Hopp til hovedinnhold
(JODDSKI/REBECA TOLEDO)

Nordmenn på ekstra ekte karneval

Sist søndag og mandag gikk Europas største karibiske karneval av stabelen i Notting Hill-området i London.

Det var lite som minnet om en sukkersøt Hugh Grant-film i det opp i mot en million mennesker dansa, røyka, drakk og crunka seg gjennom bydelen. Trengselen var prekær, spesielt rundt hovedteltet, og selv om jeg aldri kan huske å ha sett så mye politi på en gang, stoppet det ikke massene fra å gjøre som de ville.

Anarkiet var komplett da vi etter vel endt feiring på mandag, i det sola gikk ned, forsøkte å ta oss hjem til hotellet vårt på Ladbroke Grove, ei av hovedstripene under karnevalet. Ladbroke Grove var fylt til randen, og her var det bare å holde kompisen sin i handa om man ikke ville trampes ned i mengden.

Klikk for å booste opp større:

Klikk for å booste opp større:

(JODDSKI/REBECA TOLEDO)

Da gjør det ikke saken lettere at bilen som kjører rett foran deg og pumper soca av og til stopper, og at slåsskamper plutselig bryter ut rundt deg.

Woo-Hah!!

Her kan du lese litt om opptøyene som fulgte.

Jeg gikk fra Ladbroke Grove i det et par flasker suste over hodet mitt, og en hyggelig Londoner et par meter borti transformerte Magnumflaska si med Tequila om til et stikkvåpen med et enkelt slag mot lyktestolpen. Sikkert like greit når du ser på bildene under.

Sky News:


Karnevalet var jo ikke bare tull og tøys, da. Før helvete brakte løs hadde alle kost seg med jamaicansk jerk chicken, fargerike parader fra de mangfoldige soundsystemsene (som hver hadde ett hundretalls oppdressa dansere på slep), og musikk fra legendariske soundsystems som King Tubby’s, Gladdywax, Saxons, Good Times og Rampage.

Sistnevnte spilte R&B, garage, hiphop og jamaicansk musikk i en herlig blanding på hovedscena. Her var det en ufattelig mengde mennesker, og at de par hundre representantene for Londonsnuten ikke klarte holde alle helt i sjakk er egentlig ikke rart. 

Likevel fikk BBC-soundet kjørt en helvetes fest, med liveopptredener fra R&B-kometen Lloyd, Brandy-broren og fitteprinsen Ray J og dancehallkongen Busy Signal.

Ellers var det mye reggae og dancehall rundt omkring, en god dæsj garage og funky house, noe hip-hop og alt for mye soca og steel drums for oss vikinger.
Nå diskuteres det om man skal tørre å avholde karnevalet igjen neste år, noe man som reggae- og dancehallentusiast bare kan håpe på!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer