laget den beste feelgood-rapkonserten i Oslo på lenge.

Se telefonvideoer nedenfor.

(MARTIN JOHANSEN)

«Swimming Pools (Drank)»:

«Bitch Don’t Kill My Vibe»:


Kendricks vers fra norgesaktuelle A$AP Rockys «Fuckin Problem»:

Eksempel på bra publikum:


Se også: A$AP Rocky til Norge!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer